Τα περήφανα γηρατειά, τα γκισέ και τα ΑΤΜ

Τα περήφανα γηρατειά, τα γκισέ και τα ΑΤΜ

Κύριε διευθυντά

Προσφάτως διαπιστώσαμε, ιδίοις όμμασι, ότι καθιερώνεται επισήμως για όλες τις καθημερινές συναλλαγές των τραπεζών, υποχρεωτικά, όπως διεκπεραιώνονται μέσω της χρήσης των αυτομάτων μηχανημάτων της τράπεζας!

«Αρωμα νέας εποχής υποθέτω». Η διαπίστωση των ανωτέρω έγινε τυχαία σε κάποιο υποκατάστημα τράπεζας των Αθηνών. Σημειωτέον ότι τα μηχανήματα θα τα χειρίζεται υπ’ ευθύνη του ο κάθε πελάτης! Πριν εφαρμοστεί αυτό το μέτρο, στο υποφαινόμενο υποκατάστημα υπήρχαν τέσσερις ταμίες στα γκισέ που εξυπηρετούσαν τον κόσμο ευχερώς. Τώρα υπάρχει μία υπάλληλος στο γκισέ μόνο για να δίνει πληροφορίες. Πλησιάζοντας ο πελάτης του λέει: «Εάν θα πληρώσετε μετρητά, θα πάτε σε αυτό το μηχάνημα! Εάν θα πληρώσετε με κάρτα θα πάτε στο άλλο μηχάνημα».

Σύμφωνοι. Την παρούσα συγκυριακή εποχή, η τεχνολογία έχει πάρει δεσπόζουσα θέση, παγκοσμίως. Ο ανθρώπινος παράγοντας μεμονωμένος μετατρέπεται λίγο λίγο σε παρακμιακό θεατή! Το μέλλον θα δείξει. Πάντως αισιοδοξούμε ανελλιπώς. Ποντάρουμε στην ομαλή επανεκκίνηση της βαριάς μας βιομηχανίας, τον τουρισμό…

Σύντομα ο κορωνοϊός θα εγκλωβιστεί σε διαχειρίσιμα επίπεδα από τον άνθρωπο. Αποτελεσματικά φάρμακα και εμβόλια συνηγορούν ελπιδοφόρα γι’ αυτό. Τεχνολογία, τουρισμός, εκσυγχρονισμός! Τρεις πυλώνες ευημερίας για το ελληνικό όνειρο.

Πάντως, πρέπει οι ιθύνοντες των τραπεζών να μεριμνήσουν για την εξυπηρέτηση της τρίτης ηλικίας στη χρήση των τραπεζικών μηχανημάτων. Εχουν ηθική υποχρέωση. Γιατί ο αδυσώπητος χρόνος στους ηλικιωμένους έχει κλέψει τη βιολογική ακμαιότητα και την πνευματική διαύγεια.

Παράκληση: Τοποθετήστε έναν έμπειρο υπάλληλο της τράπεζας, ως αρωγό προς τα περήφανα γηρατειά.

Λαμπρος Ματθαιος, Αθήνα          

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή