ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Πολεμική βιομηχανία, μια κατά συρροήν αμέλεια

Πολεμική βιομηχανία, μια κατά συρροήν αμέλεια

Κύριε διευθυντά
Ο προκλητικός Τούρκος πρόεδρος ομιλεί με την ισχύ των όπλων και του πληθυσμού των 82 εκατομμυρίων που συνεχώς αυξάνεται, σε αντίθεση με τον πληθυσμό της χώρας μας, που λόγω υπογεννητικότητας συνεχώς μειώνεται, με προοπτική υποδιπλασιασμού το έτος 2100, σύμφωνα με πανεπιστημιακή έρευνα.

Κύριε Κ. Σημίτη, κ. Κ. Καραμανλή, κ. Γ. Παπανδρέου, κ. Αντ. Σαμαρά, κ. Αλ. Τσίπρα, γιατί δεν φροντίσατε για τη δημιουργία μιας πολεμικής βιομηχανίας, όπως έχει η γείτων;

Είναι γνωστή η παραγωγή από την πολεμική βιομηχανία της χερσαίων θωρακισμένων οχημάτων και μη επανδρωμένων αεροχημάτων, και τελευταίως ομιλούν και για παραγωγή ελικοπτέρων. Και γιατί να σταματήσουν εκεί;

Παράλληλα η γείτων, εκτός της κάλυψης των αναγκών των ενόπλων δυνάμεών της, επιτυγχάνει και σημαντικού ύψους εξαγωγές, που βοηθούν εις την αντιμετώπισιν του οικονομικού προβλήματος της χώρας.

Κύριοι πρώην πρωθυπουργοί, πού είναι το δικό μας «Ορούτς Ρέις» με τόσες θάλασσες που μας περιβάλλουν; Αν διαθέταμε και εμείς ένα, θα μπορούσαμε να το στείλουμε εμείς στο Καστελλόριζο πριν από εκείνους.  Ο ηγέτης οδηγεί την άμαξα, δεν ακολουθεί την άμαξα. Δεν είχαν καταλάβει, όπως λέει και ο κ. Χρήστος Γιανναράς, ότι δεν είναι απλοί διαχειριστές της εξουσίας. Απαιτείται όραμα και πρόγραμμα υλοποίησής του.

Και κάτι ακόμη. Την περίοδο αυτή, εν μέσω της πανδημίας, με τις γνωστές συνέπειες και εις τον οικονομικό τομέα, που έχει καταθλίψει τους Ελληνες, είναι ανάγκη όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, έντυπα και ηλεκτρονικά, να μας βομβαρδίζουν ανελλιπώς καθημερινά και με τη φωτογραφία του προέδρου της γείτονος; Και γιατί πρέπει να αναφέρεται απαραιτήτως αυτό το μακρόσυρτο και όχι εύηχο όνομα Ρετζέπ Ταγίπ; Αν τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ ανέφεραν απλώς «ο πρόεδρος της Τουρκίας», θεωρώ ότι θα ήταν λιγότερο ενοχλητικό.

Με τη λογική αυτή, αντίστοιχα θα έπρεπε να αναφέρονται τα τέσσερα ονόματα του προέδρου Μακρόν – Εμμανουήλ, Ιωάννης, Μιχαήλ, Φρειδερίκος.

Οσον αφορά τη μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί, δεν κατάλαβαν ότι με το να προσεύχονται καθημερινά στην Αγια-Σοφιά κλίνουν γόνυ στα ιερά και τα όσιά μας!

Δημητρης Βανδωρος, Πρώην διοικητής Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών