«Αξιότιμε κ. Ρότσιλντ, αυτούς να ρωτήσετε»

«Αξιότιμε κ. Ρότσιλντ, αυτούς να ρωτήσετε»

Κύριε διευθυντά

Αναφορικά με το άρθρο του Ναθάνιελ Ρότσιλντ (Κυριακή 2/8), στο οποίο επιτίθεται και καταδικάζει την προγραμματισμένη σοβαρή ξενοδοχειακή επένδυση σε κτήμα που συνορεύει με ιδιοκτησία του, στον Ερημίτη της Κέρκυρας, (με την 50ετή εμπειρία μου στον τουρισμό) επιτρέψτε μου τις ακόλουθες παρατηρήσεις:

– Κατ’ αρχάς με άφησε άναυδο η υποκρισία που χαρακτηρίζει το κυριότερο επιχείρημά του εναντίον του σχεδίου, που υποτίθεται καταστρέφει το περιβάλλον, οικολογική καταστροφή κ.λπ. μπούρδες… Δηλαδή, τον κ. Ρότσιλντ τον μάρανε η οικολογική, υποτιθέμενη, καταστροφή και έτσι αυτοκηρύσσεται προστάτης της κερκυραϊκής κουλτούρας, φυσικής και ανθρώπινης! Οταν είναι τόσο προφανείς οι λόγοι της αντίθεσής του και οι εφιάλτες που τον κυριεύουν στην περίπτωση που χτιστεί ξενοδοχείο και έτσι πλακώσει η παγκόσμια τουριστική «πλέμπα» δίπλα του. «Μα είναι δυνατόν να μοιράζομαι, εγώ ένας Ρότσιλντ και οι φίλοι μου, την ίδια θάλασσα με τις οικογένειες του κ. Dupont από τη Γαλλία, ή του κ. Smith από την Αγγλία, ή του κ. Muller από τη Γερμανία; Και να τους βλέπω να λιάζονται ή να χορεύουν και να προσβάλλουν την αισθητική μου; Με ποιο δικαίωμα θα αναπνέουν τον ίδιο αέρα και θα απολαμβάνουν το ίδιο ηλιοβασίλεμα με μένα; κ.λπ. κ.λπ.».

– Ενα άλλο επιχείρημά του εναντίον του σχεδίου: «Καλά, δεν βλέπετε ότι στην Αλβανία, απέναντι, έχουν δημιουργήσει οικολογικό πάρκο και πρέπει να πάρετε μαθήματα για το πώς, κ.λπ.!». Μετά το γέλιο, αναρωτήθηκα: Καλά, ένας Ρότσιλντ, από μια οικογένεια που εδώ και αιώνες διδάσκει την παγκόσμια οικονομία πού και πώς να επενδύει, γιατί δεν πάει απέναντι να αγοράσει οικόπεδο και να μας αφήσει στη μοίρα μας, με τους «λαϊκούς» τουρίστες που μας προτιμούν. Αλλά ξέχασα: Αλλη η κλάση της Κέρκυρας και άλλη η κλάση της Αλβανίας…

Εν κατακλείδι, πρέπει να πάψει άπαξ διά παντός ο μύθος του υψηλού τουρισμού που μας λείπει και πρέπει να αποζητάμε, εις βάρος του μαζικού που έχουμε. Δεν χρειάζεται να μακρηγορήσω, όταν η τρέχουσα κρίση του κορωνοϊού διέλυσε την παγκόσμια οικονομία, η οποία κατά 20% και περισσότερο βασίζεται στον τουρισμό. Ωχ! Sorry, κ. Ρότσιλντ, ξέχασα: Εσείς και οι φίλοι σας, όπως και οι άλλοι υψηλοί τουρίστες, που γλεντούν κλεισμένοι στις βίλες σας, μακριά από την «πλέμπα», θα αντικαταστήσετε, χωρίς πρόβλημα, τα 35 εκατομμύρια τουριστών και τα 25 δισ. που φέρνουν στον τόπο κάθε χρόνο!

Επιμύθιο: Ας πάει να ρωτήσει τους ταβερνιάρηδες, τους ξενοδόχους, τους πουλμαντζήδες, τους ταξιτζήδες, τους καφετζήδες, τους ξεναγούς, τις αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες κ.λπ. Ποιους τουρίστες έχουν ανάγκη και θέλουν; Τους Ρότσιλντ ή τους «λαϊκούς»;

Κωνσταντινος Λυκας              

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή