«Ως αναγνώστης προς αναγνώστες»

«Ως αναγνώστης προς αναγνώστες»

Κύριε διευθυντά

Τα «Γράμματα Αναγνωστών» αποτελούν μία σοβαρή θεματική ενότητα της εφημερίδας όπου συχνά ανακαλύπτεις πρωτότυπες προσεγγίσεις κυρίως σε θέματα της επικαιρότητας αλλά και σε άλλα, εντελώς προσωπικού χαρακτήρα. Ετσι, στο φύλλο της «Κ» της 18ης τρέχοντος εντυπωσίασε η επιστολή της Κίνησης Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία σχετικά με την ποιότητα της τελετής ανάληψης των καθηκόντων του νέου προέδρου της Γαλλίας με τίτλο που προτρέπει εμάς, τους Ελληνες δηλαδή, να παραδειγματιστούμε από τους Γάλλους, πράγμα… ολίγον δύσκολο. Θα ήθελα να προσθέσω στην επιστολή αυτή ότι, λίγο αργότερα, μετά την τελετή δηλαδή, ήλθε και η σύσταση της νέας γαλλικής κυβερνήσεως και μη μου πείτε πως δεν παραξενευτήκατε που μία χώρα των 66.000.000 ψυχών μπορεί να κυβερνηθεί από 22 (ολογράφως είκοσι και δύο) υπουργούς εκ των οποίων οι μισοί, οι 11 δηλαδή, είναι γυναίκες. Εδώ και αν πρέπει να παραδειγματιστούμε, διότι αν θελήσουμε να κυβερνηθούμε a la francaise, με βάση τον πληθυσμό της Ελλάδος, χρειαζόμαστε μόνο 4 υπουργούς, ενώ αν οι Γάλλοι δεν τα καταφέρουν με τους 22 και θελήσουν και κυβερνηθούν a la grecque θα χρειαστούν 264.

Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ στην επιστολή του κ. Πιτούλη για τη μάνα του. Εδώ κλαις, όποια κι αν είναι η ηλικία σου. Εύγε σου, κύριε, που κατάφερες με ένα προσωπικό σου requiem να πλησιάσεις τις ψυχές αναρίθμητων συνανθρώπων σου.

Ι. Ιωσηφ – Πόρτο Ράφτη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή