Η απίστευτη μνήμη του Κων. Μητσοτάκη

Η απίστευτη μνήμη του Κων. Μητσοτάκη

Κύριε διευθυντά

Υπηρετούσα στο υπουργείο Εργασίας, όταν ο υπουργός μου, Κων/νος Λάσκαρης, με έστειλε στο υπουργείο Συντονισμού, όπου θα γινόταν σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων υπό την προεδρία του υπουργού Κων/νου Μητσοτάκη. Ο υπουργός μάς υποδέχθηκε –πέντε, έξι άτομα– με εκείνο το εγκάρδιο χαμόγελο, και αφού τελειώσαμε, μας ξεπροβόδισε μέχρι την πόρτα, προφέροντας τα ονόματά μας ένα προς ένα: «Ευχαριστώ, κύριε Μακρή» κ.λπ.

Εξω κοιταχτήκαμε ο ένας με τον άλλο, απορημένοι. Αν είναι δυνατόν… Ηταν το έτος 1978.

Δώδεκα χρόνια αργότερα, υπηρετούσα ως εργατικός σύμβουλος στην πρεσβεία μας στη Βόννη, όταν ο Κων. Μητσοτάκης, πρωθυπουργός πλέον, πραγματοποίησε ανεπίσημη επίσκεψη. Παρά ταύτα, οι Γερμανοί παρέταξαν άγημα, έστρωσαν κόκκινο χαλί, εκατέρωθεν του οποίου παραταχθήκαμε οι προϊστάμενοι των τμημάτων με επικεφαλής τον πρέσβη, ο οποίος μας παρουσίαζε έναν έναν. Οταν ήλθε η σειρά μου και πριν ο πρέσβης ανοίξει το στόμα του, τον πρόλαβε ο πρωθυπουργός: «Πώς είστε, κύριε Μακρή;». Εμεινα εμβρόντητος. Το βράδυ στη δεξίωση στην πρεσβευτική κατοικία –ήταν περισσότερο μια οικογενειακή συντροφιά– με πλησίασε ο πρέσβης και με ρώτησε: «Γνωρίζετε τον πρωθυπουργό, κύριε Μακρή;». «Οχι, κύριε πρέσβη, εκείνος με… γνωρίζει!».

Και ανέφερα από πού και ώς πού. «Καταπληκτικό! Εγώ έχω ακούσει ότι έχει μερικές εκατοντάδες –ή χιλιάδες– βαφτιστήρια και τα γνωρίζει όλα, ένα προς ένα, με το όνομά τους».

Ιωαννης Αθ. Μακρης, Καστέλλια Παρνασσίδος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή