«Γαϊδούρια στο τιμόνι»

Κύριε διευθυντά

Γνωρίζω ότι το θέμα των τροχαίων παραβάσεων (είναι η μια οπτική) αλλά και της εν γένει συμπεριφοράς μας ως πολιτών (η άλλη οπτική) είναι κάτι που έχει αναδειχθεί (ή έχει προσπαθήσει να αναδειχθεί) στο παρελθόν, αλλά θεωρώ ότι είναι η ώρα κάποιος να πει: ώς εδώ.

Επιστρέφοντας πριν από λίγες ημέρες από Πάτρα στην Αθήνα, στο ύψος του κόμβου των Μεγάρων είχε γίνει ένα μικροατύχημα και υπήρχε μια μάλλον μικρή καθυστέρηση.

Τι λοιπόν νομίζετε ότι ήταν το αποτέλεσμα αυτής της (μικρής) καθυστέρησης: Κάποιοι οδηγοί αποφάσισαν ότι πρέπει να αξιοποιήσουν τη ΛΕΑ (βοηθητική λωρίδα) για να φτάσουν πιο γρήγορα σπίτια τους (από εμάς του χαζούς) και προσπερνούσαν με υπερβολική ταχύτητα από δεξιά, τους μισοσταματημένους οδηγούς των υπολοίπων λωρίδων κυκλοφορίας.

Οχι, δεν ήταν οι περισσότεροι, και αυτό είναι κάτι θετικό (σε σχέση με παλαιότερες περιπτώσεις).  Τι όμως μπορούσα να απαντήσω στον μικρό γιο μου που με ρώτησε: «Γιατί αυτοί πηγαίνουν από δεξιά με τέτοια ταχύτητα;».

Ποιος είναι αρμόδιος; Ποιος μπορεί να κάνει κάτι; Πώς θα μάθουν οι επόμενες γενιές; Πώς θα μπορέσουν να καταλάβουν κάτι οι σημερινές γενιές; Πότε επιτέλους θα πάψουμε εμείς –όσοι προσπαθούμε να τηρήσουμε τον νόμο και την κοινή λογική– να αισθανόμαστε χαζοί;

Και να μην ξέρουμε τι να πούμε στα παιδιά μας;

Μπορεί κάποιος να απαντήσει;

Και όχι, αν είναι να απαντήσετε ότι «προωτοκολλήθηκε το αίτημά σας και θα διαβιβαστεί αρμοδίως», καλύτερα όχι.

Καλό καλοκαίρι.

Αρ. Βαγγελατος

Πληροφορικός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή