Μαθηματικά α λα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Κύριε διευθυντά

Θέλω να διαμαρτυρηθώ μέσω της εφημερίδας σας για τον νέο εμπαιγμό των συνταξιούχων. Με τον ψηφισθέντα πρόσφατα νόμο για το κοινωνικό μέρισμα νομοθετήθηκε και η επιστροφή στους συνταξιούχους των παρανόμως παρακρατηθέντων επιπλέον ποσών για την περίθαλψη της περιόδου 1-1-2012 έως 31-12-2016 με βάση τη βασική (αρχική) σύνταξη και όχι με βάση την πράγματι καταβαλλόμενη. Δεν γνωρίζω με τι είδους μεθοδεύσεις και τίνων τις εντολές τα κατάφεραν ώστε οι επιστροφές να είναι μηδαμινές σε σύγκριση με τα ποσά που πράγματι και παράνομα είχαν παρακρατηθεί.

Σας παραθέτω τα στοιχεία της δικής μου περίπτωσης. Το ποσόν που παρεκρατείτο από 1-5-2012 που συνταξιοδοτήθηκα έως 31-12-2016 μηνιαίως για περίθαλψη ήταν 73,93 ευρώ αντί του ορθού 52,04 ευρώ. Διαφορά μήνα 21,89 ευρώ επί 56 μήνες 1.225,84 ευρώ, ήταν το ποσό που έπρεπε να μου επιστραφεί. Μου επεστράφη το ποσό των 286,74 ευρώ!!! Μου χρωστάνε 939,10 ευρώ. Αυτό φυσικά αφορά χιλιάδες συνταξιούχους. (Αφορά τον Τομέα Ασφάλισης Νομικών.)

ΥΓ. Και το πλέον άδικο για μας; Το ΗΔΙΚΑ που έκανε τους λογαριασμούς, αγνόησε ότι τα επιστραφέντα ποσά θα έπρεπε να μας δοθούν έντοκα. Δεν ξέχασε όμως να παρακρατήσει φόρο 20% επί των, έστω και ασημάντων, αυτών ποσών!

Φυσικά δεν ελπίζω. Απλά διαμαρτύρομαι.

Θεοδωρος Ανδρεα Παπαγγελοπουλος

Συνταξιούχος Ε.Τ. Δικηγόρος

Βάρκιζα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή