«Ας αντιδράσουμε, είναι χρέος μας»

«Ας αντιδράσουμε, είναι χρέος μας»

Κύριε διευθυντά

Διάβασα την εξαιρετική συνέντευξη της ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου («Γεύμα με την Κ», φ. Κυριακής 7/1) για την κατάντια της πατρίδας μας και τις μαύρες προοπτικές της. Μακάρι να μπορούσα να διαφωνήσω μαζί της – δυστυχώς, με βρίσκει απολύτως σύμφωνη.

Χάσκει εμπρός μας ο πελώριος λάκκος της τεμπελιάς, λούφας, αναξιοπρέπειας και εν τέλει, της ανυπαρξίας. Κάθε πραγματιστής το βλέπει αυτό, ακριβώς όπως το περιγράφει η διακεκριμένη ιστορικός.

Ακολουθεί όμως –και πρέπει να ακολουθεί– το ερώτημα: και τι θα κάνουμε, ώστε να αποφύγουμε την καταστροφή; Ο Aρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, αυτή η σπάνια και εκλεκτή μορφή, μας έδωσε προ ημερών από την «Κ» την απάντησή του: «Αντισταθείτε στην παρακμή σας!» Και βεβαίως, όλα αρχίζουν από τον εαυτό μας, την πάλη προς τις αδυναμίες μας.

Πέρα από αυτό όμως, και επιπροσθέτως, υπάρχουν και άλλες πλευρές, θα υπάρχουν και άλλοι τρόποι, άλλες σκέψεις συνετών και έμπειρων ανθρώπων, που θα ήταν χρήσιμο πολύ να προβληθούν και να διαδοθούν, ώστε μέσα από τη διάσπαρτη δυσφορία και κατήφεια να διαμορφωθούν κατευθύνσεις.

Μήπως, η εφημερίδα σας θα ήταν πρόθυμη να οργανώσει έναν τέτοιον μεγάλο κύκλο ανταλλαγής σκέψεων: Πώς θα αντιδράσουμε στην πολύπλευρη κρίση μας;

Αθηνα Κακουρη, Συγγραφέας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή