Οι συναλλαγές χωρίς χρήση POS

Οι συναλλαγές χωρίς χρήση POS

Κύριε διευθυντά

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κ» της 18ης Ιανουαρίου 2018 υψηλά ποσοστά (μέχρι και 90% σε ορισμένες κατηγορίες) ελευθέρων επαγγελματιών προμηθεύτηκαν POS αλλά δεν πραγματοποίησαν ούτε μία συναλλαγή μέσω κάρτας. Εντυπωσιακά τα νούμερα, αλλά είναι παραπλανητικά γιατί έχουν εξαχθεί με βάση το σύνολο των μηχανικών, δικηγόρων, λογιστών κ.λπ. που τα προμηθεύτηκαν, χωρίς να εκτιμήσουν ότι πολλοί από αυτούς εξωθήθηκαν από τη νομοθεσία στην προμήθειά τους, χωρίς να υπάρχει λόγος.

Συγκεκριμένα, πολλοί μηχανικοί διαφόρων ειδικοτήτων, όπως και εγώ ο ίδιος ως πολιτικός μηχανικός, προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με ΔΠΥ αποκλειστικά σε εταιρείες και εισπράττουμε την αμοιβή μας με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Δεν πραγματοποιούμε, ως εκ τούτου, καμία συναλλαγή για την οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το POS. Και δεν είμαστε λίγοι. Το ίδιο συμβαίνει και με νομικούς και οικονομικούς με ανάλογη εργασιακή σχέση.

Αν, λοιπόν, υπήρχε η δυνατότητα να αφαιρεθούν από το σύνολο αυτών που προμηθεύτηκαν τα POS, όσοι τα προμηθεύτηκαν από υποχρέωση χωρίς προοπτική χρήσης των, είναι βέβαιο πως τα ποσοστά θα ήταν για πολλές κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών πολύ χαμηλότερα.

Λεανδρος Σλαβης, Πολιτικός Μηχανικός, Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή