Αλληλεγγύη στην αλληλεγγύη;

Αλληλεγγύη στην αλληλεγγύη;

Κύριε διευθυντά

Για το ζήτημα των δύο φυλακισμένων στρατιωτικών μας η Ελλάδα απέσπασε ευφήμως την υποστήριξη της Ε.Ε. στη Βάρνα με απευθείας συνάντηση των προέδρων Γιούνκερ και Τουσκ με τον πρόεδρο Ερντογάν, με επιστολή διαμαρτυρίας της Ε.Ε. προς την Τουρκία, με καθαρές δηλώσεις υποστήριξης. Οι σύμμαχοί μας στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ μας υποστήριξαν χωρίς ενδοιασμούς. Τους ευχαριστούμε.

Αναρωτιέμαι αν η κυβέρνησή μας προτίθεται να εκφράσει ανάλογη συμμαχική στάση με την Ε.Ε. έναντι της Ρωσίας στο θέμα της απόπειρας δολοφονίας των Σκριπάλ. Σχεδόν όλες οι χώρες της Ε.Ε. απέλασαν αυτές τις μέρες Ρώσους διπλωμάτες, ορισμένες έστω και έναν μόνο σε ένδειξη αλληλεγγύης [solidarity], ούσες απέναντι στο στυγνό καθεστώς Πούτιν.

Δεν πρέπει και η κυβέρνηση της Ελλάδος να πράξει ότι ανάλογο; Δεν είναι δυνατόν μόνον να απαιτούμε αλληλεγγύη από τους συμμάχους μας, πρέπει και να την προσφέρουμε!

Μιχαλης Μοσχος, Seymour Place, London W1H

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή