Επειγόντως εντατικά μαθήματα λογικής

Επειγόντως εντατικά μαθήματα λογικής

Κύριε διευθυντά

Η έρευνα που πρόσφατα δημοσιεύσατε εξηγεί γιατί οι Ελληνες που πιστεύουν στον Θεό έχουν αυξηθεί κατά 5,7%. Παρ’ όλα αυτά, η αντίδραση στην κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα έχει μειωθεί. Παράλληλα, το 28% είναι βέβαιο ότι μας ψεκάζουν και το 80% πιστεύει σε συνωμοσίες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Από τα παραπάνω στοιχεία μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η κρίση: 1. Οδήγησε περισσότερους Ελληνες να πιστεύουν στον Θεό, όχι όμως ως αποτέλεσμα φανατισμού, αλλά απελπισίας – ως η τελευταία τους ελπίδα. Γι’ αυτό και η αντίδραση στην κατασκευή τζαμιού είναι μικρότερη. Δεν είναι πιο φανατικοί οι Ελληνες. Είναι πιο απελπισμένοι και είναι σαν να περιμένουν τον Θεό να τους βοηθήσει. 2. Επηρέασε έναν στους τρεις Ελληνες να πιστεύει ανοησίες και οκτώ στους δέκα συνωμοσίες.

Ολα αυτά αποδεικνύουν ότι όσο περισσότερο μεγαλώνει και «βαθαίνει» η κρίση, τόσο περισσότερο οι Ελληνες απομακρύνονται από τη λογική.

Ραλλου Νικολοπουλου, Μαθήτρια Γυμνασίου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή