Κουίζ: Τι ξέρετε για το Τσοτύλι;

Κουίζ: Τι ξέρετε για το Τσοτύλι;

Κύριε διευθυντά

Εν πρώτοις οφείλονται ευχαριστίες στην «Καθημερινή» γιατί στις φιλόξενες στήλες της αναδείχθηκε το θέμα των συνεπειών του «Καλλικράτη», όπου αυτός εφαρμόσθηκε χωρίς σεβασμό σε κρίσιμες τοπικές ιδιαιτερότητες. Το σχετικό (11.5.2018) άρθρο του κ. Πάσχου Μανδραβέλη συμβάλλει σε περαιτέρω εμβάθυνση επί του θέματος.

Ο προφανής ορθολογισμός του, ωστόσο, αφήνει στη σκιά μια πλευρά της κρατικής πολιτικής, η οποία, όσο ευρέα όρια κι αν αναγνωρίζει στη λειτουργία των νόμων της αγοράς και στη νομοτέλεια της μεταβολής των συνθηκών, δεν μπορεί να πάψει να είναι αυτό πρωτίστως: πολιτική. Πρόβλεψη και πρόνοια και λήψη μέτρων προαγωγής των γενικών συμφερόντων του κράτους. Τα οποία πλήττονται όταν ο οικονομικός συντελεστής προτάσσεται έναντι άλλων αξιών, διαφορετικής τάξεως, αλλά υπέρτερης σημασίας για τον εθνικό βίο. Η ιεράρχηση είναι, επίσης, θέμα πολιτικής. Εδώ, λοιπόν, είναι που έπεσε έξω ο «Καλλικράτης» και ο ικανώς βέβαιος για το αλάθητό του κ. Ραγκούσης, ο οποίος, άλλωστε, ήξερε, ασφαλώς, την Αιδηψό, μπορεί όμως και να μην είχε ακουστά το Τσοτύλι.

Γερασιμος Μιχαηλ Δωσσας, Θεσσαλονίκη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή