Τα «σπασμένα» του Ρουβίκωνα;

Τα «σπασμένα» του Ρουβίκωνα;

Κύριε διευθυντά

Ο «Ρουβίκωνας» και κάθε άλλη παρόμοια εγκληματική οργάνωση κατευθύνονται από αναρχικούς και εγκληματίες. Τα μέλη τους πιστεύουν ότι, τραυματίζοντας αθώους ανθρώπους και καταστρέφοντας τη δημόσια περιουσία, διορθώνουν τα κακώς κείμενα στη χώρα. Η εγκληματική μανία που τους εξουσιάζει δεν έχει όρια και κάθε τόσο καλείται η Δικαιοσύνη να ασχοληθεί με τα προβλήματα που δημιουργούν. Εχει σημασία εάν είναι ακροδεξιοί ή ακροαριστεροί; Είναι απλά ακροεγκληματίες.

Ας εστιάσουμε όμως στις καταστροφές που προκαλούν στα δημόσια κτίρια και στον εξοπλισμό τους. Γιατί πρέπει οι Ελληνες φορολογούμενοι να πληρώνουν για τις καταστροφές αυτές; Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία –ας είναι καλά τα μέλη της για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία– ανακάλυψε πρόσφατα ένα ταμείο που βοηθάει στην εκτέλεση των εγκληματικών τους πράξεων. Τα ονόματα των δικαιούχων και κατόχων του, καθώς και όσων συλλαμβάνονται επί τόπου να βιαιοπραγούν και να καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περουσία, είναι συχνά γνωστά.

Ας πληρώνουν οι ίδιοι για κάθε τι που ηδονίζονται να καταστρέφουν. Ας πληρώσουν για την καταστροφή των υπολογιστών και της δημόσιας περιουσίας των πανεπιστημίων. Ας πληρώσουν για τα νέα μηχανήματα των σταθμών του μετρό, που πρέπει να τοποθετηθούν στη θέση των κατεστραμμένων. Ας πληρώσουν για τα συνεργεία που θα αναλάβουν την αποκατάσταση των τοίχων του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ας πληρώσουν οι ίδιοι για τα καμένα αυτοκίνητα. Ενας νόμος χρειάζεται, που να θεσμοθετεί τα δίκαια και αυτονόητα και να αποτελεί αντικίνητρο για τη δραστηριότητά τους.

Η συνεργασία αστυνομίας, Δικαιοσύνης και εφορίας είναι αναγκαία. Είναι καιρός να διαχωρίσουμε τα δημοκρατικά συλλαλητήρια και τις νόμιμες ομαδικές διαδηλώσεις από τις εκδηλώσεις βίας, τρόμου, θανάτου και καταστροφών, που αφανίζουν την πόλη μας.

Ολγα Ντινοπουλου, Αρχιτέκτων

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή