Μέρκελ – Τσίπρας και προσφυγικό

Μέρκελ – Τσίπρας και προσφυγικό

Κύριε διευθυντά

Μεγάλη εντύπωση προξενεί σε όλους μας η νεοπαγής αγαστή σύμπνοια Τσίπρα – Μέρκελ για το προσφυγικό με σκοπό την εξυπηρέτηση εσωτερικών πολιτικών αναγκών της καγκελαρίου, όπως ο κ. Τσίπρας ευθαρσώς παραδέχθηκε, προσθέτοντας με περισσή αυτοπεποίθηση ότι το προσφυγικό πρόβλημα θα παραμείνει (κατά την εκτίμησή του) για πολλά χρόνια άλυτο για την Ε.Ε.

Ταυτόχρονα, πολλές κυβερνήσεις της Ε.Ε. μεταξύ των οποίων πρωτοστατούν η Ιταλία, η Αυστρία και η Ουγγαρία, κλείνουν τα σύνορά τους και αρνούνται να δεχθούν άλλους πρόσφυγες. Στη Γερμανία η πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα απειλεί την κυβέρνηση Μερκελ. Το δημόσιο αίσθημα σε ολόκληρη την Ευρώπη αντιστρέφεται, διαμορφώνει συμπαγή εθνικά μέτωπα, προτείνονται λύσεις για εξυπηρέτηση των προσφύγων για χώρες από τις οποίες προέρχονται (πρόταση Ε.Ε. για hotspots στις αφρικανικές χώρες προελεύσεως προς όφελος των ιδίων αυτών χωρών, κ.ά.)

Και όμως, η Ελλάδα μας –φτώχεια, ταλαιπωρημένη, συνοριακά ευάλωτη, απειλούμενη από τη μεγαλόστομη Τουρκία του σουλτάνου Ερντογάν, με ανύπαρκτη δημόσια διαχείριση, άθλια και υγειονομικά επισφαλή κέντρα φιλοξενίας, φθίνοντες και απαξιωμένους νησιωτικούς πληθυσμούς– επιμένει να κρατάει ανοιχτά σύνορα, να δέχεται οικονομικούς μετανάστες των αφρικανικών υποσαχάριων δεσποτάτων (κατά κοινή ομολογία οι bona fide πρόσφυγες που ζητούν άσυλο έχουν πλέον σχεδόν εκλείψει…] και να πλειοδοτεί μάλιστα, δεχόμενη και επιστροφές προσφύγων που απορρίπτει η μεγάλη και δυνατή Γερμανία! Δεν καταλαβαίνουμε κ. Τσίπρα και υπουργοί της κυβέρνησης, δεν καταλαβαίνουμε τι μας λέτε… Το προσφυγικό θα είναι μαζί μας για δεκαετίες; Το προσφυγικό θα λυθεί με την είσοδο περισσότερων μεταναστών; Το προσφυγικό θα λυθεί από την Ε.Ε. όταν πολλές από τις χώρες της το απεμπολούν ήδη βίαια; Το προσφυγικό θα λυθεί με πρόεδρο της Ε.Ε. την απολύτως εθνοκεντρική Αυστρία;

Εξηγήστε μας παρακαλούμε. Διότι δεν καταλαβαίνουμε.

Μιχαλης Μοσχος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή