Ενα μπάρκο λαχταράω τώρα στα 82 μου

Ενα μπάρκο λαχταράω τώρα στα 82 μου

Κύριε διευθυντά

Πολύ ωραία η συνέντευξη του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου στην «Καθημερινή της Κυριακής» 21ης Οκτωβρίου. Ο καπετάν Παναγιώτης είναι αξιόλογος και αξιόπιστος άνθρωπος. Τα έργα που κάνει στη Χίο με την ιδιωτική σχολή, με ό,τι πιο μοντέρνο υπάρχει στον κλάδο, είναι κάτι που χρειαζόταν στις σπουδές των μαθητών. Είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια για το καλό όσων θέλουν να κάνουν καριέρα στη θάλασσα.

Ολοι όσοι ασχολούνται με τα ναυτιλιακά έχουν την ίδια απορία με τον καπετάνιο, δηλαδή με τέτοια οικονομική κρίση, με μισθούς 500 ευρώ, γιατί αρνείται ο νέος να ακολουθήσει καριέρα στη θάλασσα, όταν στα 20 του χρόνια μπορεί να γίνει αξιωματικός και να παίρνει περίπου 5.000 χιλιάδες ευρώ τον μήνα, να ζήσει σε ένα πλωτό ξενοδοχείο, όπως είναι σήμερα η ενδιαίτηση και να γνωρίσει τον κόσμο;

Αν πράγματι είναι άξιος, σίγουρα θα βρει δουλειά στη στεριά αργότερα σε μια από τις 2.000 και πλέον ναυτιλιακές εταιρείες με έναν αξιολογότατο μισθό. Εμείς οι παλαιοί ναυτικοί την αγαπήσαμε τη θάλασσα και τα καράβια, και αν σας πω ότι στα 82 μου επιθυμώ να μπαρκάρω, μη γελάσετε.

Μάριος Χριστοφορίδης, Χίος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή