Αποφασισμένη, συνεννοήσιμη και τυχερή

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ

Οι πρώτοι δυόμισι μήνες της κυβέρνησης μας επιτρέπουν να ελπίζουμε ότι η Ελλάδα έχει μπει σε μια περίοδο προσαρμογής στην πραγματικότητα, ότι μπορεί πλέον να σταθεί στα δικά της πόδια και να αναζητήσει τρόπους να αντιμετωπίσει το μέλλον.

Το σύστημα Μητσοτάκη

ΚΩΣΤΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Αυτή η κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δεν μοιάζει με τις άλλες της Νέας Δημοκρατίας στα χρόνια της μεταπολιτεύσεως. Eχει κάποιες αναλογίες ως προς τους στόχους –στον χώρο της οικονομίας– της κυβερνήσεως του πατέρα του, αλλά μέχρις εκεί.

Η στρατηγική για τα Εξάρχεια

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

Αν δεν ήταν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ να θυμίζει τις πιο απωθητικές πλευρές της διακυβέρνησής του (ιδίως τώρα με τη στάση του στην υπόθεση Ρασπούτιν), νομίζω ότι κανείς δεν θα καθόταν να ασχοληθεί μαζί του.

Από τον Βουτσά στον Τριντό

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πρωθυπουργός του Καναδά κ. Τριντό, με όλον τον σεβασμό, με αφήνει παντελώς αδιάφορο. Θέλω να πω, δεν ανήκει στη χορεία των ηγετών που αναρωτιέσαι και ανησυχείς τι σκέφτεται για τον κόσμο τούτο.

Ανήλικοι στις πλατείες

ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Το πιο εύκολο στον κόσμο είναι να εξοργιστεί κάποιος με τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που ο πρώην υπουργός Οικονομικών έκανε καλά. Κατάφερε να βγάλει από τα ρούχα τους ακόμη και ανθρώπους που δουλειά τους είναι η ψυχραιμία.

Ενα γέλιο θα τους θάψει

ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Μια λαμπάδα ίση με το μπόι του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανάβει κάθε πρωί η κυβέρνηση. Κι αυτό, διότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει τα αυτονόητα να μοιάζουν επαναστατικά και επιμένει να παρουσιάζει τα παράλογα ως λογικά, ενώ οι πολίτες τους έχουν πάρει πια χαμπάρι.

Εξαχρείωση συναλλακτικών ηθών

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΓΚΟΣ

Βασικό χαρακτηριστικό της συγκυρίας –δεκαετία περίπου το εύρος της– που ζούμε είναι η συνεχής άρνηση της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών και των επιχειρήσεων με οφειλές προς το Δημόσιο να ενταχθεί στα διάφορα προγράμματα ευεργετικών ρυθμίσεων που της προσφέρονται.

Περισσότερα

Αρθρογράφοι

ΦΙΛΙΣΤΩΡ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...

80 χρόνια πριν στην «Κ» 22 - 9 - 1939

kalinesko ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΝΑΚΑΚΗΣ, ΜΥΡΤΩ ΚΑΤΣΙΓΕΡΑ

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΛΙΝΕΣΚΟ: Απογευματινόν τηλεφώνημα του Πρακτορείου Ράντορ προς το Αθηναϊκόν Πρακτορείον ανήγγειλεν ότι περί την 2αν μ.μ. ενώ ο Ρουμάνος Πρωθυπουργός κ. Καλινέσκο επέστρεφεν εις την οικίαν του επιβαίνων του αυτοκινήτου του και είχε φθάσει ήδη εις μικράν απόστασιν απ’ αυτής, επυροβολήθη από ομάδα ατόμων τα οποία επέβαινον ετέρου αυτοκινήτου.

Τελευταία Σελίδα

ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

anna-diamantopoyloy-kathimerini-geyma-22-9-19-titina-chalmatzi

Αννα Διαμαντοπούλου: Θα ξαναβρεθούμε στο περιθώριο αν...

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Γνωρίζω την κ. Αννα Διαμαντοπούλου χρόνια. Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που θα δώσει συνέντευξη στην «Κ», είτε με κύριο άξονα τις πολιτικές εξελίξεις είτε για όσα αφορούν την εκπαίδευση, αφού διετέλεσε υπουργός Παιδείας. Γι’ αυτό η επιλογή για το «Γεύμα με την “Κ”» προσφέρει την ευκαιρία για μια διαφορετική γνωριμία με μια επώνυμη γυναίκα που το έργο της έχει αποκτήσει ένθερμους υποστηρικτές, χωρίς να λείπουν οι πολέμιοι.