Πολιτικές εκτός δικτύου

ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗ

Μόλις κοινοποιήθηκε ότι το δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας αποφάσισε τη διακοπή του δικτύου 5G για λόγους υγείας, με ψήφους 16 υπέρ και 13 κατά, σείστηκαν τα social media, η τοπική κοινωνία, ενώ η δόνηση επεκτάθηκε και στην υπόλοιπη χώρα. 

Οι επίγονοι του Λομπρόζο

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ

Στρογγυλά εκατόν δέκα χρόνια στον άλλο κόσμο ο Τσέζαρε Λομπρόζο κι ακόμα δεν ησύχασε. Ποικίλοι μιμητές της μαστορικής του Ιταλού εγκληματολόγου δηλώνουν επίσης χαρτογράφοι της ανθρώπινης ψυχής διά της αποκωδικοποιήσεως ορατών και αοράτων σημείων και σημάτων του σώματος.

Δημήτρης Κουτσούμπας: Σκαντζόχοιροι

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΙΝΤΣΙΝΗΣ

Ο σκαντζόχοιρος έχει τη δική του σοφία. Μπορεί για τους περισσότερους η συζήτηση περί εκλογών να μοιάζει εντελώς άκαιρη· μπορεί η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει την απλή αναλογική όχι ως αδιέξοδο ακυβερνησίας, αλλά ως μοχλό για τη συγκρότηση «προοδευτικής πλειοψηφίας», να είναι εκτός θέματος· το ΚΚΕ, όμως, έσπευσε να τη γειώσει, προτού καλά καλά διατυπωθεί. Ο σκαντζόχοιρος ξέρει.

Των φώτων

ΗΛΙΑΣ ΜΑΓΚΛΙΝΗΣ

Ενα πολύ καλό μάθημα γύρω από το πώς «εκμοντερνίζεις» τα Χριστούγεννα, διατηρώντας όμως παράλληλα τη ζεστασιά τους, έχει δώσει παλαιότερα η μουσική και κυρίως η τζαζ. 

Προστασία μαρτύρων

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Ενα από τα πάγια αιτήματα των συνδικαλιστών της αστυνομίας αφορά την προστασία της ανωνυμίας των συναδέλφων τους που καταθέτουν ως μάρτυρες κατηγορίας σε ποινικές δίκες.

Η υπερηφάνεια των Εσθονών

ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μια χώρα όπου οι άνθρωποι καμαρώνουν. Κι όχι για τα όμορφα σοκάκια της γραφικής παλιάς τους πόλης, καμαρώνουν γι’ αυτά που κάνει η κοινωνία τους σήμερα, για όσα έχει πετύχει, για την πορεία που έχει ήδη. 

80 χρoνια πριν... 7-12-1939

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΝΑΚΑΚΗΣ, ΜΥΡΤΩ ΚΑΤΣΙΓΕΡΑ

ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ: Επί του θωρηκτού «Αβέρωφ» [φωτ.] εωρτάσθη χθες με εξαιρετικήν επισημότητα η επέτειος της Ναυμαχίας της Ελλης. Ολα τα εις τον Ναύσταθμον ορμούντα πολεμικά σκάφη και βοηθητικά είχον επάρει τον μεγάλον σημαιοστολισμόν. 

Ευελιξία για συμπράξεις

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Η πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων να καταστήσει τους ιδιώτες –επιχειρήσεις και πολιτιστικούς φορείς– συμμετόχους στη ζωή της πόλης, έστω και σε συμβολικό επίπεδο, διά του εορταστικού διακόσμου, είναι ένα κεκτημένο για το μέλλον. 

Περισσότερα

Αρθρογράφοι

ΦΙΛΙΣΤΩΡ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...

80 χρoνια πριν... 7-12-1939

gkat_02_0712_page_1_image_0001 ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΝΑΚΑΚΗΣ, ΜΥΡΤΩ ΚΑΤΣΙΓΕΡΑ

ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ: Επί του θωρηκτού «Αβέρωφ» [φωτ.] εωρτάσθη χθες με εξαιρετικήν επισημότητα η επέτειος της Ναυμαχίας της Ελλης. Ολα τα εις τον Ναύσταθμον ορμούντα πολεμικά σκάφη και βοηθητικά είχον επάρει τον μεγάλον σημαιοστολισμόν. 

Τελευταία Σελίδα

ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

dhmhtrhs-a8anasoylhs-kathimerini-geyma-1-12-19-titina-chalmatzi

Δημήτρης Αθανασούλης στην «Κ»: Επικίνδυνες αλλοιώσεις στα νησιά

ΓΙΟΥΛΗ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Ο αρχαιολόγος πρέπει σήμερα να είναι και μάνατζερ, λέει στο Γεύμα με την «Κ» ο Δημήτρης Αθανασούλης, έφορος αρχαιοτήτων Κυκλάδων, τονίζοντας: «Σε Μύκονο και Σαντορίνη θα έχουμε μη αναστρέψιμες αλλοιώσεις εάν δεν χαραχθεί στρατηγική προστασίας».