Το ρίσκo

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Οποτεδήποτε και αν επέλεγε η κυβέρνηση να καταθέσει τον εκλογικό νόμο, η εικοτολογία περί κρυφών εκλογικών σχεδιασμών δεν θα είχε αποφευχθεί. 

Αντέχουμε χωρίς στερεότυπα;

ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗ

Η ένταση μέσα στην οποία πορεύεται το μεταναστευτικό ζήτημα κάνει την ψυχραιμία να φαντάζει σχεδόν ύποπτη και υποβολιμαία. Γιατί όσοι πραγματικά εμπλέκονται (τοπικές κοινωνίες, οργανισμοί, πολιτικοί, κ.ο.κ.) είναι είτε τρομαγμένοι είτε θορυβημένοι. 

Ο Αδωνις και ο αντισημιτισμός

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Ηταν απαράδεκτη η τότε συμπεριφορά μου». Συγκρατώ αυτή τη φράση από τη δήλωση που έκανε ο Αδωνις Γεωργιάδης για να απαντήσει στα σχόλια τα σχετικά με την επίσκεψή του στο Αουσβιτς. Και τη συγκρατώ διότι παρ’ ημίν δηλώνει μια στάση εν ανεπαρκεία. 

Πρόστυχοι, ρουφιάνοι αριθμοί

ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

«Το 1142 τι το θέλανε; Ηταν αναγκαία αυτή η προστυχιά;» αναρωτιέται ο κ. Διονύσης Χαριτόπουλος. Ο συγγραφέας του βιβλίου «Αρης, ο αρχηγός των ατάκτων», ξεσπαθώνει: «Ξέρουμε πως κάθε εξουσία επιδιώκει “συμμορφούμενους” υπηκόους. Αν όμως περάσεις τη γραμμή και καλέσεις το 1142, μεταβάλλεσαι σε όργανο των μηχανισμών καταστολής και απεμπολείς την ιδιότητα του πολίτη.

«Θέλουμε αποτροπή»...

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ

Οι εταίροι μας στην Ευρώπη κλειδαμπαρώθηκαν μέσα στο σπιτάκι τους με την περιφραγμένη ή περιτειχισμένη αυλίτσα του και αρνούνται να δεχθούν έστω τους λιγοστούς πρόσφυγες και μετανάστες που τους αναλογούν.

Τι (μπορεί να) θέλει ο Ερντογάν;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Η απάντηση στο ερώτημα σχετικά με το τι μπορεί να θέλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο δεν μπορεί να αφήνεται σε όλους όσοι έχουν πρωταγωνιστήσει τα τελευταία –πάρα πολλά– χρόνια στην αναπαραγωγή ενός πλαστού διπόλου.

Ψευδοϊστορικές συγκρίσεις

ΗΛΙΑΣ ΜΑΓΚΛΙΝΗΣ

Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Την 27η Ιανουαρίου του 1945, ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε το στρατόπεδο-σύμβολο της εβραϊκής γενοκτονίας, το Αουσβιτς.

Οι μύθοι της μετανάστευσης

ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα του ινστιτούτου Gallup, αυτοί που θα ήθελαν να ζήσουν και να δουλέψουν σε άλλη χώρα είναι 750 εκατομμύρια άνθρωποι – σχεδόν το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού. Αυτός ο αριθμός, μάλιστα, αναμένεται να αυξηθεί, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

80 χρoνια πριν... 25-1-1940

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΝΑΚΑΚΗΣ, ΜΥΡΤΩ ΚΑΤΣΙΓΕΡΑ

ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ: [...] η σοβιετική επίθεσις Β. και Β.Α. της Λαντόγκα απέτυχε χάρις εις τας φινλανδικάς αντεπιθέσεις και παρά το γεγονός ότι η αεροπορία και το πυροβολικόν είχον ενισχύση τα σοβιετικά στρατεύματα.

Περισσότερα

Αρθρογράφοι

ΦΙΛΙΣΤΩΡ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...

80 χρoνια πριν... 25-1-1940

gkat_02_2501_page_1_image_0001 ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΝΑΚΑΚΗΣ, ΜΥΡΤΩ ΚΑΤΣΙΓΕΡΑ

ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ: [...] η σοβιετική επίθεσις Β. και Β.Α. της Λαντόγκα απέτυχε χάρις εις τας φινλανδικάς αντεπιθέσεις και παρά το γεγονός ότι η αεροπορία και το πυροβολικόν είχον ενισχύση τα σοβιετικά στρατεύματα.

Τελευταία Σελίδα

gkko_12_2601_page_1_image_0001

Το μέλλον της ηλεκτροκίνησης βρίσκεται στις κυψέλες υδρογόνου

Για τη μετάβαση της αυτοκινητοβιομηχανίας στην περίοδο μηδενικών εκπομπών, όλα τα φώτα έχουν στραφεί στην ηλεκτροκίνηση. Ηχηρά ονόματα του κλάδου δημιουργούν συμμαχίες και επενδύουν αδρά για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία, ενώ ταυτόχρονα εκατοντάδες σταθμοί φόρτισης κατασκευάζονται στα κέντρα των πόλεων και στους αυτοκινητοδρόμους.

ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

mpoyrazelhs-kwnstantinos-kathimerini-geyma-19-1-20-titina-chalmatzi

Κώστας Μπουραζέλης στην «Κ»: Στη Σαλαμίνα κρίθηκε η Ιστορία της Δύσης

ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

Η Δύση διαβάζοντας το παρελθόν βαθμολογεί με ευγνωμοσύνη την Ελλάδα για τις νίκες κατά των Περσών, 2.500 χρόνια πριν, στη Σαλαμίνα και στον Μαραθώνα, λέει στο Γεύμα με την «Κ» ο ομότιμος καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας Κώστας Μπουραζέλης. Η αλαζονεία που πηγάζει από την ισχύ των αριθμών, αργά ή γρήγορα, τιμωρείται στην πράξη στην Ιστορία, ο μικρός Δαβίδ κατανικά τον μεγάλο Γολιάθ, συμπληρώνει.