Οι άξιοι και η αξιολόγηση

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Η συνδικαλιστική καμπάνια «ανυπακοής» όσον αφορά την αξιολόγηση στην Αρχή Δημοσίων Εσόδων δείχνει την κουλτούρα που εξακολουθεί να καθηλώνει τις πιο νευραλγικές υπηρεσίες του κράτους.

Τον καταραμένο μήνα...

ΚΩΣΤΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Οταν το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου 1974 ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανέπνευσε με ανακούφιση, διότι επιτέλους είχε εκριζωθεί εκείνο «το καρκίνωμα» της βασιλείας από την πολιτική ζωή του τόπου, πολλοί καλόπιστοι πολίτες θεώρησαν ότι η Ελλάς είχε εισέλθει σε φάση μακάριας σταθερότητος, τουλάχιστον ως προς το θέμα αυτό.

Εξημερώνοντας τον Τσιτσιπά

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η αντισφαίριση, το τένις όπως το έλεγαν οι παλαιοί Ελληνες, είναι εγκεφαλικό άθλημα. Με το μάτι καρφωμένο στο τριχωτό μπαλάκι πρέπει να βρεις την ακριβή θέση σου στο γήπεδο προβλέποντας την πορεία του, τα πόδια σου να είναι ακριβώς τοποθετημένα ώστε να στηρίξουν τον μοχλό, τον βραχίονα και την προέκτασή του, αυτό το περίεργο αντικείμενο που ονομάζεται ρακέτα. 

Η ατρόμητη κοινωνία

ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Αν θέλουμε να δούμε με ψυχραιμία τα πράγματα, πρέπει να δώσουμε ένα δίκιο στον κ. Νίκο Φίλη. Οι μπογιές είναι απλώς μπογιές και φυσιολογικώς δεν πρέπει να τις φοβόμαστε. Με ένα μερεμέτι (τρίψιμο, αστάρι, δύο χέρια βάψιμο) σβήνει το «επαναστατικό» αποτύπωμα.

Ρεβανσιστική αποχαλίνωση

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ

Να ’λεγες ότι επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν αφοπλιστεί και τους απαγορευόταν διά ροπάλου η χρήση ροπάλων, ασπίδων, βομβίδων και δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών, θα καταλάβαινες το τωρινό πάθος τους για επανασύσφιγξη των σχέσεών τους με το πλήθος.

Τα προγνωστικά δεν είναι καλά...

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΓΚΟΣ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το προσφυγικό - μεταναστευτικό αποτελούν μια απεγνωσμένη προσπάθεια σχετικής, μερικής και βραχυπρόθεσμης επίλυσης του προβλήματος.

Παύλος Γερουλάνος: Λάζαροι

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΙΝΤΣΙΝΗΣ

Κανείς δεν είπε ότι το συνέδριο αυτό είναι κανονικό συνέδριο. Ακόμη και η επισπεύδουσα πλευρά, της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, αναγνωρίζει ότι σκοπός της κομματικής σύναξης του Σαββατοκύριακου είναι να αρθεί καταστατικά ο οργανωτικός ερμαφροδιτισμός του ΠΑΣΟΚ, που νιώθει ΠΑΣΟΚ, αλλά κείται πια εγκλωβισμένο στο καύκαλο του ΚΙΝΑΛ.

Το Κονκλάβιο (21/11/19)

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ

Φαντάρος δεν έχω κάνει, αλλά κάθε νεοσύλλεκτος έχει να αφηγηθεί μια ιστορία για την πρώτη φορά που άκουσε κάτι για τα «είδη στρατωνισμού που παρέχει η υπηρεσία». 

Τριαντάφυλλα ή ξύλο;

ΞΕΝΙΑ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗ

Είναι παράδοξο αυτό που διαπιστώνουμε τις τελευταίες μέρες, ότι η συμπεριφορά της αστυνομίας προσαρμόζεται στην κυβερνητική πολιτική.

Πρωτεύον μάθημα η αξιολόγηση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Κατά τη μεταπολίτευση ο στόχος ήταν ένα πανεπιστημιακό πτυχίο για οικονομική και κοινωνική ανάρρηση. Και ας μη γελιόμαστε, το καλύτερο θα ήταν ο νέος να βρει μία καλοπληρωμένη, σίγουρη θέση στον δημόσιο τομέα. 

80 χρoνια πριν... 21-11-1939

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΝΑΚΑΚΗΣ, ΜΥΡΤΩ ΚΑΤΣΙΓΕΡΑ

ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΝΑΡΚΕΣ: Οι Γερμανοί [...] επωφελούνται του σκότους κατά την εποχήν αυτήν του χειμώνος διά να σπείρουν νάρκας εική και ως έτυχεν εις την Βόρειον Θάλασσαν.

Ενα βήμα προόδου

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Η εφαρμογή του νόμου για το κάπνισμα δεν είναι μόνο ζήτημα δημόσιας υγείας. Είναι και πεδίο για να δοκιμαστεί ένα νέο δημόσιο ήθος, ανεξαρτήτως κομμάτων. 

Περισσότερα

Αρθρογράφοι

ΦΙΛΙΣΤΩΡ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...

80 χρoνια πριν... 21-11-1939

gkat_02_2111_page_1_image_0006 ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΝΑΚΑΚΗΣ, ΜΥΡΤΩ ΚΑΤΣΙΓΕΡΑ

ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΝΑΡΚΕΣ: Οι Γερμανοί [...] επωφελούνται του σκότους κατά την εποχήν αυτήν του χειμώνος διά να σπείρουν νάρκας εική και ως έτυχεν εις την Βόρειον Θάλασσαν.

Τελευταία Σελίδα

ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

kwstas---sphliadhs-kathimerini-geyma-17-11-19-titina-chalmatzi

Ο πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας

ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Ο τίτλος του πρεσβευτή της ελληνικής κουζίνας τού ανήκει – μύησε τους Αμερικανούς και όχι μόνον στις γεύσεις της χώρας μας. Ο Κώστας Σπηλιάδης, ιδιοκτήτης των εστιατορίων Milos, μιλάει στο Γεύμα με την «Κ» για την Πολίτισσα μάνα και τη διεθνή καταξίωση. Χρυσή συνταγή; «Αριστες πρώτες ύλες, η ελληνική κουζίνα δεν χρειάζεται φιοριτούρες».