18ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

18ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο παρουσιάζει τις σύγχρονες τάσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης στο 18ο ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Υπευθυνότητας που πραγματοποιεί στις 19 Οκτωβρίου 2020 σε υβριδική μορφή (στο ξενοδοχείο Χίλτον και μέσω διαδικτύου), με τίτλο “Tribes: JoinedbyPurpose”.

Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας, η έννοια της παγκοσμιοποίησης εξελίσσεται σε ένα νέο κοινωνικό πρότυπο. Ζούμε πλέον σε έναν μετά-δημογραφικό κόσμο όπου τα πρότυπα συμπεριφοράς δεν μπορούν πλέον να προβλέπονται από την ηλικία, την εκπαίδευση ή τον τόπο διαμονής. Οι άνθρωποι εντάσσονται σε ομάδες κοινής νοοτροπίας που ορίζονται από κοινούς φόβους, προκλήσεις και φιλοδοξίες. Η ποικιλομορφία των ομάδων αυτών υπερβαίνει τα συμβατικά δημογραφικά χαρακτηριστικά και ορίζεται από τον σκοπό στον οποίο τα άτομα επιθυμούν να συνεισφέρουν.

Υπάρχει λοιπόν μια νέα έννοια κοινότητας σε όλο τον κόσμο που πραγματώνεται μέσα σε οικοσυστήματα ή φυλές (tribes), δηλαδή ομάδες ανθρώπων που συνδέονται μέσω ενός κοινού σκοπού, μιας κοινής ιδέας. Καθώς το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διασφαλίζουν ότι η απόσταση δεν είναι  περιοριστικός παράγοντας για τους ανθρώπους που ανταλλάσσουν ιδέες, η διαμόρφωση φυλών είναι τώρα πιο εύκολη από ποτέ.

Το “Tribes for business” είναι μια νέα επιχειρηματική προσέγγιση που αντικατοπτρίζει αυτές τις μεταβαλλόμενες κοινωνίες. Σε μια εποχή που η βιωσιμότητα αποκτά κεντρικό ρόλο, η σύγχρονη επιχείρηση πρέπει να εξελιχθεί γύρω από σκοπό και να αγκαλιάσει όσους αναζητούν σκόπιμη αλλαγή. Το εταιρικό μήνυμα δεν στοχεύει πλέον σε δημογραφικές ομάδες καταναλωτών, αλλά φιλοδοξεί να πείσει και να κινητοποιήσει φυλές που συνδέονται με σκοπό (purpose) και που απαρτίζονται από μέλη που μπορεί να είναι καταναλωτές, εργαζόμενοι, επενδυτές ή οποιαδήποτε ομάδα ενδιαφερομένων.

Το 18ο συνέδριο στοχεύει, μέσα από μια πολυδιάστατη θεματολογία, να πυροδοτήσει το ενδιαφέρον για τη σύνδεση των επιχειρήσεων με εκείνους που προάγουν τον σκοπό και οδηγούν τη βιώσιμη αλλαγή. Αναδεικνύεται η αξία ενσωμάτωσης των αξιών βιωσιμότητας που ενώνουν ανθρώπους μεταξύ τους, όπως Ενσυναίσθηση, Συμπερίληψη, Προσαρμοστικότητα και Αλληλεγγύη.

Σημαντικοί ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα τοποθετηθούν πάνω σε επίκαιρα θέματα βιώσιμης επιχειρηματικότητας:

  • Ηγεσία με Ενσυναίσθηση και Ενσυνειδητότητα
  • Επιχειρηματικά Μοντέλα και Βιωσιμότητα
  • Βιώσιμη Χρηματοδότηση
  • Εφαρμογή των Tribes στην πράξη
  • Προσαρμοστικότητα και Οργανωτικός Μετασχηματισμός
  • Αλληλεγγύη Πολιτών και Σύνδεση με Επιχειρήσεις

Το Συνέδριο Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου αποτελεί θεσμό στο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον και φέρνει τους συμμετέχοντες στο κέντρο ενός επίκαιρου διαλόγου, παρέχοντας πληροφόρηση και έμπνευση, με στόχο να αναδειχθεί η σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης ως μοχλός ανάπτυξης, για τις επιχειρήσεις, για τους πολίτες και για τη χώρα συνολικά.

Το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για τη σύνδεση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας εκδηλώνεται με την υποστήριξη και τη συμβολή τους στην αποτελεσματική διεξαγωγή του σημαντικού αυτού Συνεδρίου που αποτελεί θεσμό για τη χώρα μας.
 
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ
 
Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε ΕΔΩ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή