Αντικαρκινική Εταιρεία: Προσφορά δωρεάν μαστογραφιών με συμβολή των πολιτών

Αντικαρκινική Εταιρεία: Προσφορά δωρεάν μαστογραφιών με συμβολή των πολιτών

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία καλεί, σε ανακοίνωσή της, τους πολίτες να συμβάλουν στη δράση της, προσφέροντας μια δωρεάν μαστογραφία σε μια γυναίκα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Εταιρεία συνεργάζεται από το 2019 με την Estee Lauder με στόχο την πρόληψη και την ενημέρωση σχετικά με τον καρκίνο του μαστού.

Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν 2.000 δωρεάν μαστογραφίες το 2019 σε γυναίκες σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες δεν είχαν πρόσβαση, δυνατότητα ή ενημέρωση για την αναγκαιότητα της εξέτασης αυτής.

Όπως επισημαίνεται, ο αριθμός αυτός είναι ελαφρώς μειωμένος συγκριτικά με αυτόν που είχε αρχικά υπολογιστεί λόγω της τρίμηνης ακινητοποίησης της μονάδας εξαιτίας των μέτρων κατά του νέου κορωνοϊού.

Η Εταιρεία καλεί, λοιπόν, τους πολίτες να βοηθήσουν στην αύξηση του αριθμού αυτού, αγοράζοντας το συλλεκτικό βραχιόλι της Estee Lauder με την υπογραφή του Δούκα.

Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, προσφέρεται η δυνατότητα στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία να φτάσει σε πιο απομακρυσμένα μέρη της χώρας και σε γυναίκες που δεν έχουν πρόσβαση σε εξετάσεις και δεν θα έπαιρναν την απόφαση να ταξιδέψουν μακριά για να εξεταστούν.

Η δράση της Εταιρείας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Εταιρεία έχει μια σημαντική πορεία σε ό,τι αφορά την ενημέρωση, την πρόληψη και την καταπολέμηση του καρκίνου, με βασικότερες δράσεις τις ακόλουθες:

– 115 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, που σε συνδυασμό με το έργο της την καθιστούν από τις μεγαλύτερες ιατρο – κοινωνικές οργανώσεις στη χώρα

– Συντονισμός του “Joint Action on Tobacco Control (JATC)”,  ένα τριετές πανευρωπαϊκό πρόγραμμα για τον έλεγχο των καπνικών προϊόντων στην Ευρώπη, στο οποίο συμμετέχουν 48 φορείς από 31 χώρες της Ε.Ε.

– Οργάνωση της πρώτης Ευρωπαϊκής Συνάντησης για την λειτουργία γραμμών βοήθειας “Help Line”, δραστηριότητα που διατηρήθηκε επί πολλά χρόνια

– Ενεργή συμμετοχή στις διεθνείς κινητοποιήσεις και στην προαγωγή των διακρατικών σχέσεων

– Συνεργασία με τη Brustkrebs Deutschland για ανταλλαγή πληροφοριών, χορήγηση περουκών, ειδικών προθεμάτων και στηθόδεσμων για γυναίκες με μαστεκτομή

– Συνεργασία με την Εκστρατεία «Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους» (Fashion Targets Breast Cancer).

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή