Νέες ακαδημαϊκές συνεργασίες για το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Νέες ακαδημαϊκές συνεργασίες για το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Κολλεγίου «ACG 150 | Advancing the Legacy, Growing Greece» για τόνωση της ανάπτυξης.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ανακοινώνει νέες ακαδημαϊκές συνεργασίες για τα νεοσύστατα τμήματά του που συνδέονται με το στρατηγικό σχέδιο ACG 150 | Advancing the Legacy, Growing Greece. Το ACG 150 περιλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών, μεταξύ των οποίων Ινστιτούτα και Κέντρα Αριστείας που έχουν σχεδιαστεί για να προωθήσουν την οικονομική αλλά και την ευρύτερη ανάπτυξη σύμφωνα με τις ιστορικές αξίες της Ελλάδας (αρετή, επιμέλεια και ελευθερία) ενόψει της συμπλήρωσης 150 χρόνων από την ίδρυσή του Κολλεγίου, το 2025. Όλα τα τμήματα του ACG 150 συνεργάζονται αρμονικά με το Institute for Hellenic Growth and Prosperity (Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη και Ευημερία της Ελλάδας), το οποίο φιλοδοξεί να κινητοποιήσει την ελληνική οικονομία, να ενισχύσει τις δράσεις του Δημοσίου, καθώς και τις ιδιωτικές επενδύσεις που απελευθερώνουν τις δυνάμεις της αγοράς, με στόχο μια υπεύθυνη και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Δρ David G. Horner έθεσε τον Δρα Μιχάλη Ψαλιδόπουλο ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Επικεφαλής Σύμβουλο στο IHGP. Διεθνώς αναγνωρισμένος ακαδημαϊκός και καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για πολλά συναπτά έτη, ο Δρ Ψαλιδόπουλος υπηρέτησε πρόσφατα ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (2015-2020) στην Ουάσιγκτον. Επιπλέον, ο Δρ Τρίαντ Φλουρής (πρώην κοσμήτορας του Hellenic American University) τοποθετήθηκε Εκτελεστικός Διευθυντής του Center of Excellence for Logistics, Shipping & Transportation (Κέντρο Αριστείας Logistics, Ναυτιλίας & Μεταφορών) και ο Δρ Κωνσταντίνος Παπαδιάς (πρoερχόμενος από το Athens Institute of Technology) Εκτελεστικός Διευθυντής του Research, Technology & Innovation Network (Δίκτυο Έρευνας, Τεχνολογίας & Καινοτομίας). Ο Πρόεδρος Horner με ιδιαίτερη χαρά «καλωσορίζει την εξαιρετική ομάδα διακεκριμένων ακαδημαϊκών και καθηγητών, με πολύτιμη πείρα τόσο εντός όσο και εκτός της ακαδημαϊκής κοινότητας, στην οικογένεια του ACG».

Διακεκριμένα Μέλη (Fellows) διορίστηκαν επίσης για τρία από τα τμήματα του ACG 150, ανάμεσά τους το Center of Excellence for Logistics, Shipping & Transportation, το Research, Technology & Innovation Network και το Institute for Hellenic Culture and the Liberal Arts (Ινστιτούτο για τον Ελληνικό Πολιτισμό και τις Ελευθέριες Τέχνες). Κάθε Μέλος λαμβάνει επιπλέον στήριξη για έρευνα που θα προάγει την αποστολή του ACG 150, με στόχο την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη. Εκτός από τα Μέλη, κάθε τμήμα θα στηρίζει την έρευνα και τη διδασκαλία μελών και σχετιζόμενων με το Κέντρο καθηγητών και, παράλληλα, θα προωθεί την ανάπτυξη ακαδημαϊκών ειδικοτήτων, μαθητειών, συνεργασιών με τον κλάδο και διακηρύξεων δημόσιας πολιτικής.

Οι πρωτοβουλίες του ACG 150 θα περιλαμβάνουν τουλάχιστον έξι τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των: Center of Excellence in Leisure and Tourism (Κέντρο Αριστείας για την Αναψυχή και τον Τουρισμό), Center of Excellence in Technology and Digital Transformation (Κέντρο Αριστείας για την Τεχνολογία και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό) και Center of Excellence for Sustainability (Κέντρο Αριστείας για την Αειφορία), όλα υπό την αιγίδα του Institute for Hellenic Growth and Prosperity

Τα νέα τμήματα του ACG 150 θα συνεργαστούν στενά με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείαςπου ιδρύθηκε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος το 2015 με επικεφαλής τον Καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη– στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Eudaimonia, αξιοποιώντας τα τρία διεπιστημονικά ινστιτούτα που μοιράζονται έναν κοινό στόχο: την προώθηση της ευδαιμονίας –ή του «ακμάζοντος ανθρώπου»– στην Ελλάδα.

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας εργάζεται για να αλλάξει τη στάση και τις συνήθειες του κοινού ώστε να δημιουργήσει έναν πιο υγιή, ακμάζοντα πληθυσμό ενώ το Institute for Hellenic Culture and the Liberal Arts επικεντρώνεται σε αξίες απαραίτητες για τη δημιουργία μίας γενιάς πολιτών που αντικατοπτρίζει παραδόσεις καθοριστικές για την επιτυχημένη λειτουργία του κράτους και τη δημιουργία μίας ακμάζουσας κοινωνίας, που θα βασίζεται στην αριστεία, τη μέριμνα για το κοινό συμφέρον και την ελευθερία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή