Οι ιστορίες μάς φέρνουν πιο κοντά από ποτέ

Οι ιστορίες μάς φέρνουν πιο κοντά από ποτέ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φέτος η λάμψη των Χριστουγέννων περιορίζεται από τα σύννεφα της πανδημίας. Οι άνθρωποι απομονώνονται, οι οικογένειες χωρίζουν, ο παππούς και η γιαγιά καταλήγουν να είναι για τα παιδιά μια φωνή μέσα από το τηλέφωνο, μια φιγούρα στην οθόνη του υπολογιστή, ένα δώρο χωρίς αγκαλιά. 

Όμως –κι εδώ είναι το παράδοξο της ιστορίας– φαίνεται πως οι άνθρωποι φέτος δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά! Όλον αυτόν τον καιρό της αναμονής, ίσως να το έχετε προσέξει, υπάρχει μια ζεστασιά μέσα μας που μας κρατάει ενωμένους και σφιχτά αγκαλιασμένους. 

Οι ιστορίες μάς φέρνουν πιο κοντά από ποτέ-1

Μας ενώνουν τα όμορφα λόγια, μας φέρνουν πιο κοντά οι ιστορίες που διηγούμαστε ο ένας στον άλλον ή ακόμα κι εμείς στον εαυτό μας. Και κάπου εδώ, πάνω στην ώρα, έρχονται οι Εκδόσεις Πατάκη με την καμπάνιά τους «Πιο κοντά από ποτέ» να μας δώσουν ακόμη μια αγκαλιά, να μας ψιθυρίσουν στο αυτί πως «ναι, μπορούμε να τα καταφέρουμε φέτος, ακόμη κι αν δυσκολευτούμε να βρεθούμε όλοι γύρω από το ίδιο τραπέζι, θα μπορέσουμε να ενώσουμε τις σκέψεις μας μέσα από τις πιο ωραίες λογοτεχνικές ιστορίες!». 

Η όμορφη καμπάνια των Εκδόσεων Πατάκη αποδεικνύει πως τίποτα δεν μπορεί να μας χωρίσει, τίποτα δεν μπορεί να μας ρίξει τη διάθεση όσο κρατάμε στα χέρια μας ένα καλό βιβλίο. Πολύχρωμες ιστορίες γεμάτες εκπλήξεις, περιπέτειες, ταξίδια, αυθεντική λογοτεχνία και μπόλικη αισιοδοξία… Να πώς θα καταφέρουμε να ξορκίσουμε το κακό! 

Οι ιστορίες μάς φέρνουν πιο κοντά από ποτέ-2

Μαζί με τα βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη, έρχονται να υποστηρίξουν το ίδιο μήνυμα 30 από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς παιδικού και εφηβικού βιβλίου που μαζεύτηκαν –για πρώτη φορά όλοι μαζί, διαδικτυακά– για να διαβάσουν με κέφι ένα απόσπασμα του Μικρού πρίγκιπα του Αντουάν Ντε Σαιντ-Εξυπερύ, αποδεικνύοντας με τη σειρά τους πως ακόμα κι αν οι δυσκολίες μάς κρατάνε μακριά, οι ιστορίες μάς φέρνουν πιο κοντά από ποτέ! Αυτή είναι και θα είναι πάντα η δύναμή τους. 

Tι κι αν η πανδημία μάς έχει κλείσει σπίτι; Εμείς θα κλειστούμε στα βιβλία!

⇒ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2020

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή