Η πρώτη ελληνική πύλη στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζοντας Ευρώπη» για την έρευνα και την καινοτομία
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
η-πρώτη-ελληνική-πύλη-στο-πλαίσιο-του-π-561233401

Η πρώτη ελληνική πύλη στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζοντας Ευρώπη» για την έρευνα και την καινοτομία

Η διαδικτυακή πύλη www.horizoneurope.gr η οποία αποτελεί πρωτοβουλία του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, παρέχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση στην ελληνική γλώσσα για το «Ορίζοντας Ευρώπη», το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα πλαίσιο για την έρευνα και την καινοτομία με προϋπολογισμό 95,5 δις ευρώ για την περίοδο 2021-2027.

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Εθνικό Σημείο Επαφής για τα ευρωπαϊκά προγράμματα πλαίσιο από το 1999, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της ανάπτυξης εξειδικευμένης διαδικτυακής πύλης για το νέο πρόγραμμα πλαίσιο για την έρευνα και την καινοτομία «Ορίζοντας Ευρώπη». Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ αποτελεί μονάδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας και λειτουργεί ως φορέας υποστήριξης του οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας από το 1991.

Στόχος της διαδικτυακής πύλης www.horizoneurope.gr είναι η παροχή ολοκληρωμένης πληροφόρησης στην ελληνική γλώσσα, προκειμένου να διευκολύνει την πρόσβαση των ελληνικών φορέων στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα πλαίσιο με προϋπολογισμό 95,5 δις ευρώ για την περίοδο 2021-2027.

Το www.horizoneurope.gr αποτελεί έναν εύχρηστο ιστότοπο που περιέχει με απλό και εύληπτο τρόπο όλες τις πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα πλαίσιο, οργανωμένες σε ξεχωριστές ενότητες, ώστε να είναι εύκολη η περιήγηση των επισκεπτών. Επιπλέον, η διαδικτυακή πύλη διατηρεί επικαιροποιημένο το περιεχόμενο των πληροφοριών για τον «Ορίζοντα Ευρώπη». Ταυτόχρονα, παρέχει σύνδεση με δυναμικά εργαλεία ενημέρωσης των ενδιαφερομένων για όλα τα νέα προγράμματα εργασίας.

Η διαδικτυακή πύλη, που σχεδιάστηκε με γνώμονα την εύκολη πρόσβαση των χρηστών σε σημαντικές πληροφορίες του «Ορίζοντα Ευρώπη», περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

  • Δομή και στόχοι του «Ορίζοντα Ευρώπη»
  • Νεωτερισμοί σε σχέση με τον «Ορίζοντα 2020»
  • Κανόνες συμμετοχής
  • Ανοικτές προκηρύξεις
  • Νέα και ημερολόγιο εκδηλώσεων
  • Σύνδεση με εργαλεία στο Funding and Tenders Opportunities Portal
  • Δημοσιεύσεις και στατιστικά σε σχέση με την ελληνική συμμετοχή στα προγράμματα πλαίσιο
  • Υπηρεσίες Help-Desk
  • Επικοινωνία με τα Εθνικά Σημεία Επαφής του «Ορίζοντα Ευρώπη»

Από τη διαδικτυακή πύλη θα πραγματοποιείται είσοδος στην πλατφόρμα «Framework Programmes Consultation Platform», η οποία θα λειτουργεί ως Εθνική Πύλη για τη διασύνδεση και υποστήριξη των θεσμικών φορέων του ελληνικού οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας στο πλαίσιο του προγράμματος πλαίσιο «Ορίζοντας Ευρώπη», με στόχο την αποτελεσματικότερη εκπροσώπηση και την ενίσχυση της συμμετοχής της ελληνικής ερευνητικής, ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας στο πρόγραμμα πλαίσιο.

Το περιεχόμενο της διαδικτυακής πύλης ανανεώνεται διαρκώς με βάση τις εξελίξεις στον «Ορίζοντα Ευρώπη» και την ανακοίνωση των νέων προγραμμάτων εργασίας.

Αξία και στόχος της πρωτοβουλίας

Η διαδικτυακή πύλη www.horizoneurope.gr αποτελεί μια από τις σημαντικές πρωτοβουλίες του Δικτύου ΠΡΑΞΗ για τη στήριξη της έρευνας και της επιχειρηματικότητας έντασης γνώσης στην επόμενη επταετία.

«Σταθερή προτεραιότητά μας αποτελεί η στοχευμένη και δομημένη υποστήριξη των ελληνικών οργανισμών για τη συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα για την έρευνα και την καινοτομία. Μια τέτοια επένδυση θα συμβάλει ουσιαστικά στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών οργανισμών σε σχέση με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα πλαίσιο και τελικά θα συνδράμει στην ενίσχυση της οικονομίας της γνώσης με προφανή κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο» αναφέρει ο Παναγιώτης Καρνιούρας, Διευθυντής του Δικτύου ΠΡΑΞΗ.

«Με γνώμονα την πληρέστερη ενημέρωση του ελληνικού οικοσυστήματος E&K, συγκεντρώσαμε για πρώτη φορά όλη την πληροφορία για το νέο πρόγραμμα πλαίσιο σε μία ιστοσελίδα στα ελληνικά. Η πολυετής εμπειρία μας ως Εθνικό Σημείο Επαφής στα προγράμματα πλαίσιο, οδήγησε στην αναγνώριση αυτής της ανάγκης. Δέσμευσή μας αποτελεί η συστηματική ανάδειξη των απαραίτητων πληροφοριών για την ενίσχυση της ελληνικής συμμετοχής στο πρόγραμμα», αναφέρει η Χριστιάνα Σιαμπέκου, Επικεφαλής της Ομάδας των Εθνικών Σημείων Επαφής στο Δίκτυο ΠΡΑΞΗ.

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, ως φορέας υποστήριξης καινοτομίας, παραμένει στη διάθεση της ερευνητικής κοινότητας για την παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης και υποστήριξης.

Περισσότερες πληροφορίες στα ελληνικά για το ευρωπαїκό πρόγραμμα πλαίσιο «Ορίζοντας Ευρώπη»: http://horizoneurope.gr/

#HorizonEU #horizoneurope

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή