Τα κατάλληλα laptops για κάθε «αποστολή»

Τα κατάλληλα laptops για κάθε «αποστολή»

5' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα τεχνολογικά άλματα που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, τα laptops έχουν φτάσει σε επίπεδο να προσφέρουν πληθώρα επιλογών για κάθε πιθανή χρήση. Θέλεις μπαταρία που κρατάει ακόμη και διψήφιο αριθμό ωρών; Μήπως θέλεις ένα ισχυρό μηχάνημα όπου θα παίζεις με ευκολία κάθε game; Αν είσαι επαγγελματίας, τι να πρωτοδιαλέξεις ανάμεσα στα business laptops; Και για τον απλό χρήστη, που απλώς πλοηγείται στο διαδίκτυο, οι επιλογές είναι όλες οι παραπάνω κι ακόμη περισσότερες: θέλεις ένα παραδοσιακό, απλό και αξιόπιστο laptop ή μήπως κάτι πιο μοντέρνο, όπως ένα 2-σε-1 με οθόνη αφής για ξεκούραστη χρήση;

Προφανώς, όταν ορίσεις ποιος ακριβώς θα είναι ο τρόπος που χρησιμοποιείς το laptop σου και για ποιες ακριβώς εργασίες το χρειάζεσαι, τότε η επιλογή θα είναι πολύ ευκολότερη. Για να την κάνουμε ακόμη πιο εύκολη για εσένα, ξεχωρίσαμε μερικούς από τους κορυφαίους φορητούς υπολογιστές της αγοράς στην κατηγορία τους, ώστε να έχεις κατά νου τι ξεχωριστό προσφέρει η «αφρόκρεμα» κάθε είδους και πώς μπορείς να ωφεληθείς επιλέγοντας ένα εξειδικευμένο υπολογιστή για την κατάλληλη δουλειά.

Apple MacBook Pro 13” (Late 2020)

Τα κατάλληλα laptops για κάθε «αποστολή»-1

Η πιο πρόσφατη πρόταση της Apple σε φορητούς υπολογιστές ακούει στο όνομα MacBook Pro, κάτι που έχουμε συνηθίσει μεν όμως η κυκλοφορία του 2020 έφερε τα πάνω-κάτω. Ο λόγος; Η αλλαγή επεξεργαστή, μιας και πλέον κάθε μοντέλο κυκλοφορεί όπως πάντα με έναν Intel Core, αλλά για πρώτη φορά προσφέρονται και εκδόσεις με Apple M1. Ο M1, λοιπόν, είναι υπεύθυνος για πολλά από τα δυνατότερα σημεία του μηχανήματος όσο υπερβολικό κι αν φαίνεται αυτό εκ πρώτης όψεως – μπορεί όντως ένας επεξεργαστής να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά; Κι όμως, χάρη στον M1 η αυτονομία μπορεί να ξεπεράσει και τις 15 ώρες υπό ορισμένες συνθήκες ενώ σε έντονη καθημερινή χρήση, ο διψήφιος αριθμός ωρών είναι σχεδόν δεδομένος.

Επιπλέον, παράγεται ανεπαίσθητη θερμότητα κι έτσι δουλεύει ασταμάτητα χωρίς πτώσεις απόδοσης που προκαλούνται από αυτή, παράλληλα επεκτείνοντας το προσδόκιμο ζωής της συσκευής μιας και οι μεγάλες θερμοκρασίες είναι βλαβερές για όλα τα εξαρτήματα. Οι επιδόσεις του, επίσης, είναι το κάτι άλλο. Από επεξεργασία γραφικών έως προγραμματισμό και εφαρμογές γραφείου, είναι δύσκολο να χρειαστείς το MacBook Pro σου για κάποια τέτοιου είδους ανάγκη και να σε απογοητεύσει. Για τον μέσο χρήστη, δε, που σερφάρει στο ίντερνετ, ακούει μουσική ή παρακολουθεί ταινίες και σειρές, το πακέτο είναι άκρως δελεαστικό: άψογη οθόνη με ζωηρά χρώματα, δυνατός και καθαρός ήχος, ελαφρύ και φορητό σώμα φτιαγμένο από αλουμίνιο για να έχεις παντού μαζί τον γρήγορο και ευέλικτο υπολογιστή σου.

Asus ROG Zephyrus Duo 15 SE

Τα κατάλληλα laptops για κάθε «αποστολή»-2

Το πρώτο πράγμα που θα αποσπάσει την προσοχή σου στο Asus ROG Zephyrus Duo 15 SE είναι η δεύτερη οθόνη του, που τοποθετείται επάνω από το πληκτρολόγιο και πραγματικά μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο έως τώρα χρησιμοποιούσες ένα laptop. Το ROG ScreenPad Plus, όπως ονομάζεται, είναι μια οθόνη αφής όπου μπορείς να προβάλλεις κάθε είδους περιεχόμενο όμως ιδανικά, χρησιμοποιώντας βελτιστοποιημένες για αυτό εφαρμογές, θα βελτιώσεις την παραγωγικότητά σου και την gaming εμπειρία σου. Μπορείς να βλέπεις και να διαχειρίζεσαι -με την αφή- λειτουργίες και ρυθμίσεις ενόσω κάνεις streaming το παιχνίδι σου, δίχως την ανάγκη για επιπλέον εξοπλισμό ή εναλλαγή παραθύρων. Από την άλλη, αν εστιάζεις στην παραγωγικότητα, μπορείς να έχεις βοηθητικά στοιχεία που συμβάλλουν στην ταχύτερη, ευκολότερη και ποιοτικότερη εργασία σου στην κύρια οθόνη – για παράδειγμα, ένα αρχείο Excel βάσει των δεδομένων του οποίου συντάσσεις μια αναφορά στην βασική οθόνη. Οι δυνατότητες είναι αμέτρητες και το μόνο σίγουρο είναι πως θα βρεις έναν τρόπο να αξιοποιήσεις τη δεύτερη οθόνη με τρόπο που σε εξυπηρετεί.

Παράλληλα, το Asus ROG Zephyrus Duo 15 SE, όπως μαρτυρά και το ROG που προκύπτει από το Republic of Gamers, αποτελεί ένα ικανότατο μηχάνημα από άποψης δύναμης. Οι gamers έχουν υψηλές απαιτήσεις κι έτσι το laptop της Asus δεν υπολείπεται πουθενά. Εξοπλισμένο με επεξεργαστή AMD Ryzen 9 5900HX, 32GB μνήμης DDR4 RAM, κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce RTX 3080 16GB, αποθηκευτικό μέσο 1TB PCIe NVMe SSD και οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 300Hz, είναι ένα από τα ισχυρότερα laptops που κυκλοφορούν στην αγορά και μπορεί με περισσή ευκολία να διαχειριστεί κάθε παιχνίδι που θα βρεθεί στον δρόμο του κι όχι μόνο. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά φτάνουν και περισσεύουν για πληθώρα σχεδιαστικών προγραμμάτων, τρισδιάστατων και μη, ενώ για εφαρμογές γραφείου και πιο απλή, καθημερινή χρήση, είναι παραπάνω από ικανό να διαχειριστεί τα πάντα με χαρακτηριστική ευκολία.

Dell XPS 17 9700

Τα κατάλληλα laptops για κάθε «αποστολή»-3

Η Dell έχει μακρά παράδοση με ποιοτικά, αξιόπιστα και άκρως εντυπωσιακά επαγγελματικά laptops και η σειρά XPS αποτελεί ίσως την δημοφιλέστερη με το κοινό. Το Dell XPS 17 9700, λοιπόν, είναι η καλύτερη πρόταση της σειράς που κυκλοφορεί στην αγορά και μια από τις καλύτερες προτάσεις γενικότερα για επαγγελματίες που ασχολούνται είτε με γραφιστική είτε με προγράμματα παραγωγικότητας. Συγκεκριμένα, η εκπληκτική οθόνη του είναι «κόσμημα», με τεχνολογίες όπως Dolby Vision HDR και ανάλυση 4K UHD+ αλλά και λειτουργία αφής ενώ τα πλαίσια έχουν ελαχιστοποιηθεί. Είναι το όνειρο ενός γραφίστα και, επομένως, συνοδεύεται από μια κάρτα γραφικών ικανή να διαχειριστεί τον φόρτο του – την NVIDIA GeForce 1650 Ti 4GB.

Φυσικά, τα «καλούδια» δε σταματούν εκεί, μιας και η μπαταρία του μπορεί να αντέξει ακόμη και 14 ώρες χρήσης, πράγμα εντυπωσιακό για laptop με μεγάλη και απολαυστική οθόνη 17”. Επιπλέον, ο επεξεργαστής Intel Core i7-10750H συνδυαστικά με τα 32GB DDR4 RAM και τον M.2 NVMe SSD των 2TB συνεργάζονται για να σου προσφέρουν ασύλληπτες ταχύτητες οποιαδήποτε κι αν είναι η χρήση που κάνεις. Κι όταν σταματήσεις τη δουλειά, η άριστη οθόνη πλαισιώνεται από ηχεία με τεχνολογία Waves Nx 3D Audio και, όντας ο μοναδικός υπολογιστής παγκοσμίως που φέρει την τεχνολογία, την αξιοποιεί πλήρως για να απολαμβάνεις μουσική, ταινίες και παιχνίδια με τρισδιάστατο, υψηλής ποιότητας ήχο.

Microsoft Surface Book 3

Τα κατάλληλα laptops για κάθε «αποστολή»-4

Ο υπολογιστής που πιθανότατα ο καθένας θα χρησιμοποιήσει με διαφορετικό τρόπο. Το Surface Book 3 είναι η απόδειξη πως για να επιτευχθεί η ευελιξία, δεν χρειάζεται να θυσιαστεί η δύναμη. Παρότι μοιάζει με ένα -εντυπωσιακό μεν, παραδοσιακό δε- laptop, είναι κάθε άλλο παρά αυτό, μιας και με το πάτημα ενός πλήκτρου η οθόνη αφής αποσπάται από το πληκτρολόγιο και μπορεί να λειτουργήσει εντελώς αυτόνομα, σαν ένα πολύ δυνατό tablet εξοπλισμένο με Windows 10 και όλες τις δυνατότητες που αυτό συνεπάγεται. Αν συνδυαστεί με το Surface Pen (πωλείται ξεχωριστά), μάλιστα, μπορεί να γίνει ένας εξαιρετικής ποιότητας φορητός ηλεκτρονικός «καμβάς» για τον γραφίστα.

Φυσικά, η λειτουργία αφής υπάρχει κανονικότατα και καθ’ όλη τη διάρκεια που τα δύο μέρη της συσκευής είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους, οπότε μπορείς κάλλιστα να την αξιοποιείς όπως σε βολεύει ενόσω χρησιμοποιείς το Surface Book 3 σαν ένα τυπικό laptop. Η «τυπικότητα» βέβαια, υπάρχει μόνο στην όψη, καθώς στο εσωτερικό τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται είναι από το… επάνω ράφι. Ο τετραπύρηνος Intel Core i7-1065G7 προσφέρει μεγάλες ταχύτητες, ικανές να καλύψουν τα «θέλω» του επαγγελματία σε πληθώρα εφαρμογών κάθε είδους μιας και πλαισιώνεται από 16GB μνήμης DDR4 RAM και έναν γρήγορο SSD 256GB, με την αυτόνομη κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce 1650 4GB να ολοκληρώνει το σύστημα. Πέρα από αυτά, η υψηλής ανάλυσης (3000 x 2000) οθόνη PixelSense αναπαράγει πιστά τα χρώματα παράλληλα με πολύ υψηλή αντίθεση 1600:1, κάνοντάς τη ιδανική επιλογή για δημιουργούς αλλά και για οποιαδήποτε άλλη χρήση – είναι σκέτη απόλαυση η εμπειρία θέασης που προσφέρει. Με λίγα λόγια, το Surface Book 3 είναι μια από τις πιο ευέλικτες επιλογές τόσο λόγω μορφής όσο και χαρακτηριστικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή