Περιηγήσου “on the go” με ένα tablet!

Περιηγήσου “on the go” με ένα tablet!

6' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες συσκευές είναι όσο ευέλικτες όσο ένα tablet. Μεγάλη και απολαυστική οθόνη, εύχρηστα στο χειρισμό, πλέον πολύ ισχυρά και με δυνατότητα να υποστηρίξουν πληθώρα προγραμμάτων και αξεσουάρ οπότε κάλλιστα προσαρμόζονται στην περίσταση. Παράλληλα, αρκετά «μαζεμένα» σε συνολικό μέγεθος και βάρος, για να τα έχεις στην τσάντα σου διαρκώς. Πώς θα σου φαινόταν, λοιπόν, μέσα σε όλα τους τα καλά να σου παρείχαν και τη δυνατότητα να έχεις πάντοτε πρόσβαση σε γρήγορο internet ακόμη κι αν δεν υπάρχει δίκτυο Wi-Fi να συνδεθείς;

Αν σου φαινόταν όνειρο, τότε τα όνειρα… πραγματοποιούνται, καθώς δεν είναι λίγα τα tablets πλέον που μπορούν να συνδεθούν σε 3G, 4G ή 5G δίκτυα μέσω μιας κάρτας SIM. Η ευκολία που παρέχει ένα τέτοιο tablet, σε καθημερινή βάση, είναι ανεκτίμητης αξίας και δη για τον επαγγελματία που βρίσκεται συνεχώς στο πόδι, για τον φοιτητή που ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί internet για μια γρήγορη αναζήτηση ή πραγματικά για οποιονδήποτε άλλο τύπο χρήστη.

Μιλάμε, άλλωστε, για μια τεχνολογία συνυφασμένη με τα κινητά μας τηλέφωνα, τα οποία λίγο-πολύ όλοι χρησιμοποιούν είτε πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο smartphone είτε για το απλούστερο των κινητών. Με λίγα λόγια, είναι εφικτό να έχεις τη μεγάλη οθόνη, ισχύ και βολικότητα ενός tablet με την ευκολία πρόσβασης στο διαδίκτυο που προσφέρει ένα smartphone. Με τη γκάμα διαθέσιμων tablet που υποστηρίζουν τη λειτουργία cellular να αυξάνεται, ποιες είναι μερικές από τις πιο συμφέρουσες προτάσεις που αξίζουν μια ματιά;

Alcatel 3T 4G 10”

Περιηγήσου “on the go” με ένα tablet!-1

Ένα προσιτό εισαγωγικό μοντέλο, το Alcatel 3T 4G είναι μια άψογη πρόταση για εκείνον που συχνά βρίσκεται εκτός σπιτιού και θα ήθελε παρόλα αυτά την ευκολία που συνεπάγεται η χρήση 4G. Είναι σε θέση να προσφέρει υψηλές ταχύτητες οπουδήποτε, είτε μιλάμε αμιγώς για το internet είτε για τη γενικότερη χρήση του, κάτι που οφείλεται στον τετραπύρηνο επεξεργαστή MediaTek MT8765B που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Με μεγάλη οθόνη 10”, τεχνολογίας IPS μάλιστα, θα μπορείς να διαβάσεις εύκολα αρχεία κειμένου και να προσθέσεις τις πινελιές σου, όπως και να παρακολουθήσεις βίντεο, ταινίες και σειρές με στερεοφωνικό ήχο χάρη στα δύο του ηχεία.

Για να ικανοποιήσει ακόμη ευκολότερα τις βασικές ανάγκες σου, δέχεται φωνητικές εντολές μέσω της Google Assistant και ξεκλειδώνει μέσω αναγνώρισης προσώπου αλλά και τον παραδοσιακό τρόπο του κωδικού PIN. Αν η χρήση που θέλεις να κάνεις δεν είναι εξειδικευμένη ή πολύ απαιτητική, και πιο πολύ χρειάζεσαι μόνιμα τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, τότε το Alcatel 3T 4G 10” είναι αυτό που ψάχνεις.

Lenovo Tab P10 4G 10.1”

Περιηγήσου “on the go” με ένα tablet!-2

Μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση σε κάθε τομέα, το Lenovo Tab P10 4G 10.1” είναι εξοπλισμένο με τέσσερα ηχεία Dolby Atmos και Full HD οθόνη, για να μπορείς να απολαύσεις οπτικοακουστικό περιεχόμενο με υψηλή ποιότητα. Βρίσκεσαι εκτός «βάσης» και παίζει η ομάδα σου; Μήπως σου ήρθε ξαφνικά η όρεξη να δεις μια από τις αγαπημένες σου ταινίες – μόνος ή με παρέα; Το υπερθέαμα της τηλεόρασής σου μεταφέρεται σε μια φορητή και ελαφριά συσκευή με ιδανικό μέγεθος οθόνης για τις ανωτέρω χρήσεις, χωρίς όμως να θυσιάζεται η άνεση στη φορητότητα.

Ο ισχυρός οκταπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon 450 πλαισιώνεται από 4GB μνήμης RAM και μεγάλη μπαταρία 7000mAh ώστε, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα σύνδεσης μέσω 4G, να μην αφήσεις πίσω μια εργασία που πρέπει να έρθει εις πέρας. Για πιο παραδοσιακά προγράμματα γραφείου, όπως η σύνταξη κειμένου και εργασία σε υπολογιστικά φύλλα, είναι ένας άψογος σύντροφος όταν βρίσκεσαι εκτός γραφείου και πρέπει να παρουσιάσεις κάτι σε έναν πελάτη ή να κάνεις μια τροποποίηση σε κάποιο αρχείο – και παραμένει άψογη συσκευή για βασικότερες, καθημερινές χρήσεις.

Huawei MatePad Pro 4G 10.8”

Περιηγήσου “on the go” με ένα tablet!-3

Δίχως να αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, το Huawei MatePad Pro 4G 10.8” υποστηρίζει τέλεια το “Pro” κομμάτι του ονόματός του. Με τεράστια οθόνη και ανεπαίσθητα bezels, είναι επιβλητικό από την πρώτη κιόλας ματιά. Αντλώντας δύναμη από τον προηγμένο επεξεργαστή Kirin 990 και ένα εξίσου δυνατό τσιπ γραφικών, είναι ιδανικό για εργασίες κάθε είδους, ακόμη και γραφιστικά προγράμματα.

Μάλιστα, υποστηρίζει το Huawei M-pencil για να ξεδιπλώσεις με ευκολία την δημιουργικότητά σου σαν σε καμβά ή να κρατάς εύκολα χειρόγραφες σημειώσεις. Συνδυάζοντας την παραπάνω λειτουργία με την υποστήριξη δικτύων 4G, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως αποτελεί ανεκτίμητο σύμμαχο κάθε επαγγελματία, μιας και εύκολα μπορεί να τροποποιεί ή να δημιουργεί αρχεία και επί τόπου να τα μοιράζεται με συναδέλφους ή πελάτες από οπουδήποτε βρίσκεται. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας την προηγμένη κάμερα του tablet, μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες ενός δωματίου, να σημειώσεις επάνω τους με το M-pencil και να μοιραστείς το αποτέλεσμα με έναν συνάδελφο στο γραφείο ώστε να δώσεις άμεση απάντηση στον ιδιοκτήτη του χώρου για κάποια εργασία. Οι δυνατότητες είναι πολλές και τα όρια της συσκευής θα τα ανακαλύψεις πολύ δύσκολα.

Apple iPad Air (4th Gen) 4G 10.9”

Περιηγήσου “on the go” με ένα tablet!-4

Πανίσχυρο, ανασχεδιασμένο και παρόλα αυτά γνώριμο, το iPad Air 4ης γενιάς είναι μια άκρως υπολογίσιμη δύναμη στον χώρο των tablets κι όχι μόνο – και φυσικά, όχι άδικα. Τα iPad δημιουργήθηκαν με σκοπό να εξυπηρετούν τους επαγγελματίες επί τόπου, εκεί που ένα laptop θα ήταν υπερβολή και ένα κινητό ανεπαρκές κι έτσι ήταν αναμενόμενο πως η συμπερίληψη συνδεσιμότητας 4G θα ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Τώρα, όχι μόνο θα έχεις μια μικρή μα άνετη φορητή συσκευή με τη δύναμη να εκτελέσει πληθώρα εργασιών, αλλά θα μπορείς να μοιράζεσαι και τη δουλειά σου με χαρακτηριστική ευκολία. Για περιστάσεις όπου χρειάζεται εκτενές κείμενο, υποστηρίζεται το Magic Keyboard ή ακόμη καλύτερα, η θήκη Smart Keyboard Folio που προσφέρει πρόσβαση σε φυσικό πληκτρολόγιο παράλληλα με την προστασία της συσκευής.

Η εξαιρετική κάμερα πηγαίνει «χέρι-χέρι» με την εξίσου εντυπωσιακή οθόνη που χαρακτηρίζει τις συσκευές της Apple, οπότε η παρακολούθηση βίντεο κάθε είδους είναι απόλαυση για όποιον ταξιδεύει πολύ και η σύνδεση σε 4G δίκτυα θα του δίνει την ελευθερία να διαλέγει περιεχόμενο δίχως να το έχει ήδη αποθηκευμένο στη μνήμη. Επιπλέον, για τους λάτρεις του σχεδίου υποστηρίζεται το Apple Pencil, το υψηλής ποιότητας και ακρίβειας ηλεκτρονικό «μολύβι» που βοηθάει να μετατρέψεις το iPad Air σου σε καμβά ή σημειωματάριο.

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G 12.4”

Περιηγήσου “on the go” με ένα tablet!-5

Το απόλυτο premium “on-the-go” tablet ακούει στο όνομα Samsung Galaxy Tab S7+. Η γιγαντιαία -για τα δεδομένα tablet- οθόνη του αγγίζει τις 12.4” όμως ο λεπτεπίλεπτος σχεδιασμός του το κάνει ανάλαφρο, κομψό και εύχρηστο για όποιον ταξιδεύει και το χρειάζεται συνεχώς μαζί του. Τεχνολογίας Super AMOLED, ανάλυσης 2800×1752 και με ρυθμό ανανέωσης, η οθόνη του έχει πολλούς λόγους να τραβήξει την προσοχή σου και δη όταν συνδυαστεί με το ευέλικτο S Pen που προσφέρει απόκριση σχεδόν εφάμιλλη με ενός πραγματικού στυλό – όμως, είναι ψηφιακό, ασύρματο και κάνει πολλά περισσότερα. Όσον αφορά τον ήχο, τα τέσσερα ηχεία με Dolby Atmos και λειτουργία 3D Surround εγγυώνται άριστη ποιότητα, συνθέτοντας έτσι ένα ολοκληρωμένο οπτικοακουστικό πακέτο που ενδιαφέρει τόσο όποιον ψάχνει απλώς ψυχαγωγία όσο και τον επαγγελματία.

Στον τομέα των επιδόσεων, τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα, χάρη στον Snapdragon 865+ και το X55 5G Modem που τον συνοδεύει, παρέχοντάς του έτσι τη δυνατότητα να συνδέεται στο προηγμένης τεχνολογίας δίκτυο 5G για αστραπιαίες ταχύτητες – στο internet και τη γενικότερη χρήση. Μπορεί να λειτουργήσει ως ένας αυτόνομος υπολογιστής, με αξιοζήλευτες επιδόσεις και τρομερή ευελιξία στην υποστήριξη εφαρμογών και περιφερειακών όμως μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με έναν παραδοσιακό υπολογιστή με Windows 10 και να προβάλλει περιεχόμενο σε συνεργασία με εκείνον. Το πώς θα το αξιοποιήσεις, είναι στο χέρι σου. Θα έχεις όλη την… άνεση χρόνου να το σκεφτείς βέβαια, μιας και η μπαταρία των 10.900mAh αντέχει για έως και 14 ώρες χρήσης. Με αυτή την τελευταία πινελιά, το Samsung Galaxy Tab S7+ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα από τα εντυπωσιακότερα tablets που έχουν κυκλοφορήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή