Αναβάθμισε το smartphone σου με τα κατάλληλα αξεσουάρ

Αναβάθμισε το smartphone σου με τα κατάλληλα αξεσουάρ

5' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από προσεκτική έρευνα αγοράς, το νέο σου smartphone βρίσκεται στα χέρια σου! Λαμπερό και αστραφτερό, με χαρακτηριστικά και δυνατότητες που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας, είναι έτοιμο να σου προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις αλλάζοντας άρδην την καθημερινότητά σου. Μόνο που… δε λέει να το αφήσεις έτσι, σκέτο, σωστά; Όσο κι αν οι περισσότεροι πιστεύουν το αντίθετο, τα smartphones χρειάζονται και τα κατάλληλα αξεσουάρ προκειμένου να είναι σε θέση να καλύπτουν τις ανάγκες και τα θέλω σου για χρόνια.

Αυτά λοιπόν σου προτείνουμε κι εμείς: χρήσιμα αξεσουάρ με τα οποία καλό θα ήταν να πλαισιώσεις το καινούριο σου smartphone. Κάποια έχουν να κάνουν με την προστασία και τη θωράκισή του απέναντι στη φθορά της καθημερινής χρήσης και κάποια άλλα έρχονται απλά να ενισχύσουν τις δυνατότητές του επιτρέποντάς σου να κάνεις ακόμα περισσότερα. Σε κάθε περίπτωση μελέτησέ τα προσεκτικά και επίλεξε αυτά που ταιριάζουν και στη δική σου συσκευή, έτσι ώστε να απολαύσεις την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης.

Θήκη

Αναβάθμισε το smartphone σου με τα κατάλληλα αξεσουάρ-1

Ας αρχίσουμε από τα βασικά, τι λες; Η θήκη είναι βασικό αξεσουάρ που καλό θα ήταν να προμηθευτείς μαζί με το smartphone σου. Το όφελος από τη χρήση της είναι διττό, αφού όχι μόνο θα προστατέψει τη συσκευή σου από κάθε λογής φθορά (που ξεκινά από απλές γρατζουνιές και πιτσιλιές και καταλήγει σε πτώσεις) αλλά θα σου χαρίσει και πολύ πιο σταθερό κράτημα -φοβερά βολικό για smartphones με επιφάνειες που γλιστρούν.

Η θήκη που θα επιλέξεις θα πρέπει να είναι σχεδιασμένη για το smartphone σου έτσι ώστε να προσφέρει τέλεια εφαρμογή. Ο τύπος της εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σου. Μπορεί να είναι ένα απλό κάλυμμα πλάτης, μπορεί όμως να παραπέμπει και σε βιβλίο, διαθέτοντας χώρο για πλαστικές κάρτες και παρέχοντας κάλυψη και στην οθόνη. Στην αγορά θα βρεις και θήκες αδιάβροχες όπως επίσης και άλλες με ενσωματωμένη μπαταρία.

Διάλεξε εκείνη που προσφέρει την κατάλληλη προστασία κολακεύοντας παράλληλα όσο το δυνατόν περισσότερο την εμφάνιση του κινητού σου.

Μεμβράνη/Γυαλί προστασίας

Αναβάθμισε το smartphone σου με τα κατάλληλα αξεσουάρ-2

Ακόμα μία αγορά που καλό θα ήταν να κάνεις παρέα με τη συσκευή σου -και αν δε νιώθεις και τόσο σίγουρος για την εφαρμογή της, να ζητήσεις να στην κάνουν στο κατάστημα αγοράς. Η μεμβράνη μπορεί να σε γλιτώσει από εκατοντάδες ευρώ χωρίς να επηρεάσει στο ελάχιστο την εμπειρία χρήσης της συσκευής σου, αφού θα απορροφήσει τυχόν γρατζουνιές που χωρίς εκείνη θα έπλητταν κατ’ ευθείαν την οθόνη.

Μην το ψάχνεις. Μπορεί να είναι τα κλειδιά που θα βάλεις κατά λάθος στην ίδια τσέπη με το κινητό, μία πτώση της συσκευής σε δάπεδο ή κάτι εξέχον ή ένα ποτήρι που θα προσγειωθεί επάνω της. Ατυχήματα συμβαίνουν και είναι κρίμα να σου κοστίσουν σχεδόν όσο το ίδιο το smartphone. Για ακόμα μεγαλύτερη προστασία προτίμησε 3D γυαλί προστασίας αφού είναι σκληρότερο και πιο αποτελεσματικό.

Powerbank

Αναβάθμισε το smartphone σου με τα κατάλληλα αξεσουάρ-3

Ναι, το ξέρουμε. Οι μπαταρίες των smartphones έχουν κάνει σημαντική πρόοδο με τις περισσότερες συσκευές να είναι σε θέση να βγάλουν άνετα μία ημέρα τυπικής χρήσης χωρίς την ανάγκη φόρτισης. Τι γίνεται όμως αν αυτή η μέρα είναι εξαιρετικά γεμάτη από πλευράς υποχρεώσεων ή απλά τραβήξει περισσότερο; Κρίμα δεν είναι να αναγκαστείς να… πατήσεις φρένο απλά υπό τον φόβο ότι θα ξεμείνεις από μπαταρία; Enter powerbank.

Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι πως τα powerbanks της νέας εποχής δεν έχουν καμία σχέση με τα παλιά που θύμιζαν τούβλα. Πλέον μιλάμε για κομψές και διακριτικές προτάσεις που χωρούν εύκολα στην τσάντα ή ακόμα και την τσέπη σου, προσφέροντάς σου την απαραίτητη ενέργεια όταν την έχεις περισσότερο ανάγκη. Μην τσιγκουνευτείς τη χωρητικότητα: επίλεξε μοντέλο με τουλάχιστον δύο φορές τη χωρητικότητα της μπαταρίας του κινητού σου σε mAh, ώστε να ‘χεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Κάρτα μνήμης

Πριν κάνεις οτιδήποτε, δες κατ’ αρχάς αν το κινητό σου υποστηρίζει κάρτα μνήμης -άλλη μόδα κι αυτή… Αν ναι, τότε όλα καλά. Αν όχι, τότε προχώρα στην επόμενη κατηγορία.

Η κάρτα μνήμης θα σου δώσει ελευθερία κινήσεων που δε φαντάζεσαι αφού χάρη σ’ αυτή θα είσαι σε θέση να αποθηκεύσεις ακόμα περισσότερα δεδομένα στη συσκευή σου. Από βίντεο και φωτογραφίες μέχρι μουσική, apps, βιβλία και ό,τι άλλο θες. Σύμφωνοι, στην εποχή του Spotify και του Netflix, η ψυχαγωγία γίνεται μέσω streaming, απελευθερώνοντας πολύτιμο χώρο στις συσκευές μας, ωστόσο την ίδια στιγμή οι απαιτήσεις άλλων λειτουργιών (βλ. φωτογραφίες και βίντεο) αυξάνονται κατακόρυφα.

Όπως και να ‘χει, το κόστος μιας κάρτας μνήμης είναι αμελητέο, οπότε βαλ’ τη στο πρόγραμμα. Ποτέ δεν ξέρεις…

Ακουστικά/Handsfree

Όσο κι αν πολλοί σνομπάρουν τα ακουστικά και το handsfree, δεν παύουν να αποτελούν βασικά αξεσουάρ ενός smartphone. Κάποια μοντέλα έρχονται με ένα βασικό σετ στη συσκευασία τους, κάποια άλλα πάλι σε αφήνουν απλά να προσθέσεις το δικό σου. Και στις δύο περιπτώσεις, εμείς σου προτείνουμε να ρίξεις μια ματιά για κάτι που να καλύπτει στο απόλυτο τα «θέλω» σου. Ενσύρματο ή ασύρματο, με εξουδετέρωση θορύβου ή άνευ, in-ear ή on-ear. Βρες το σετ που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σου και καν’ το δικό σου.

Αν αθλείσαι τακτικά ακούγοντας μουσική ή podcasts, τότε προτίμησε κάποιο ασύρματο σετ με καλό και σταθερό κράτημα ώστε να μη χρειάζεται να στερεώνεις τα ακουστικά διαρκώς στα αυτιά σου. Αν βρίσκεσαι σε θορυβώδη περιβάλλοντα, επένδυσε σε ένα σετ με εξουδετέρωση θορύβου και δε θα βγεις χαμένος: θα το πληρώσεις κάτι παραπάνω αλλά θα αξίζει τον κόπο. Αν, τέλος, πας σε ασύρματη λύση, μην αμελήσεις να βεβαιωθείς ότι η αυτονομία του μοντέλου που θα καταλήξεις σε καλύπτει.

Φορητό ηχείο

Αναβάθμισε το smartphone σου με τα κατάλληλα αξεσουάρ-4

Εδώ πάμε σε κάτι καθαρά προαιρετικό, όμως αν προβλέπεται να περάσεις… ακόμα περισσότερο χρόνο στο σπίτι, καλό θα ήταν να το εξετάσεις. Τα φορητά ηχεία μπορεί να είναι μικρά το δέμας όμως θα σε εντυπωσιάσουν με τις δυνατότητες και την ποιότητα του ήχου τους. Συνδέονται μέσω Bluetooth με κάθε συμβατή συσκευή και είναι σε θέση να γεμίσουν τον χώρο σου με σπουδαίο ήχο -σίγουρα απείρως καλύτερο απ’ ό,τι τα ηχεία του κινητού σου.

Δε χρειάζεται να ξοδευτείς για να βρεις κάτι καλό: θα βρεις πάρα πολύ καλές και κυρίως φορητές προτάσεις σε διψήφιο αριθμό χρημάτων. Μία τέτοια λειτουργεί με μπαταρίες, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορείς να την παίρνεις μαζί σου στις εξορμήσεις σου, φορτίζοντάς τη μάλιστα με ένα απλό powerbank, έτσι ώστε το πάρτι να μην τελειώνει ποτέ. Σημείωσε απλά πως αν πρόκειται να χρησιμοποιείς το φορητό ηχείο σου σε εξωτερικούς χώρους, καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα με προστασία από νερό και σκόνη.

Αποστειρωτής

Οι εποχές που διανύουμε είναι ιδιαίτερες, γι’ αυτό και κλείνοντας δε γίνεται να μη σου κάνουμε μία αντίστοιχη πρόταση. Ίσως μέχρι σήμερα να μην είχε περάσει ποτέ από τον νου σου η ιδέα του φορητού αποστειρωτή -και εδώ που τα λέμε, γιατί άλλωστε; Σκέψου όμως πόσες φορές πιάνεις το κινητό σου κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε τι κινδύνους εκτίθεσαι χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Με έναν φορητό αποστειρωτή όμως, θα απολυμαίνεις συσκευές όπως smartphones, ρολόγια, μικρά κοσμήματα και κλειδιά, απαλλάσσοντάς τα από βακτήρια, ιούς και παθογόνους μικροοργανισμούς μέσω υπεριώδους ακτινοβολίας μέσα σε λίγα λεπτά. Με κάποια μοντέλα θα μπορέσεις μάλιστα να δώσεις στο κινητό σου ακόμα και το άρωμα της προτίμησής σου. Το κυριότερο όμως είναι πως θα μπορείς να το χρησιμοποιείς έχοντας το κεφάλι σου ήσυχο. Όχι και λίγο, ε;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή