1821 – 2021: Στο CGS γιορτάζουμε μέσα από τα μάτια των παιδιών

1821 – 2021: Στο CGS γιορτάζουμε μέσα από τα μάτια των παιδιών

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

1821 – 2021
Πηγή αναστοχασμού για την Ελλάδα σήμερα
Έμπνευση για το μέλλον

Η επέτειος των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης είναι μια ιδανική ευκαιρία για περισυλλογή, εθνικό αναστοχασμό και επανεξέταση των πολιτικών, ιδεολογικών και κοινωνικών αλλαγών που συνέβησαν όλα αυτά τα χρόνια στη χώρα μας.

Η αυτοθυσία και η πολεμική δράση των ηρώων της, η αξιοθαύμαστη συμμετοχή σπουδαίων γυναικών στον αγώνα, το παγκόσμιο κίνημα του Φιλελληνισμού, η καθοριστική συμβολή της Φιλικής Εταιρείας, δεν είναι απλώς ιστορίες που προκαλούν εθνική ανάταση, αλλά αποτελούν ενδεικτικά παραδείγματα ενός διαρκούς αγώνα για τη διεκδίκηση υψηλών ιδανικών.

Στο CGS αποφασίσαμε να τιμήσουμε αυτήν τη μοναδική ιστορική συγκυρία μέσα από τα μάτια των παιδιών. Οι μαθητές μας μελετούν, εμπνέονται και δημιουργούν με αφορμή την ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης.

Μέσω της Mουσικής, των Eικαστικών, της Iστορίας, της Πληροφορικής και της Tεχνολογίας, οι μαθητές του CGS παρουσιάζουν τα δικά τους ξεχωριστά projects, τα οποία συγκεντρώσαμε στην καινούργια διαδικτυακή πλατφόρμα CGS MΕΜΟRY για τις εκδηλώσεις μνήμης και εορτασμού.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να δείτε τα έργα των μαθητών μας και να αναστοχαστείτε μέσα από το βλέμμα και την οπτική τους: τα σημεία στα οποία στάθηκαν, αυτά που τους εντυπωσίασαν και τους ενέπνευσαν για να τα δημιουργήσουν.

Η Ελληνική Επανάσταση αποτέλεσε γεγονός καθοριστικής σημασίας, έκφραση ελπίδας, ελευθερίας, πηγή γνώσης και έμπνευσης για το μέλλον.

Και για όλους αυτούς τους λόγους είναι εξαιρετικά σημαντική η εξοικείωση των νέων με την ιστορική πραγματικότητα και την καθοριστική της σημασία στη διαμόρφωση της νεοελληνικής ταυτότητας.

CGS Memory

Επισκεφτείτε τη νέα ιστοσελίδα: cgs.gr/cgs-memory

*Το περιεχόμενο του νέου website θα εμπλουτίζεται διαρκώς με εργασίες μαθητών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή