Μην τα βάζεις με τον καιρό και εξοπλίσου με το πιο super πλυντήριο-στεγνωτήριο!

Μην τα βάζεις με τον καιρό και εξοπλίσου με το πιο super πλυντήριο-στεγνωτήριο!

5' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθαρά και στεγνά ρούχα, με οποιοδήποτε είδος καιρού έξω. Πώς; Με μια… σχεδόν μαγική συσκευή που ονομάζεται πλυντήριο-στεγνωτήριο. Όπως μαρτυρά το όνομά της, όχι μόνο πλένει τα ρούχα σου όπως θα έκανε ένα απλό πλυντήριο, όμως αναλαμβάνει και το στέγνωμά τους. Πρόκειται για δύο λειτουργίες που μπορείς να βρεις σε διαφορετικές συσκευές, οι οποίες έκαστη εκτελούν έναν σκοπό και μόνο – ή μπορείς να εξοικονομήσεις χώρο, χρόνο και ενδεχομένως χρήματα συνδυάζοντάς τις σε μία.

Δεν είναι μόνο αυτά τα οφέλη, βέβαια, καθώς η πιο χρήσιμη αλλαγή για κάποιους είναι πως δε θα χρειάζεται να μεταφέρουν τα ρούχα από τη μια συσκευή στην άλλη, κάτι που απαιτεί ανθρώπινη παρουσία. Με ένα πλυντήριο-στεγνωτήριο, μπορεί να γίνει ολόκληρη η διαδικασία πλυσίματος και στεγνώματος ακόμη κι όταν δε βρίσκεται κανείς στο σπίτι για να ελέγξει τη συσκευή. Οι κατασκευαστές προσφέρουν πλέον πληθώρα επιλογών, οπότε ποιες ξεχωρίζουν και χρήζουν προσοχής;

Inventor GLXW8D513B

Μην τα βάζεις με τον καιρό και εξοπλίσου με το πιο super πλυντήριο-στεγνωτήριο!-1

Μια εξαιρετική πρόταση για την κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει, είναι το Inventor GLXW8D513B. Η χωρητικότητά του κινείται σε τυπικά επίπεδα με κάδο 8 κιλών για πλύσιμο και 5 κιλών για στέγνωμα. Από το εύχρηστο μενού του, που διατίθεται στα ελληνικά, μπορείς να επιλέξεις λειτουργίες όπως η Πλύση & Στέγνωμα σε 1 ώρα, για περιπτώσεις όπου ο χρόνος είναι εξαιρετικά πολύτιμος και κάθε λεπτό μετράει. Αν θέλεις να προσαρμόσεις το στέγνωμα, τότε οι τέσσερις τύποι στεγνώματος θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμοι, για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα με ελάχιστο κόπο.

Ο κάδος του είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο ατσάλι και διαθέτει λειτουργία ανίχνευσης και κατανομής φορτίου, για να λειτουργεί πάντοτε άρτια και να φέρνει εις πέρας το πρόγραμμα όπως ακριβώς πρέπει. Επιλογές όπως πρόπλυση, επιπλέον ξέβγαλμα και γρήγορης πλύσης διάρκειας 15 λεπτών θα σου λύσουν τα χέρια ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις, ολοκληρώνοντας έτσι ένα εντυπωσιακό σύνολο σε προσιτή τιμή.

Samsung WD80T4046CE/LE

Μην τα βάζεις με τον καιρό και εξοπλίσου με το πιο super πλυντήριο-στεγνωτήριο!-2

Προηγμένες τεχνολογίες και μοναδικό design, όλα μέρος του Samsung WD80T4046CE/LE. Το πλυντήριο-στεγνωτήριο της κορεατικής εταιρείας είναι σχεδιασμένο για να καθαρίζει σε βάθος τα ρούχα σου, πάντοτε με την πρέπουσα προσοχή στη διατήρηση της ποιότητάς τους. Αυτό συμβαίνει χάρη στο σύστημα Eco Bubble, το οποίο μετατρέπει το απορρυπαντικό σε φυσαλίδες οι οποίες εισχωρούν ευκολότερα στο ύφασμα και προσφέρουν καθαρισμό σε βάθος, παράλληλα χωρίς να πληγώνουν την υφή του. Έπειτα, το Air Wash φροντίζει τα ρούχα να μυρίζουν φρεσκάδα, απολυμαίνοντας τα ρούχα και αφαιρώντας τις δυσάρεστες οσμές σαν να επέστρεψαν από το καθαριστήριο.

Για πιο επίμονους λεκέδες, υπάρχει το Bubble Soak που μουλιάζει τα ρούχα μέσω των φυσαλίδων, απομακρύνοντας ακόμη και τις πιο δύσκολες βρωμιές χωρίς να ταλαιπωρεί το ύφασμα. Κι επειδή η βρωμιά που υπάρχει στα ρούχα είναι βέβαιο πως, εν μέρει, θα μεταφερθεί στον κάδο, το πρόγραμμα Drum Clean φροντίζει για την απομάκρυνση βακτηρίων από τον κάδο και μάλιστα δε θα χρειάζεται να το έχεις κατά νου – θα υπάρχει ενημέρωση όταν ανιχνεύεται πως ο κάδος πλησιάζει στο σημείο όπου απαιτείται καθαρισμός. Με χωρητικότητα 8 κιλών για πλύσιμο, 5 για στέγνωμα και τεχνολογία Inverter για αντοχή στον χρόνο, αποτελεί μια άψογη λύση για πληθώρα νοικοκυριών.

LG F4DV710H1E

Μην τα βάζεις με τον καιρό και εξοπλίσου με το πιο super πλυντήριο-στεγνωτήριο!-3

Με μεγάλη εμπειρία στο χώρο, η LG προσφέρει το F4DV710H1E, ένα μοντέλο με μεγάλο κάδο κι εντυπωσιακές λειτουργίες, πάντοτε με τη χαρακτηριστική μοντέρνα πινελιά στον εξωτερικό σχεδιασμό. Αρχικά, ο κάδος 10.5 κιλών για πλύσιμο και 7 κιλών για στέγνωμα χωράει άνετα τα ρούχα μιας οικογένειας και με 14 προγράμματα λειτουργίας είναι βέβαιο πως πάντοτε θα υπάρχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα σε κάθε πλύση. Η τεχνολογία LG Steam προσφέρει άνεση και προστασία, απομακρύνοντας τόσο τις ζάρες όσο και αλλεργιογόνα ή σκόνη από τα ρούχα, χρησιμοποιώντας ατμό.

Σε μόλις 39 λεπτά μπορεί να ολοκληρώσει έναν κύκλο πλύσης χάρη στην επαναστατική λειτουργία TurboWash, ενώ για πιο «χαλαρές» μέρες μπορείς να αξιοποιήσεις το AI DD, το οποίο ανιχνεύει το βάρος και την απαλότητα των ρούχων για να προσαρμόσει την πλύση βάσει του συγκεκριμένου φορτίου. Η ευκολία με την οποία μπορεί να ξεκινήσει ένας κύκλος πλυσίματος και στεγνώματος είναι χαρακτηριστική, καθώς απαιτείται το πάτημα ενός μονάχα πλήκτρου – πέρασε λιγότερο χρόνο ξεχωρίζοντας ρούχα και περισσότερο χρόνο μακριά από το πλυντήριό σου. Και πέραν όλων αυτών, είναι πραγματικά smart, υποστηρίζοντας συνδεσιμότητα με τα οικοσυστήματα Alexa και Google μέσω του LG SmartThinQ, για να έχεις απομακρυσμένο έλεγχο της συσκευής από οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι μέσω internet.

Bosch WNA14400GR

Μην τα βάζεις με τον καιρό και εξοπλίσου με το πιο super πλυντήριο-στεγνωτήριο!-4

Η πολύπειρη Bosch δε θα μπορούσε να απουσιάζει, με το Bosch WNA14400GR να εντυπωσιάζει για την πληθώρα και ποιότητα των λειτουργιών του. Ένα από τα βασικότερα στοιχεία του αποτελεί ο αθόρυβος κινητήρας EcoSilence Drive, που συνδυάζει χαμηλή κατανάλωση με ανεπαίσθητα επίπεδα θορύβου για να μπορείς να λειτουργείς το πλυντήριο-στεγνωτήριο ακόμα και το βράδυ, εκμεταλλευόμενος τη μειωμένη νυχτερινή κατανάλωση ρεύματος. Έπειτα, σειρά έχει η δυνατότητα πλυσίματος και στεγνώματος μέσα σε μόλις μια ώρα, ενώ για μεγαλύτερα φορτία, ο κάδος του δέχεται έως και 9 κιλά ρούχων για πλύσιμο και 6 κιλά για στέγνωμα.

Οι αισθητήρες AutoDry ανιχνεύουν την υγρασία των ρούχων και στεγνώνουν τα ρούχα ακριβώς στο επίπεδο που όρισες, για να έχεις πάντοτε το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας που μπορεί να σε βοηθήσει στο σιδέρωμα, ας πούμε. Κι αν το σιδέρωμα δεν είναι η… καλύτερή σου, τότε το Iron Assist χρησιμοποιεί ατμό για να μειώσει στο ελάχιστο τα τσαλακώματα των ρούχων κι έτσι το σιδέρωμα να μειωθεί ή και να εξαλειφθεί, ανάλογα με το ρούχο. Παράλληλα, απομακρύνονται οι οσμές και τα ρούχα μυρίζουν φρεσκάδα με το που βγουν από τον κάδο. Χάρη σε όλα αυτά, το πλυντήριο-στεγνωτήριο της Bosch ανάγεται σε έναν εξαιρετικό σύμμαχο καθαριότητας.

AEG L9WBC61B

Μην τα βάζεις με τον καιρό και εξοπλίσου με το πιο super πλυντήριο-στεγνωτήριο!-5

Ένα κομψοτέχνημα με φανταστικές δυνατότητες, το AEG L9WBC61B είναι μια από τις κορυφαίες επιλογές σε πλυντήρια-στεγνωτήρια. Αφενός, ο μεγάλος κάδος (10 κιλά για πλύση, 6 κιλά για στέγνωμα) υπόσχεται λίγους κύκλους πλύσεων μιας και χωρούν τα ρούχα μιας οικογένειας. Αφετέρου, ο υψηλός ρυθμός στροφών του το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, αγγίζοντας τις 1600 στροφές ως μέγιστο όριο. Από εκεί κι έπειτα, αναλαμβάνουν οι πρωτοποριακές τεχνολογίες του, όπως το SensiDry, που αξιοποιεί αντλία θερμότητας για να δουλεύει σε χαμηλές θερμοκρασίες διατηρώντας υψηλά την απόδοσή του, με αποτέλεσμα να λαμβάνεις άψογα καθαρισμένα και στεγνά ρούχα έχοντας καταναλώσει λιγότερο ρεύμα για την πλύση. Η τεχνολογία DualSense προσαρμόζει τη θερμοκρασία και κίνηση του κάδου βάσει των υφασμάτων που βρίσκονται εντός κι έπειτα ρυθμίζει το πρόγραμμα που χρειάζεται – ακόμη και μάλλινα που πλένονται στο χέρι, μπορούν με ασφάλεια να τοποθετηθούν για πλύσιμο ή στέγνωμα.

Και η προσαρμογή βάσει φορτίου δε σταματά εκεί, με την τεχνολογία ProSense να προσαρμόζει τη διάρκεια του κύκλου πλύσης ή στεγνώματος υπολογίζοντας το φορτίο ρούχων, για να δουλεύει όσο χρειάζεται και να γλιτώνεις έξοδα ρεύματος, νερού αλλά και χρόνο. Για περιστάσεις όπου ο χρόνος δεν περισσεύει, το πρόγραμμα NonStop 3h/3kg αναλαμβάνει δράση, πλένοντας σε βάθος και στεγνώνοντας έως και 3 κιλά ρούχων σε 3 ώρες, τα οποία βγαίνουν από τον κάδο έτοιμα να φορεθούν. Φυσικά, αυτό ισχύει και για πιο τυπικούς κύκλους, καθώς το πρόγραμμα ατμού που επίσης περιλαμβάνεται εργάζεται για να αφαιρέσει ζάρες και τσαλάκες από τα ρούχα, για να αποφύγεις το σιδέρωμα ή να μειώσεις τον χρόνο που απαιτεί. Για όποιους δεν κάνουν συμβιβασμούς, το AEG L9WBC61B είναι μονόδρομος κι ένας πολύτιμος σύμμαχος που θα σου σταθεί για πολλά χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή