Eurolife FFH και HOPEgenesis μαζί κατά της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα

Eurolife FFH και HOPEgenesis μαζί κατά της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δράσεις κατά της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, σχεδιάζουν από κοινού, για δεύτερη χρονιά, Eurolife FFH και HOPEgenesis. Με κύριο σκοπό, όπως αναφέρουν, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γυναικών, αλλά και τη στήριξη όσων θέλουν να γίνουν μητέρες, oι δύο εταιρείες επιχειρούν να συνδράμουν στην αλλαγή του δημογραφικού χάρτη της Ελλάδας.

Ο σχεδιασμός τους χωρίζεται στην επιστημονική προσέγγιση της υπογεννητικότητας και την υποστήριξη ομάδων και τοπικών κοινωνιών.

Επιστημονικές μελέτες για τους παράγοντες της υπογεννητικότητας

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο οργανισμοί συνεργάζονται με ακαδημαϊκά ιδρύματα, διενεργώντας έρευνες που καταγράφουν το πρόβλημα.  

Μάλιστα, η πρώτη έρευνα με θέμα «Οι παράγοντες που δημιουργούν το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα» έγινε σε συνέργεια με το Εργαστήριο Διαχείρισης Κινδύνων & Ασφαλίσεων του τμήματος Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Στόχος της ήταν να προσδιορίσει και να καταγράψει τους κοινωνικούς παράγοντες και την πολυμορφία των αιτιών της υπογεννητικότητας που συνδέονται με τις συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου. 

Η δεύτερη έρευνα διενεργείται από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιά, έχει τίτλο «Ποια η γνώση των νέων σχετικά με τη φθίνουσα αναπαραγωγική ικανότητα με την πρόοδο της ηλικίας; Πώς αυτή η γνώση θα επηρέαζε την πορεία της ζωής τους και τον αριθμό γεννήσεων κατ’ επέκταση» και μελετά τις προεκτάσεις της υπογεννητικότητας στους νέους και τη σύνδεσή της με την υπογονιμότητα. Σημειώνεται ότι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της αναμένεται να γίνει τον Δεκέμβριο του 2020.

Φροντίδα και υποστήριξη εγκύων

Όσον αφορά το πρακτικό τμήμα της συνεργασίας, η Eurolife FFH υποστηρίζει τη HOPEgenesis μέσω της «υιοθεσίας» περιοχών, όπου έγκυες γυναίκες ή και όσες επιθυμούν να κυοφορήσουν δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Αυτή τη στιγμή, έχουν υιοθετηθεί από την εταιρεία η Πάτμος και η ευρύτερη περιοχή των Δελφών. Ουσιαστικά η Eurolife FFH προσφέρει δωρεάν φροντίδα στις ωφελούμενες γυναίκες του προγράμματος, μέσα από μία σειρά ιατρικών υπηρεσιών, που περιλαμβάνουν την τακτική παρακολούθηση των κυήσεών τους, την ψυχολογική υποστήριξη τους και την υποστήριξη κατά τον τοκετό, όπως και τη μεταφορά τους για να γεννήσουν. 

Μέχρι στιγμής, οι δύο εταιρείες έχουν ενημερώσει με οδοιπορικές καμπάνιες, τόσο στην Πάτμο όσο και στην περιοχή των Δελφών, πάνω από 10.000 κατοίκους. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, στην περιοχή των Δελφών έχουν βοηθηθεί από το πρόγραμμα δύο γυναίκες, ενώ στην Πάτμο έχουν βοηθηθεί 46 γυναίκες, έχουν γεννηθεί ήδη 33 μωρά και μέσα στους επόμενους μήνες αναμένονται 13 ακόμη γεννήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή