ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Οι μαθητικές «Startup» 2021 διαγωνίζονται αύριο για το καλύτερο Promo Video!

Σάββατο 17 Απριλίου 11:00 με 15:00 - LIVE εκδήλωση του Junior Achievement Greece.

Οι μαθητικές «Startup» 2021 διαγωνίζονται αύριο για το καλύτερο Promo Video!

Πενηνταπέντε καινοτόμες μαθητικές «Start Up» δημιουργήθηκαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά σε Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη την Ελλάδα, από τους Φούρνους Ικαρίας έως την Κρήτη και την Αλεξανδρούπολη. Τα παιδιά «επιχειρηματίες» παρουσιάζουν τις έξυπνες ιδέες τους και διαγωνίζονται για το Kαλύτερο Promo Video Mαθητικών Εικονικών Επιχειρήσεων 2021 του Junior Achievement Greece το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 από τις 11:00 έως τις 15:00.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται LIVE στην ιστοσελίδα https://www.jagreece.org/promovoting  και στα social media του JA Greece www.senja.gr.

Οι έφηβοι «startuppers» εντυπωσιάζουν με τα έξυπνα προϊόντα τους, τον ενθουσιασμό τους και την επιθυμία τους να λύσουν με τις επιχειρήσεις τους κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα αλλά και να φέρουν την ανάπτυξη στην υγεία, τον τουρισμό, την αγροδιατροφή και άλλους τομείς της οικονομίας. Μέσα σε λίγους μήνες τα παιδιά κατάφεραν ένα «επιχειρηματικό θαύμα» ξεπερνώντας τις δυσκολίες της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης. Το project της Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης του JA Greece ξεκινά κάθε χρόνο στην αρχή της σχολικής χρονιάς και κορυφώνεται την άνοιξη όταν τα παιδιά είναι σε θέση «να ανοίξουν» το δικό τους «κατάστημα» και να πουλήσουν τα προϊόντα τους.  Σε αυτό το στάδιο, το JA Greece διοργανώνει τις Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης που φιλοξενούνται στο The Mall Athens και το Mediterranean Cosmos. Εκεί οι μικροί «επιχειρηματίες» έχουν για μερικές ώρες το δικό τους περίπτερο-«κατάστημα», πουλούν τα προϊόντα τους, αξιολογούνται από την κριτική επιτροπή και διεκδικούν βραβεία.

Eίναι η εμβληματική εκδήλωση του παγκόσμιου προγράμματος «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση» που αποτελεί για τα παιδιά εμπειρία ζωής. Φέτος, λόγω κορωνοϊού, δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθούν οι Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις και για αυτό το JA Greece διοργάνωσε την πρωτότυπη διαδικτυακή ψηφοφορία/διαγωνισμό για το «Καλύτερο Promo Video Μαθητικών Εικονικών Επιχειρήσεων 2021». To αποτέλεσμα προέκυψε κατά 50% από το κοινό, κατά 40% από την κριτική επιτροπή και κατά 10% από την ψήφο μεταξύ των ομάδων.   

Την Μαθητική Εικονική Επιχείρηση του θα κερδίσει το βραβείο Καλύτερο Promo Video 2021 θα ανακοινώσει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Αρμόδιος για την Έρευνα και Καινοτομία κ. Χρίστος Δήμας μαζί με τον Πρόεδρο του Junior Achievement Greece κ. Μάρκο Βερέμη. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η κυρία Πέγκυ Αντωνάκου, CEO της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης και η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, Κοραλία Χατζηγιαννάκη, Iδρύτρια «Τhe Greek Mask Project». Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Δημοσιογράφος, Διευθύντρια Επικοινωνίας του Junior Achievement Greece, Μαρία Γιαννέτου.  Το έπαθλο της νικήτριας ομάδας από την εκδήλωση του Σαββάτου, είναι η απ’ ευθείας πρόκρισή της στην τελική δεκάδα του Πανελλαδικού Τελικού Διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου. Η Μαθητική Εικονική Επιχείρηση που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο τον Ιούνιο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του JA Europe στις 15 Ιουλίου 2021 στον οποίο συμμετέχουν 40 χώρες από όλη την Ευρώπη.
Τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό φιλοξενεί φέτος το Junior Achievement Λιθουανίας.  

Για περισσότερες πληροφορίες: Μαρία Γιαννέτου

Δημοσιογράφος – Διευθύντρια Επικοινωνίας JA Greece

[email protected] – 6932192633