Μετουσιώνοντας την Παράδοση σε Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία

Μετουσιώνοντας την Παράδοση σε Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία

2o Ετήσιο Συμπόσιο του Κέντρου Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία.

3' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κέντρο Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία σας προσκαλεί στο 2ο Συμπόσιο Δημιουργικής Ηγεσίας με θέμα «Μετουσιώνοντας την Παράδοση σε Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία». Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή στις 13 Μαΐου 2021, και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Livestream από τον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η εκδήλωση συμπίπτει με την τρίτη επέτειο λειτουργίας του Κέντρου και περιλαμβάνει μία πλούσια και ευρεία συλλογή ελληνικών οργανωσιακών παραδειγμάτων μετουσίωσης της παράδοσης σε ανταγωνιστικότητα και καινοτομία.   

Σύμφωνα με πρόσφατες διεθνείς μελέτες, η δημιουργική παράδοση ασκεί ευεργετικό ρόλο στην ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας. Πολλές επιχειρήσεις (π.χ. Alessi, Beretta, Chanel, Guerlain, Harley-Davidson, Lavazza, Levi Strauss, Louis Vuitton, Piaggio) και πολιτιστικοί οργανισμοί (π.χ. Louvre, MET, MoMA, La Scala, Komische Oper Berlin) προβάλλονται στη διεθνή βιβλιογραφία ως βέλτιστα παραδείγματα αποτελεσματικής εκμετάλλευσης της δημιουργικής παράδοσης ενός οργανισμού. Ποια είναι τα αντίστοιχα παραδείγματα που έχει να επιδείξει η ελληνική επιχειρηματικότητα; Το θέμα του φετινού Συμποσίου του Κέντρου Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία είναι αφιερωμένο στην ανάδειξη των δημιουργικών πρακτικών που επιτρέπουν στην ελληνική επιχείρηση να αξιοποιήσει την παράδοση ως μοχλό ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας. Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει διακεκριμένους ομιλητές από κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, οι οποίοι θα συζητήσουν μία πλούσια ατζέντα θεμάτων, όπως:

  • Ο ρόλος της δημιουργικότητας στην εξέλιξη και αξιοποίηση διαχρονικών προϊόντων υψηλής αναγνωρισιμότητας.
  • Ο ρόλος της έρευνας στην εξέλιξη παραδοσιακών τεχνικών παραγωγής και τη μετατροπή παραδοσιακών πρώτων υλών σε καινοτόμες μορφές νέων προϊόντων.
  • Η οργανωσιακή παράδοση ως δίκτυο ισχυρών και μακροχρόνιων σχέσεων.
  • Ο ρόλος της δημιουργικότητας στην προβολή και αξιοποίηση πολιτιστικών έργων, φυσικών πόρων και άλλων διαχρονικών στοιχείων της ελληνικής παράδοσης.
  • Ο διττός ρόλος της δημιουργικής ηγεσίας στη διατήρηση και αναθεώρηση της παράδοσης ενός οργανισμού.
  • Παράγοντες που προάγουν τη μακροχρόνια προσήλωση της επιχείρησης στην ανάπτυξη, την έρευνα, την εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Ο Πρύτανης και Καθηγητής Διεθνούς Επιχειρηματικότητας και Στρατηγικής του Alba Graduate Business School, The American College of Greece, Κώστας Αξαρλόγλου, δήλωσε σχετικά: «Η τεχνολογία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και, πρόσφατα, η πανδημία, ξεδιπλώνουν μπροστά μας έναν πρωτόγνωρο κόσμο με έντονες και αναπάντεχες ανατροπές στον τρόπο που εργαζόμαστε, συναναστρεφόμαστε, επικοινωνούμε, ταξιδεύουμε. Σε αυτό το ευμετάβλητο, αβέβαιο, ασαφές και πολύπλοκο περιβάλλον η απάντησή μας είναι η συνεχής μάθηση ώστε να προσαρμοζόμαστε άμεσα στις νέες πρωτόγνωρες συνθήκες που προκύπτουν και θα προκύπτουν στη νέα κανονικότητα. Το Alba και ο ΣΕΒ έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας σε μια «συμμαχία γνώσης», «Μαζί στη Γνώση», δημιουργώντας ένα «οικοσύστημα» γνώσης και συνεχούς μάθησης για να βοηθούμε τα στελέχη και την επιχειρηματική κοινότητα να μαθαίνουν συνεχώς και να αναπτύσσουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να προσαρμόζονται και να διαχειρίζονται με επιτυχία τις νέες επιχειρηματικές προκλήσεις. Υποτροφίες στα ακαδημαϊκά Προγράμματα του Alba, σειρά καινοτόμων Προγραμμάτων εκπαίδευσης στελεχών και το «ΣΕΒ Κέντρο Αριστείας στη Δημιουργική Ηγεσία», αποτελούν τους βασικούς άξονες αυτού του «οικοσυστήματος». Το «ΣΕΒ Κέντρο Αριστείας στη Δημιουργική Ηγεσία» με τη σειρά του δίνει έμφαση στη δημιουργικότητα, κρίσιμη ηγετική δεξιότητα για τη μακροχρόνια ευημερία της σύγχρονης επιχείρησης και της κοινωνίας».

Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, Αλέξανδρος Χατζόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς και σε μια οικονομία που όλο και περισσότερο εξαρτάται από τη γνώση, τις ιδέες και τη δυνατότητα να καινοτομούμε, η δημιουργικότητα είναι μία από τις πιο σημαντικές δεξιότητες. Αφορά τόσο την προσωπική και επαγγελματική μας ανάπτυξη, όσο και τη συμβολή μας στην προσαρμοστικότητα και τη μακροπρόθεσμη ευημερία της επιχείρησης ή του φορέα για τον οποίο εργαζόμαστε, αφού είναι συνυφασμένη με την ικανότητα αντιμετώπισης πολυμέτωπων και πολυσύνθετων προκλήσεων. Το 2ο Συμπόσιο Δημιουργικής Ηγεσίας του Κέντρου Αριστείας του ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία αποτελεί τη συνέχεια μιας πρωτοβουλίας που κλείνει τρία χρόνια επιτυχημένης συνδρομής στην κοινή μας προσπάθεια για την ενδυνάμωση των ελληνικών επιχειρήσεων σε αυτή την εποχή του συνεχώς μεταβαλλόμενου επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Ο ΣΕΒ σε συνεργασία με το Alba, και μέσω του Κέντρου Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία, θα συνεχίσει να επιδιώκει τη διάδοση των αξιών και των πρακτικών της δημιουργικής ηγεσίας για μια οικονομία που καινοτομεί και για σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις, που με όπλο τη δημιουργικότητα, γίνονται αποδοτικότερες, ανθεκτικότερες και ανοίγουν νέους δρόμους στο δύσκολο και ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον». 

Χρυσός Χορηγός του Συμποσίου είναι ο ΟΤΕ, ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΡΙΩΝ, Ασημένιος Χορηγός η AXIA Ventures Group , ενώ Χορηγός Επικοινωνίας είναι η Καθημερινή.  

Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική γλώσσα με ταυτόχρονη διερμηνεία στα αγγλικά.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση γίνεται κατόπιν εγγραφής. Για να εγγραφείτε, ακολουθήστε τον σύνδεσμο εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή