Καλοκαιρινό Πρόγραμμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας για μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου

Καλοκαιρινό Πρόγραμμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας για μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου

14 – 18 Ιουνίου - Σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) & την Ιατρική Αθηνών (ΕΚΠΑ).

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το CGS (Eκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα) ανακοινώνει τη διενέργεια του καλοκαιρινού προγράμματος Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, 4th CGS Biomedical Engineering Summer Course.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το πρώτο του είδους του που οργανώνεται από ελληνικό σχολείο, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Α’, Β΄Λυκείου και θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 18 Ιουνίου.

Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να κατανοήσουν τη στενή διασύνδεση των επιστημών υγείας, πληροφορικής και μηχανικής, τόσο σε επίπεδο ερευνητικό όσο και σε επαγγελματικό, και να μυηθούν σε έναν ραγδαία ανερχόμενο επαγγελματικό χώρο του παρόντος και του μέλλοντος.

Δίνοντας την ευκαιρία αυτή σε μαθητές μικρής ηλικίας, συμβάλλουμε ουσιαστικά στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό και τους εμπνέουμε με το παράδειγμα διακεκριμένων επιστημόνων.

Ταυτόχρονα, με τις ομαδικές hands on δραστηριότητες καλλιεργούμε τις πρακτικές δεξιότητες των μαθητών, τις ικανότητες αυτοοργάνωσης και συνεργασίας.

Το πρόγραμμα θα λάβει χώρα στο διάστημα 14-18 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του CGS και διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά από το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης του CGS, σε συνεργασία με επιστημονικό προσωπικό από:

  • το Εργαστήριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου
  • την Ιατρική Σχολή Αθηνών ΕΚΠΑ
  • το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμινγκ»
  • το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ)
  • τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ (Hygeia Groyp)
  • το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας
  • την εταιρεία Genekor Medical
  • την Ελληνική Επιτροπή Βιοηθικής

Τα μαθήματα διδάσκονται στην ελληνική γλώσσα και οι θέσεις είναι περιορισμένες.Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές όλων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, που φοιτούν στη Γ’ Γυμνασίου – Α’ και Β’ Λυκείου κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου έως και την Παρασκευή, 18 Ιουνίου.

Η παρακολούθηση και τις πέντε μέρες είναι απαραίτητη.

Περισσότερες πληροφορίες, αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος & δηλώσεις συμμετοχής: 

CGS R & D Department
cgs.gr/biomed/, cgs.gr
210 6030411

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή