Φωτογραφικά…smartphones για λήψεις που καθηλώνουν!

Φωτογραφικά…smartphones για λήψεις που καθηλώνουν!

5' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγαπάς τη φωτογραφία; Τότε μπορείς να έχεις μια ικανότατη φωτογραφική μηχανή στο τσεπάκι σου, παντού. Φυσικά, μιλάμε για το smartphone σου! Τα κινητά έρχονται ολοένα και πιο κοντά στις επιδόσεις μιας premium, επαγγελματικής φωτογραφικής μηχανής και φροντίζουν να μας το υπενθυμίζουν διαρκώς, με φανταστικές συσκευές που μπορούν να παράγουν φανταστικά αποτελέσματα στα χέρια ενός ερασιτέχνη και επαγγελματικού επιπέδου εικόνες όταν τα χειρίζεται ένας πιο έμπειρος φωτογράφος.

Οι επιλογές δεν είναι λίγες – είναι όσες χρειάζεται για να καλύψουν κάθε χρήστη που βάζει την κάμερα του κινητού του πάνω απ’ όλα, αν και… τυγχάνει οι επιδόσεις τους σε όλους τους τομείς να είναι τόσο αξιοθαύμαστες όσο και τα συστήματα φωτογραφίας τους. Θα μπορείς, λοιπόν, να ξεχυθείς στην πόλη ή τη φύση και να φωτογραφίσεις όσο τραβάει η ψυχή σου εκμεταλλευόμενος τις προηγμένες τους κάμερες κι όλα όσα προσφέρουν.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Φωτογραφικά…smartphones για λήψεις που καθηλώνουν!-1

Ο… βασιλιάς της κάμερας στο βασίλειο των Android, το Samsung Galaxy S21 Ultra προσφέρει επαγγελματικού επιπέδου φωτογραφίες σχεδόν αυτόματα, με πλήθος ρυθμίσεων που μπορούν να ενεργοποιηθούν μονάχα με λίγα αγγίγματα κι έπειτα. Για παράδειγμα, η λειτουργία Single Take σου επιτρέπει να τραβήξεις πολλές φωτογραφίες μαζί με αστραπιαία ταχύτητα, για να επιλέξεις ύστερα την καλύτερη και να την κρατήσεις. Αν θέλεις να φέρεις μακρινά θέματα πιο κοντά στο φακό σου, τότε το 10x optical zoom κρατάει αναλλοίωτη την εικόνα ενώ με μικρές θυσίες μπορείς να αγγίξεις το εντυπωσιακό 100x digital zoom, νούμερα ανήκουστα για κινητά κι όχι μόνο.

Η διατήρηση λεπτομερειών και χρωμάτων, όπως και οι επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, είναι οι καλύτερες που μπορείς να βρεις σε κάποιο κινητό Android αυτή τη στιγμή, κάτι που μπορείς να απολαύσεις σε κάθε φωτογραφία σου. Συνδυάζοντας όλα αυτά με πρωτοκλασάτο επεξεργαστή, μεγάλη μνήμη RAM και αυτονομία από τις καλύτερες στην αγορά, η ναυαρχίδα της Samsung θα τραβήξει τα βλέμματα για πολλούς λόγους.

iPhone 12 Pro Max

Φωτογραφικά…smartphones για λήψεις που καθηλώνουν!-2

Τα iPhone «έχτισαν» όνομα για πολλούς λόγους και ένας που εμφανιζόταν σε κάθε συσκευή ήταν οι δυνατότητες της φωτογραφικής τους μηχανής. Με το iPhone 12 Pro Max,η Apple άλλαξε επίπεδο και πλησίασε επαγγελματικά πρότυπα περισσότερο από ποτέ. Ο αισθητήρας LiDAR που ενσωματώνεται κάνει τη λήψη φωτογραφιών στο σκοτάδι εύκολη υπόθεση με εξαιρετικά ποιοτικά αποτελέσματα, μαζί με τον φακό διαφράγματος f/1.6 που επιτρέπει σε περισσότερο φως να εισχωρεί για να φωτίζει ομοιόμορφα κι επαρκώς τις εικόνες.

Ο οπτικός σταθεροποιητής υπόσχεται απαράμιλλη σταθερότητα που εξαλείφει τα κουνήματα κι έτσι μπορείς ευκολότερα να απολαύσεις το 5x optical zoom. Για όσους θέλουν να «ξεζουμίσουν» την κάμερα, η υποστήριξη ProRAW παρέχει πληροφορίες εικόνας RAW αλλά και εικόνας Apple, για να επιτρέπει βαθύτερη επεξεργασία. Φυσικά, ακόμη και η selfie camera υποστηρίζει Deep Fusion και Smart HDR 3 για να παράγει εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα και στις… δύο πλευρές.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Φωτογραφικά…smartphones για λήψεις που καθηλώνουν!-3

Μια εξαιρετική budget επιλογή, το Xiaomi Redmi Note 9 Pro διαθέτει τετραπλή κάμερα με φακό για κάθε περίσταση: γενική χρήση, πορτρέτα, υπερευρυγώνιο και μακροφακό για πολύ κοντινές λήψεις. Ο αισθητήρας 64MP της βασικής κάμερας καταγράφει με άψογη λεπτομέρεια φωτεινές εικόνες, διατηρώντας τον τόνο και τη γενικότερη ποιότητα σε κάθε σημείο. Ακόμη και με λιγοστό φως, τα αποτελέσματα μπορούν να εντυπωσιάσουν δεδομένης της κατηγορίας στην οποία ανήκει.

Ωστόσο, η κάμερά του είναι μονάχα ένα κομμάτι του αξιόλογου συνόλου, μιας και εξοπλίζεται με επεξεργαστή Snapdragon 720, 6GB RAM και μεγάλη, απολαυστική οθόνη 6.67” ανάλυσης Full HD+, προσφέροντας έτσι μια ισορροπημένη, ποιοτική εμπειρία σε κάθε τομέα. Παράλληλα, η μπαταρία του μπορεί να αντέξει μια μέρα με τυπική χρήση οπότε αν εστιάζεις στις φωτογραφίες, θα μπορείς να κάνεις «κλικ» ασταμάτητα για πολλές ώρες προτού χρειαστεί να αναζητήσεις πρίζα για φόρτιση.

Samsung Galaxy A52 5G

Φωτογραφικά…smartphones για λήψεις που καθηλώνουν!-4

Με κάμερα 64MP και την υπογραφή της Samsung, το Galaxy A52 5G είναι μια άριστη κι ολοκληρωμένη πρόταση για πολλούς λόγους. Αρχικά, όταν ο φωτισμός βοηθάει την κατάσταση τότε δύσκολα θα πιστέψει κανείς πως οι φωτογραφίες αποτυπώθηκαν από ένα κινητό με τόσο προσιτή τιμή, καθώς η λεπτομέρεια και η πιστότητα χρώματος διατηρείται σε φανταστικό βαθμό. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει εκπληκτικό εφέ bokeh, για εντυπωσιακές λήψεις όταν η δημιουργικότητα σε διακατέχει. Η οπτική σταθεροποίηση εικόνας θα σου φανεί επίσης ανεκτίμητη, εξαλείφοντας τα κουνήματα και τις θολούρες που αυτά συνεπάγονται.

Φυσικά, την κάμερα συμπληρώνει ο Snapdragon 750G συνοδευόμενος από 6GB RAM, μεγάλη μπαταρία 4500mAh και premium οθόνη Super AMOLED 6.5” με άριστη απόδοση στα μαύρα και πλούσιο βάθος χρώματος είτε φωτογραφίζεις είτε παίζεις παιχνίδια είτε κάνεις οτιδήποτε άλλο μέσα στη μέρα σου. Πρόκειται για ένα κινητό που μπορεί επίσης να εκμεταλλευτεί το δίκτυο 5G, για απίστευτες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων ώστε να μοιράζεσαι φωτογραφίες και βίντεο ακόμη γρηγορότερα οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι.

OnePlus 9 Pro

Φωτογραφικά…smartphones για λήψεις που καθηλώνουν!-5

Μια ναυαρχίδα που έχει τα δύσκολα για… πρωινό, το OnePlus 9 Pro αποτελεί μια από τις καλύτερες συσκευές που μπορείς να βρεις στην αγορά. Η κάμερά του είναι δημιουργημένη σε συνεργασία με τη γνωστή στο είδος της Hasselblad. Τέσσερις κάμερες πολύ υψηλής ανάλυσης, με κορυφαίους αισθητήρες και υλικά φακών, συνδυάζονται με εκπληκτικό software για επαγγελματικού επιπέδου φωτογραφίες που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Ο θόρυβος παραμένει σε αμελητέα επίπεδα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και σε κάθε άλλη περίπτωση, τα αποτελέσματα είναι άκρως εντυπωσιακά, με φανταστική διατήρηση λεπτομέρειας και χρώματος όπως και βάθος στο λευκό, ώστε να προφυλάσσονται οι τόνοι και η εικόνα.

Πέραν αυτών, ο κορυφαίος επεξεργαστής της Qualcomm, ο Snapdragon 888 5G βρίσκεται στο εσωτερικό της συσκευής και συνοδεύεται από 8GB RAM και μια κορυφαία Fluid LTPO AMOLED οθόνη 6.7” με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, αλλά και εκπληκτική αυτονομία με αστραπιαία ταχεία φόρτιση. Είναι ιδανική συσκευή για όποιον δε θέλει να συμβιβαστεί οπουδήποτε.

Xiaomi Mi 11

Φωτογραφικά…smartphones για λήψεις που καθηλώνουν!-6

Μια άκρως εντυπωσιακή συσκευή από τη Xiaomi, το Xiaomi Mi 11 έχει μαγνητίσει τα βλέμματα λόγω design και φυσικά, λόγω δυνατοτήτων. Η βασική κάμερα των 108MP υπόσχεται αψεγάδιαστες φωτογραφίες με απαράμιλλη λεπτομέρεια και χαμηλά επίπεδα θορύβου, με ευρεία παλέτα χρώματος που σημαίνει πως δε θα υπάρχουν ανακρίβειες στο τελικό αποτέλεσμα και αρκετές επιλογές παραμετροποίησης για να φέρεις την εικόνα στα μέτρα σου και να την απαθανατίσεις όπως ακριβώς την έχεις στο μυαλό σου. Έτσι θα μπορείς να εστιάσεις περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι μιας φωτογραφίας κι όχι στο τεχνικό, δηλαδή τις τόσες ρυθμίσεις. Παρόμοια ελευθερία και ποιότητα προσφέρει και στα βίντεο, με software που θα βγάλει τον σκηνοθέτη από μέσα σου.

Ως η τρέχουσα ναυαρχίδα της Xiaomi, φέρει τον κορυφαίο Snapdragon 888 5G, ηχεία Harman Kardon, τεράστια μπαταρία 4600mAh και ταχεία φόρτιση, προσφέροντάς σου έτσι ένα από τα πλέον συμφέροντα πακέτα της αγοράς βάσει δυνατοτήτων και τιμή: μια συσκευή που δεν κολλάει σε τίποτα και θα σου χαρίσει μοναδικές φωτογραφίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή