Ο ΗΡΩΝ υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας στις Επιχειρήσεις
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
o-iron-ypografei-ti-charta-diaforetikotitas-stis-epicheiriseis-561418054

Ο ΗΡΩΝ υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας στις Επιχειρήσεις

Τη Χάρτα Διαφορετικότητας στις Επιχειρήσεις υπέγραψε στις 4 Ιουνίου 2021 η εταιρία παραγωγής και προμήθειας ενέργειας ΗΡΩΝ σε συνεργασία με την Diversity Charter by Kean.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, αποτελεί μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διαφορετικότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις και ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα είναι η 23η χώρα που υπέγραψε τη Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.

Οι βασικοί πυλώνες που συνιστούν τη Διαφορετικότητα είναι: Το φύλο, η ηλικία, η φυλή και το χρώμα, η αναπηρία και η χρόνια πάθηση, η εθνική και η εθνοτική καταγωγή και ο σεξουαλικός προσανατολισμός. Ο ΗΡΩΝ, η κορυφαία ελληνική εταιρία ενέργειας, με την υπογραφή της στη Χάρτα Διαφορετικότητας στις Επιχειρήσεις επιβεβαιώνει τη δέσμευση της να σέβεται και να προωθεί την αξία της Διαφορετικότητας των εργαζομένων της. Για τον ΗΡΩΝΑ  η συνύπαρξη, η ισότητα και ο σεβασμός των ανθρώπων με διαφορετικά γενετικά ή επίκτητα χαρακτηριστικά στον εργασιακό της χώρο, αποτελούν αδιαπραγμάτευτη αξία. Η μοναδικότητα και η πολυφωνία των ανθρώπων γεννούν τη δημιουργία και την καινοτομία, προάγουν την ομαδικότητα, φέρνουν το όραμα στις επιχειρήσεις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΡΩΝ κ. Γιώργος Δανιόλος δήλωσε σχετικά:

«Για τον ΗΡΩΝA ο σεβασμός της μοναδικότητας του κάθε ανθρώπου αποτελεί θεμελιώδη και υπέρτατη αξία. Η ισότητα, η παροχή ίσων ευκαιριών και η ενίσχυση της διαφορετικότητας των ανθρώπων μας, συνθέτουν το όραμα και τους στόχους της εταιρίας μας. Με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας επισφραγίζουμε τη δέσμευση μας για την προαγωγή αλλά και την προάσπιση της Διαφορετικότητας».

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και ιδρυτής του Diversity Charter Greece, κ. Σταύρος Μηλιώνης δήλωσε σχετικά:

«Η Χάρτα Διαφορετικότητας έχει τη δύναμη της αυτοδέσμευσης. Η συνέχεια βέβαια χρειάζεται πολιτικές και δράσεις να υποστηρίξουν την επιλογή αυτή. Επιχειρήσεις όπως η ΗΡΩΝ, έχουν και τη διάθεσή και τη δυναμική και κυρίως τη στρατηγική επιλογή να επενδύσουν στην κατεύθυνση ενσωμάτωσης πρακτικών που σέβονται τη Διαφορετικότητα και λειτουργούν με στόχο την υγιή ενσωμάτωση διαφορετικών ανθρώπων στο δυναμικό τους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την ένταξή τους στη Χάρτα».