ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Στην τελική ευθεία για την έκθεση DEFEA

Η ώρα για την επιβεβαίωση της επίσκεψής σας είναι τώρα.

Στην τελική ευθεία για την έκθεση DEFEA
  • 63 Επίσημες Στρατιωτικές και Κυβερνητικές Αντιπροσωπείες 
  • 312 Εταιρείες από 21 χώρες
  • Χιλιάδες σημαντικά εκθέματα

Με ταχείς ρυθμούς προχωρεί η οργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης DEFEA που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο. Ήδη έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή 312 βιομηχανιών από 21 χώρες, ενώ 67 επίσημες στρατιωτικές αντιπροσωπείες δείχνουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την Έκθεση (Αναλυτικός κατάλογος των εκθετών στο δικτυακό τόπο της DEFEA).

Υπό την Αιγίδα και με την στενή συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και της Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, καθώς και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, η Διεθνής Έκθεση DEFEA έχει την στρατηγική συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πολεμικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) και την υποστήριξη της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ).

Η DEFEA θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 15 Ιουλίου και θα θέσει τις βάσεις για να ανέλθει και πάλι η χώρα μας στη θέση που της αξίζει, δημιουργώντας forum διακρατικών επαφών και διεθνούς συνεργασίας ,παράλληλα με την προβολή των επιτευγμάτων της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας, την τεχνική ενημέρωση και την ανάπτυξη ευνοϊκού περιβάλλοντος για την συζήτηση συμπράξεων εταιρειών και εργοστασίων.

Η κομβική θέση της Ελλάδος ως ενός από τα παλαιότερα μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, πέρα από το γεγονός ότι η χώρα επενδύει διαχρονικά στην εθνική άμυνα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις στρατηγικών συνεργασιών που ξεπερνούν τα όρια της οικονομίας και της βιομηχανίας. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, Υπουργοί, Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων και αρμόδιοι παράγοντες για τους εξοπλισμούς των χωρών τους έχουν προσκληθεί και αναμένεται να επισκεφθούν την Έκθεση. Σε συνεδριακές και άλλες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται θα δοθεί η ευκαιρία στους υψηλούς προσκεκλημένους να αλληλοενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις για σημαντικά αμυντικά ζητήματα.

Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι η πρώτη διεθνής Έκθεση DEFEA πραγματοποιείται σε μια στιγμή κατά την οποία η Ελλάδα έχει επανεκκινήσει τις εξοπλιστικές προσπάθειες μετά από μια παρατεταμένη απραξία, την οποία επέβαλε η οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας. Το γεγονός αυτό, αναμένεται να οδηγήσει στη μεγιστοποίηση των αναμφισβήτητων εθνικών ωφελημάτων που απορρέουν από την διοργάνωσή της.

Υπογραμμίζεται, τέλος ,ότι, η DEFEA θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο  Metropolitan, στο Αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος. Ιδιαίτερα ανοικτός χώρος θα διατεθεί για την παρουσίαση αεροσκαφών ενώ θα υπάρχουν πολλές ακόμη δυνατότητες για την προβολή των εκθεμάτων.