Αφιέρωμα: Η Ελλάδα γίνεται ψηφιακό ΗUB

Αφιέρωμα: Η Ελλάδα γίνεται ψηφιακό ΗUB

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ύστερα από μία χρονιά ρεκόρ για την ελληνική τεχνολογία και την ψηφιακή ενηλικίωση της χώρας, το μέλλον είναι λαμπρό για την Ελλάδα. Με την Θεσσαλονίκη να εξελίσσεται στην Silicon Valley της Ελλάδας, τα Ψηφιακά Hubs βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως ιδρύουν κέντρα καινοτομίας και ανάπτυξης στη χώρα μας και ελληνικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να προσελκύουν ξένα κεφάλαια και να κλείνουν συμφωνίες συγχωνεύσεων και εξαγορών, με αυξανόμενο ρυθμό.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία ψηφιακών μέσων Teamworks ετοίμασε  και παρουσιάζει σε ειδικό αφιέρωμα, που κυκλοφορεί σήμερα 19 Ιουλίου τις επιχειρήσεις που αλλάζουν την Ελλάδα και αφήνουν το «αποτύπωμα» της λειτουργίας τους. Καθώς η χώρα μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο “Ψηφιακό HUB” και δεκάδες μικρές ή μεγαλύτερες εμβληματικές επενδύσεις της προσδίδουν ένα σύγχρονο τεχνολογικό πρόσωπο, το ICT weekly δίνει βήμα στις επιχειρήσεις που πάνε την Ελλάδα μπροστά.

Στις σελίδες του ειδικού αφιερώματος, παρουσιάζονται οι δράσεις, οι συνεργασίες και το όραμα των ελληνικών (και όχι μόνο) εταιρειών που καινοτομούν, τολμούν και προσφέρουν άμεση και έμμεση ανάπτυξη στην οικονομία και την κοινωνία. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται και η συμβολή του σύγχρονου ελληνικού ψηφιακού κράτους, το οποίο προωθεί την καινοτομία και τις ψηφιακές υπηρεσίες προς πολίτες και επιχειρήσεις.

H ειδική έκδοση, μεταξύ άλλων φιλοξενεί άρθρο-άποψη του υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Χρίστου Δήμα για τις στρατηγικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και την ένταξη της χώρας στον παγκόσμιο ψηφιακό χάρτη, καθώς και άρθρο του Γ.Γ. Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αθανάσιου Κυριαζή για την συμβολή και τα οφέλη από την μετατροπή της Ελλάδας σε ψηφιακό hub καινοτομίας.

Στις σελίδες της ειδικής έκδοσης, η εταιρεία Algosystems αναφέρεται στις λύσεις Secure Remote Worker για την διατήρηση της παραγωγικότητας στις επιχειρήσεις μέσα από την τηλεργασία, ενώ η Apifon αναφέρεται στην μετατροπή της χώρας σε στρατηγικό κόμβο ψηφιακών δεδομένων στην περιοχή και την «ψήφο εμπιστοσύνης» στο επιστημονικό και τεχνολογικό background της Ελλάδας.

Στο ειδικό τεύχος του ICTweekly, φιλοξενείται και αποκλειστική συνέντευξη του Διευθύνοντα Συμβούλου της Cisco, Αντώνη Τσιμπούκη, ο οποίος αναλύει το τεχνολογικό εγχείρημα της εταιρείας στην Θεσσαλονίκη και την σημασία του για την καινοτομία και μας μιλά για την μετατροπή της Σύρου σε τεχνολογική πρωτεύουσα του Αιγαίου, μέσω του Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας.

Επίσης, η εταιρεία Nokia αναδεικνύει τη συνεργασία της με τα μεγάλα ελληνικά πανεπιστήμια και παρουσιάζει την εφαρμογή τεχνολογιών αιχμής σε λογισμικό, δίκτυα και τηλεπικοινωνίες.

Από  την πλευρά της η εταιρεία Schneider Electric απαντά στις ανάγκες ενός Digital-first μέλλοντος με νέα έρευνα και IT καινοτομίες, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων καιτην ανοιχτή διαλειτουργική αρχιτεκτονική της πλατφόρμας ExoStucture.

Ο Business Development Director της εταιρείας Uni Systems, Αντώνης Κασσάνο, , αναφέρεται στην καλλιέργεια της κουλτούρας καινοτομίας μέσα από τα νέα Ψηφιακά Hubs και την συμμετοχή της εταιρείας σε δράσεις δημιουργίας Κέντρων Ικανοτήτων, ενώ σε συνέντευξη του ο Managing Director της Wings ICT Solutions, Δρ. Κώστας Τσαγκάρης, αναφέρεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και τις δράσεις που πραγματοποιεί η Wings συμμετέχοντας σε διεθνή προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή