Η μαθήτρια του IB Diploma Programme του CGS, Αγγελική Βογιατζόγλου, έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο του Yale των ΗΠΑ
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
η-μαθήτρια-του-ib-diploma-programme-του-cgs-αγγελική-βογια-561443374

Η μαθήτρια του IB Diploma Programme του CGS, Αγγελική Βογιατζόγλου, έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο του Yale των ΗΠΑ

H μαθήτρια του IB Diploma Programme του CGS, Αγγελική Βογιατζόγλου, έγινε δεκτή με πλήρη υποτροφία τετραετούς φοίτησης στο Πανεπιστήμιο του Yale των ΗΠΑ (Yale University, USA).

Η επιτυχημένη πορεία της Αγγελικής, από το Nηπιαγωγείο του CGS, μέχρι το τέλος του ΙΒ Diploma Programme και το Yale University, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα ακαδημαϊκών επιτευγμάτων, τα οποία αναγνωρίστηκαν με πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις, καθώς και μιας αδιάλειπτης προσπάθειας, αφοσίωσης και αγάπης για τη γνώση και τον κόσμο γύρω της. 

Όπως η ίδια λέει: «Μετά από δεκατρία (13) χρόνια φοίτησης στο CGS, μπορώ να πω με σιγουριά πως το υψηλό επίπεδο γνώσεων και η σωστή καθοδήγηση που έλαβα από τους δασκάλους και τους καθηγητές μου όλα αυτά τα χρόνια, με έκαναν να επιδιώκω την ακαδημαϊκή επιτυχία. Τα δύο (2) τελευταία χρόνια φοίτησα στο ΙΒ του CGS, το οποίο με τη σύγχρονη ύλη διδασκαλίας και την παγκόσμια δυναμική και αναγνωρισιμότητά του, με βοήθησε να ανακαλύψω τα ενδιαφέροντά μου και να πετύχω τους στόχους μου. Καθώς αυτά τα δύο χρόνια κλήθηκα να πάρω σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον μου, ένιωσα ευγνώμων δίπλα στην κα. Αγγελοπούλου (ΙΒ DP Deputy Coordinator, CGS) και στην κα. Παπασπύρου (IB DP Coordinator, CGS), που εντόπισαν τις δυνατότητές μου και με βοήθησαν να τις αναδείξω ώστε να κατακτήσω τους στόχους μου.»

Ως μαθήτρια Γυμνασίου/ΙΒ ΜΥP του CGS, έλαβε μέρος στο Διεθνή Διαγωνισμό Ρητορικής του Yale University και εντυπωσιάστηκε από το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας και τον υγιή ακαδημαϊκό ανταγωνισμό των συμμετεχόντων. Συνειδητοποίησε τότε τη μεγάλη της επιθυμία να σπουδάσει στο εξωτερικό και, συγκεκριμένα, σε Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως χαρακτηριστικά λέει: «Για ένα μαθητή που επιθυμεί να σπουδάσει σε απαιτητικά πανεπιστήμια του εξωτερικού, πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και το πάθος του για τα ενδιαφέροντά του εκτός τάξης, καθώς τα συγκεκριμένα πανεπιστήμια αναζητούν φοιτητές οι οποίοι έχουν όχι μόνο ακαδημαϊκές επιτυχίες, αλλά και κοινωνικά ενδιαφέροντα, φοιτητές για τους οποίους η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι στάση ζωής. Προσωπικά, θα ήθελα στο μέλλον να εργάζομαι σε μια θέση καίριας σημασίας, από την οποία θα μπορούσα να συμβάλλω στην επίλυση διεθνών προβλημάτων, αλλά κυρίως να βοηθήσω τη χώρα μου, την Ελλάδα».

Αρχικός στόχος της Αγγελικής είναι να ασχοληθεί με τα οικονομικά, τα οποία θα συνδυάσει με τις διεθνείς σχέσεις και την τεχνολογία.

Ο δυναμισμός της, οι αξίες που έχει λάβει από την οικογένειά της και το σχολείο της αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον της, τη βοήθησαν σημαντικά στην επίτευξη των στόχων της και ενίσχυσαν τις προσπάθειές της για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Παρά τις προφανείς δυσκολίες που αντιμετώπισε – όπως όλοι οι μαθητές – κατά το διάστημα της πανδημίας, κατόρθωσε να παραμείνει σταθερή στο σχεδιασμό της πορείας της προς την επιτυχία  και υπενθύμιζε διαρκώς στον εαυτό της ότι «αυτές οι δύσκολες στιγμές μας κάνουν πιο δυνατούς και ανθεκτικούς σε οποιαδήποτε μελλοντική δυσκολία».

Ακολουθώντας την περίφημη φράση που αναγράφεται στο λογότυπο του Πανεπιστημίου του Yale, «Lux et Veritas», ευχόμαστε στην Αγγελική να έχει οδηγούς το Φως και την Αλήθεια σε όλη την ακαδημαϊκή της πορεία. Όλη η ομάδα υποστήριξης της Αγγελικής αλλά και το σύνολο της κοινότητας του CGS, εύχεται, από καρδιάς, καλή σταδιοδρομία.

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε η Αγγελική για τον ιστότοπο του σχολείου: https://cgs.gr/aggeliki-vogiatzogloy-yale-university/

CGS
Pallini, Attica 15351
t.: +30 2106030411 
e: [email protected]
www.cgs.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή