ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Coaching: Λέγε Λιγότερα, Ρώτα Περισσότερα & Άλλαξε για Πάντα τον Τρόπο που Ηγείσαι

Από τις εκδόσεις Παπασωτηρίου.

Coaching: Λέγε Λιγότερα, Ρώτα Περισσότερα & Άλλαξε για Πάντα τον Τρόπο που Ηγείσαι

To βιβλίο αυτό σας προσφέρει επτά ερωτήσεις και τα εργαλεία με τα οποία θα τις μετατρέψετε σ’ έναν καθημερινό τρόπο για να εργάζεστε λιγότερο σκληρά και να είστε περισσότερο αποτελεσματικοί. 

Κριτικές 

Από τα πιο συνοπτικά, κατατοπιστικά και δυνατά βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ. Ο Stanier θεωρείται ειδήμων του coaching διεθνώς και στο βιβλίο αυτό βλέπουμε το γιατί.

Το μυστικό του για να γίνετε ισχυρότεροι ηγέτες, απλό: δώστε λιγότερες συμβουλές και κάντε περισσότερες ερωτήσεις. Η κύρια ιδέα που παίρνω από αυτό το βιβλίο είναι ότι το σωστό coaching, από το οποίο όλοι βγαίνουν κερδισμένοι, έγκειται στην υποβολή των σωστών ερωτήσεων που κάνουν την ομάδα σας να μαθαίνει και να εξελίσσεται. Πρόκειται για αυτό που ο συγγραφέας ονομάζει «coaching για εξέλιξη».

Αντρέας Πράτανος, Leadership Development & OKR Coach 

Είναι ίσως μέρος της κουλτούρας των μάνστζερ το να θεωρούν ότι πρέπει να έχουν όλες τις απαντήσεις, αυτό όμως είναι λάθος. Οι μεγάλοι ηγέτες κάνουν καίριες ερωτήσεις που βοηθούν τις ομάδες τους να καταλήξουν στα δικά τους συμπεράσματα.

Χρησιμοποιώντας εύστοχες, καλοζυγισμένες, ανοιχτές ερωτήσεις, στις οποίες δεν υπάρχει «σωστή» ή «λάθος» απάντηση, οι ηγέτες ωθούν τα μέλη της ομάδας να στοχαστούν και να εργαστούν αυτόνομα.

Προτείνω ανεπιφύλακτα αυτό το βιβλίο σε οποιοδήποτε στέλεχος με καθήκοντα διευθυντικά, ηγετικά ή coaching, αλλά και σε ανθρώπους που απλά επιθυμούν τη βελτίωση, τόσο τη δική τους όσο και των συνεργατών τους.

Γιώργος Δρακουλάκος, Partner Head of Commercial Learning & Development, Response S.A.

Πληροφορίες για τους συγγραφείς

«Με λένε Μάικλ. Μπορώ να χοροπηδήσω. Θέλετε να με δείτε να χοροπηδάω;» Κάπως έτσι συνήθιζε να συστήνεται ο τρίχρονος Μάικλ σε ξένους, στα σούπερ μάρκετ. Εδώ έχετε μια κάπως πιο μαζεμένη εκδοχή αυτού του ατόμου. Μπορείτε να διαβάσετε για τα επιτεύγματα του Μάικλ στο boxofcrayons.com. Αν ενδιαφέρεστε για την προϊστορία των πραγμάτων, ο Μάικλ έπεσε κάποτε λιπόθυμος επειδή κατάφερε να χτυπήσει τον εαυτό του με ένα φτυάρι ενώ δούλευε ως εργάτης, αμείφθηκε πρώτη φορά ως συγγραφέας για τη ρομαντική νουβέλα με τίτλο The Male Delivery και απέκτησε σκηνικές δεξιότητες όταν εμφανίστηκε σε ένα σκετσάκι συγχρονισμένου ανδρικού στριπτίζ στη Νομική. Ο λόγος της επιτυχίας του, της αποδοχής του στο Rhodes και της αποφοίτησής του από την Οξφόρδη οφείλεται στη συνάντηση και στον γάμο του με μια Καναδή που αρνήθηκε (και συνεχίζει να αρνείται) να τον πάρει στα σοβαρά.

Το LinkedIn είναι ο καλύτερος χώρος για να επικοινωνήσετε με τον Μάικλ. Είναι ο μόνος με το όνομα Bungay Stanier εκεί, οπότε δεν θα δυσκολευτείτε να τον βρείτε.