Κύματα δροσιάς… στο σαλόνι σου! Ανακάλυψε τα 5 top κλιματιστικά!

Κύματα δροσιάς… στο σαλόνι σου! Ανακάλυψε τα 5 top κλιματιστικά!

5' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλοκαίρι σημαίνει καύσωνας και το κλίμα πρέπει πάντα να παραμένει δροσερό προτού γίνει αφόρητο. Χωρίς ένα air condition, μπορεί να είναι η δυσκολότερη εποχή του χρόνου μιας και η υπερβολική ζέστη μπορεί να σε κουράζει, να σε αποδυναμώνει και να σε φέρει σε ανεπιθύμητες καταστάσεις – ειδικά αν εργάζεσαι από το σπίτι, είναι δύσκολο να καταπολεμήσεις τον καύσωνα με άλλο τρόπο. Για αυτό συγκεντρώσαμε μερικά από τα καλύτερα κλιματιστικά που θα βρεις στην αγορά, για να φτιάξεις το ιδανικό κλίμα στο χώρο σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τι μπορούν να σου προσφέρουν αυτά τα κλιματιστικά συγκριτικά με τα συμβατικά; Για αρχή, ευκολίες όπως απομακρυσμένο χειρισμό, καθαρισμό αέρα και τεράστια οικονομία. Από εκεί κι έπειτα, είναι τόσο θέμα γούστου όσο και θέμα αναγκών, οπότε ας δούμε τα κλιματιστικά που ξεχωρίζουν σε κάθε περίπτωση.

Για μικρά σαλόνια και δωμάτια

Όταν θέλεις να πέσει η θερμοκρασία σε ένα συγκεκριμένο, σχετικά μικρό δωμάτιο τότε δε χρειάζεται να αποκτήσεις μεγάλο κλιματιστικό, γλιτώνοντας έτσι χώρο και χρήματα επιλέγοντας κάτι ιδανικό για τα τετραγωνικά σου. Μια άριστη επιλογή είναι το Inventor Dark, ένα στιλάτο κλιματιστικό που θα μετατρέψει το σαλόνι σου σε… όαση με συνοπτικές διαδικασίες. Με ενεργειακή κλάση ψύξης A+++, είναι πολύ οικονομικό και θα κάνει τη δουλειά του χωρίς να «φουσκώσει» το λογαριασμό ρεύματος, ενώ αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ψύξη και η τυπική λειτουργία του δε σε ικανοποιεί, τότε το Turbo Mode θα σου φανεί χρήσιμο.

Κύματα δροσιάς… στο σαλόνι σου! Ανακάλυψε τα 5 top κλιματιστικά!-1

Είναι σχεδιασμένο για να μοιράζει τον αέρα σε όλο το χώρο όπου τοποθετείται χωρίς παρέμβαση από εσένα και παράλληλα τον καθαρίζει μέσω του ιονιστή που διαθέτει, για να έχεις πάντοτε κρύο αέρα αλλά χωρίς μικρόβια που θα μπορούσαν να σε βλάψουν. Το σκούρο χρώμα του -από όπου παίρνει και το όνομά του- θα το κάνει να ξεχωρίσει σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού κι αν τοποθετηθεί, όμως η εμφάνισή του είναι τόσο καλή όσο και οι επιδόσεις του.

Μια εναλλακτική είναι το Fujitsu Keta, ένα πανέμορφο κλιματιστικό που διαθέτει ενσωματωμένο Wi-Fi για να μπορείς να το χειρίζεσαι από οπουδήποτε μέσω του κινητού σου – φτιάξε το κατάλληλο κλίμα στο σπίτι προτού φύγεις από τη δουλειά κι όταν επιστρέψεις θα είναι όλα τέλεια! Είναι επίσης πολύ οικονομικό, χρησιμοποιώντας υβριδικό εναλλάκτη θερμότητας που εξασφαλίζει υψηλές επιδόσεις χωρίς αντίστοιχα υψηλή κατανάλωση. Με μεγαλύτερη φτερωτή από ένα συμβατικό κλιματιστικό, προσφέρει μεγαλύτερη παροχή αέρα χωρίς να ανεβαίνει η κατανάλωση ή ο θόρυβος.

Κύματα δροσιάς… στο σαλόνι σου! Ανακάλυψε τα 5 top κλιματιστικά!-2

Τα πολλαπλά φίλτρα στο εσωτερικό του θα κρατήσουν την ατμόσφαιρα καθαρή από σκόνη και βακτήρια, φιλτράροντάς τα κι ύστερα εξουδετερώνοντάς τα για να μην επηρεαστεί ούτε καν η οσμή του χώρου – σε αυτό βοηθάει το φίλτρο με απόσταγμα κατεχίνης μήλου, που βοηθά στην εξουδετέρωση των σωματιδίων. Ο θόρυβος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα οπότε ακόμη κι αν κοιμάσαι, δε θα σε ενοχλήσει στο ελάχιστο, οπότε μπορεί να λειτουργεί σε σταθερή βάση ή για όλο το βράδυ και να μην διαταραχτεί ο ύπνος κανενός. 

Κλιματιστικά για μεσαίου μεγέθους χώρους

Αν ο χώρος στον οποίο θα τοποθετηθεί το κλιματιστικό ξεπερνάει τα 20 τετραγωνικά, τότε θα είναι καλύτερο να ανέβεις από την κατηγορία των 9000BTU/h σε κάτι ισχυρότερο, για να καλύπτεις επαρκώς όλα τα τετραγωνικά. Τα κλιματιστικά των 12000BTU/h είναι συχνά αρκετά για τα περισσότερα σπίτια κι έτσι υπάρχει πλήθος επιλογών σε μοντέλα, αλλά το Toyotomi Izuru ξεχωρίζει στην κατηγορία του. Επειδή ο καθαρισμός του κλιματιστικού αποτελεί βασικό κομμάτι της συντήρησής του, το Izuru διαθέτει σύστημα αυτοκαθαρισμου ώστε να σου γλιτώνει χρόνο και κόπο χωρίς να θυσιάζει την ποιότητα του αέρα που διαχειρίζεται, μιας και τον φιλτράρει μέσα από τα φίλτρα άνθρακα που βρίσκονται στο εσωτερικό του. 

Κύματα δροσιάς… στο σαλόνι σου! Ανακάλυψε τα 5 top κλιματιστικά!-3

Με ενεργειακή κλάση ψύξης A++ είναι αρκετά οικονομικό και φυσικά, είναι τεχνολογίας inverter οπότε πολύ αποδοτικό για να μη σπαταλήσει καθόλου την ενέργεια που καταναλώνει. Είναι επίσης αποδοτικό στο πώς μοιράζει τον αέρα στο χώρο, στέλνοντας τον αέρα προς την κατεύθυνση όπου βρίσκεται το τηλεχειριστήριό του. Διαθέτει και ενσωματωμένο Wi-Fi για να το χειρίζεσαι από το κινητό σου μέσω εφαρμογής, οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι, αρκεί να έχεις πρόσβαση στο internet. 

Ίσως το Midea Breezeless να είναι εκείνο το «12άρι» που θα σε πείσει να το τοποθετήσεις στον τοίχο σου. Οι περσίδες του έχουν σχεδιαστεί με τρόπο που δεν έχεις ξαναδεί: είναι διάτρητες κι έτσι ο κρύος αέρας περνάει από κάθε τρύπα, δημιουργώντας ρεύματα αέρα τα οποία δροσίζουν το χώρο -και κατ’ επέκταση εσένα- ακόμη καλύτερα. Πέραν αυτού, το τηλεχειριστήριο διαθέτει ειδικό αισθητήρα ο οποίος ανιχνεύεται από το κλιματιστικό προκειμένου να στείλει τον αέρα προς εκείνο – αν το έχεις κοντά σου, θα απολαμβάνεις διαρκώς κρύο αέρα. Ο περιστροφικός συμπιεστής του θα σου κάνει μεγάλη οικονομία, βελτιστοποιώντας την απόδοσή του για να έχεις την καλύτερη σχέση απόδοσης-τιμής.

Κύματα δροσιάς… στο σαλόνι σου! Ανακάλυψε τα 5 top κλιματιστικά!-4

Δεν είναι απλά κλιματιστικό που ψύχει, βέβαια, μιας και διαθέτει λειτουργία αφύγρανσης για να καθαρίζει το χώρο από την ανεπιθύμητη υγρασία, κι αν ορίσεις τα επιθυμητά επίπεδα υγρασίας τότε θα την προσαρμόζει στα συγκεκριμένα επίπεδα και δε θα παρεμβαίνει περισσότερο. Μπορεί επίσης να αυτοκαθαριστεί και να σε γλιτώσει από έναν βασικό κόπο που προϋποθέτει η συντήρησή του. Επιπλέον, ανιχνεύει αυτόματα προβλήματα όπως διαρροή υγρού και σε ειδοποιεί για να τα διαχειριστείς εγκαίρως και να μην εξελιχθεί σε κάτι χειρότερο. 

Δρόσισε όλο το σπίτι!

Μεγάλοι χώροι, δηλαδή μεταξύ 35-40 τετραγωνικών μέτρων, θα χρειαστούν ένα ισχυρό κλιματιστικό 18000BTU/h για να έχουν την ιδανική θερμοκρασία. Κάτι σαν το Daikin Perfera είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσες να κάνεις σε τέτοια κατηγορία, μιας και έρχεται εξοπλισμένο με μοτέρ inverter και ενεργειακή κλάση A++ που εγγυάται οικονομία στη χρήση παρά το μέγεθός του. Επίσης, παρότι μεγάλο σε μέγεθος και BTU, τα επίπεδα θορύβου του παραμένουν χαμηλά και δε θα σε ενοχλήσει ποτέ όσο κοιμάσαι. Παρομοίως, θα σταματήσει να λειτουργεί αν ανιχνεύσει πως δεν υπάρχει κανείς στο δωμάτιο, χάρη στον ενσωματωμένο αισθητήρα κίνησής του.

Κύματα δροσιάς… στο σαλόνι σου! Ανακάλυψε τα 5 top κλιματιστικά!-5

Ενσωματώνει Wi-Fi για απομακρυσμένο χειρισμό και… προετοιμασία εδάφους προτού επιστρέψεις στο σπίτι ή για να το απενεργοποιείς αν ξεχάστηκε σε λειτουργία. Με τη δυνατότητα αυτοδιάγνωσής του, ορισμένα προβλήματα θα ανιχνεύονται αυτόματα και θα μπορείς να τα επικοινωνήσεις εύκολα στην εταιρεία προκειμένου ο τεχνικός που θα σε βοηθήσει να έχει λίγο ευκολότερο έργο μπροστά του – και μετά από μια διακοπή ρεύματος, επιστρέφει στην κατάσταση που βρισκόταν πριν την διακοπή εντελώς μόνο του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή