Βρες τον φακό, εστίασε στο θέμα σου

Βρες τον φακό, εστίασε στο θέμα σου

5' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φωτογραφική μηχανή που είχες βάλει στο μάτι έγινε επιτέλους δικιά σου και είναι έτοιμη να σου χαρίσει μοναδικές συγκινήσεις και αξεπέραστες φωτογραφίες. Θα χρειαστεί όμως και τη βοήθειά σου, ξέρεις. Όσο προηγμένες τεχνολογικά κι αν είναι οι φωτογραφικές μηχανές του σήμερα, για να αποδώσουν τα μέγιστα χρειάζονται και τον κατάλληλο φακό. Ο σωστός ο φωτογράφος άλλωστε φροντίζει να είναι επαρκώς εξοπλισμένος πριν φύγει από το σπίτι έτσι ώστε όσο μακριά κι αν βρίσκεται από το θέμα του, αυτό να φαίνεται ευκρινές και λεπτομερές σε κάθε του λήψη.

Έλα να δούμε λοιπόν τους φακούς που θα κάνουν τις φωτογραφίες σου να ξεχωρίσουν.

Canon EF 70-200 mm f/2,8 L IS II US

Βρες τον φακό, εστίασε στο θέμα σου-1

Ο τηλεφακός Canon EF 70-200 mm είναι ένας υπερ-τηλεφακός zoom ο οποίος θα φέρει σε απόσταση αναπνοής το θέμα σου, όσο μακριά κι αν είναι αυτό! Με αστείρευτες δυνατότητες και χαρακτηριστικά που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας όπως σταθεροποιητή εικόνας τεσσάρων στοπ, διάφραγμα f/2,8-f/32, εξειδικευμένα στοιχεία από fluorite και δακτυλιοειδή υπερηχητικό κινητήρα, θα σου χαρίσει κρυστάλλινες λήψεις με ζωηρά χρώματα, σπουδαίες λεπτομέρειες και αθόρυβη λειτουργία. Έλεγξε χειροκίνητα την εστίαση ανά πάσα στιγμή και χρησιμοποίησε το παρασολέιγ που περιλαμβάνεται για να γλιτώσεις από τις αντανακλάσεις.

Tamron 24-70 mm f/2,8 Di Canon

Ανθεκτικός στην υγρασία, εύκολος στη μεταφορά, ακόμα πιο βολικός στη χρήση και άριστος ως προς τις επιδόσεις του. Ο φακός 24-70 mm της Tamron, θα πλαισιώσει περίφημα τη full-frame DSLR σου (είναι συμβατός και με μοντέλα APS-C της Canon) προσφέροντας τέσσερις επιλογές εστιακού μήκους (24, 35, 50 και 70 mm) και διάφραγμα f/2,8. Είναι εφοδιασμένος με σταθεροποιητή εικόνας VC και κινητήρα αυτόματης εστίασης USD (Ultrasonic Silent Drive) για γρήγορη και αθόρυβη λειτουργία καθώς επίσης και εστίαση σε θέματα που βρίσκονται εξαιρετικά κοντά.

Sigma 24-70 mm f/2,8 DG OS HSM Nikon

Βρες τον φακό, εστίασε στο θέμα σου-2

Ένας φακός υψηλών προδιαγραφών, ο Sigma 24-70 mm DG OS HSM Nikon φέρει τρία οπτικά στοιχεία SLD (Super Low Dispersion) και τέσσερα ασφαιρικά στοιχεία υψηλής τεχνολογίας, ελαχιστοποιώντας κάθε είδους παραμόρφωση ανεξαρτήτως επιπέδου zoom. Το υπερηχητικό μοτέρ εξασφαλίζει στιγμιαία εστίαση με οπτική σταθεροποίηση εικόνας, καλύπτοντας έτσι τον απαιτητικό φωτογράφο σε ένα μεγάλο εύρος περιστάσεων. Διαθέτει μεταλλική ενίσχυση που του προσδίδει μια premium αίσθηση στιβαρότητας καθώς επίσης και ανθεκτικότητα σε σκόνη και πιτσιλιές για άφοβη χρήση ακόμα και υπό αντίξοες σχετικά καιρικές συνθήκες.

Sony E 16-70 mm f/4,0

Βρες τον φακό, εστίασε στο θέμα σου-3

Ό,τι κι αν ζητάς από τον φακό σου, ο Sony E 16-70 mm θα σου το προσφέρει. Ένας μεσαίου εύρους φακός zoom, ο συγκεκριμένος ανήκει στην οικογένεια Vario-Tessar T* της Sony και συνδυάζει το μέγιστο διάφραγμα f/4,0 με τη φημισμένη οπτική απόδοση ZEISS -που χάρη στην επίστρωση ZEISS T* μειώνει σε εκπληκτικό βαθμό τις αντανακλάσεις και εξαλείφει το φαινόμενο της εμφάνισης ειδώλων. Εστίασε από εξαιρετικά μικρή απόσταση και κατάγραψε απίστευτες λεπτομέρειες. Η λειτουργία Optical SteadyShot θα σου χαρίσει ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα ενώ τα τέσσερα ασφαιρικά στοιχεία και το ένα στοιχείο ΑΑ ενισχύουν ακόμα περισσότερο την απόδοση.

Nikon Z 24-70 mm f/2,8

Ένας υπέροχος φακός που θα σου χαρίσει εύκολα και γρήγορα σπουδαίας ποιότητας φωτογραφίες, ο Nikon Z 24-70 mm συνιστά μία από τις πιο ευέλικτες προτάσεις της αγοράς. Συμπαγής και λειτουργικός, διαθέτει στρογγυλό διάφραγμα f/2,8 και ευρεία μοντούρα Ζ για τέλεια απόδοση ακόμα κι όταν ο φωτισμός δεν είναι ο ενδεδειγμένος. Ξέχνα μια για πάντα τις ανακλάσεις χάρη στις επιστρώσεις ARNEO και νανοκρυστάλλων και ετοιμάσου να απολαύσεις εκφραστικό και συναρπαστικό bokeh. Στα παραπάνω πρόσθεσε τη στεγανοποίηση για προστασία από καιρικά φαινόμενα όπως η βροχή και έχεις μια τέλεια λύση παντός καιρού.

Sony FE 70-200 mm f/4,0 G OSS

Όταν οι φωτογραφίες σου απαιτούν σοβαρό zoom, τότε ο Sony FE 70-200 mm αναλαμβάνει δράση. Γνήσιο τέκνο της σειράς G της Sony, ο συγκεκριμένος φακός έρχεται με 15 γκρουπ οπτικών στοιχείων προσφέροντας μέγιστη μεγέθυνση 0,13x. Με υπερσύγχρονα οπτικά μέρη, θα σου χαρίσει εικόνες με καταπληκτική λεπτομέρεια και υπέροχα χρώματα. Η δε επίστρωση νανοκρυστάλλων θα σε κάνει να ξεχάσεις τις αναλαμπές και τις αντανακλάσεις, προσδίδοντας περισσότερη καθαρότητα στις λήψεις σου. Με οπτική σταθεροποίηση Optical SteadyShot και προστασία από σκόνη και υγρασία, θα σε ακολουθήσει σε κάθε σου αποστολή.

Nikon Z 70-200 mm f/2,8

Βρες τον φακό, εστίασε στο θέμα σου-4

Έσω έτοιμος! Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου παρουσιαστεί η ευκαιρία για την τέλεια φωτογραφία, γι’ αυτό φρόντισε να είσαι ανά πάσα ώρα και στιγμή επαρκώς εξοπλισμένος. Ο φακός Nikon 70-200 mm είναι πλήρως στεγανοποιημένος, ακολουθώντας σε ακόμα και στις πιο δύσκολες αποστολές. Κατάλληλος για κάθε περίπτωση, από αθλητικά γεγονότα μέχρι απολαυστικά τοπία, προσφέρει φυσικό bokeh και υψηλή απόδοση ανεξαρτήτως φωτισμού. Η λειτουργία του είναι πανεύκολη και χαρακτηρίζεται από ομαλή και γρήγορη εστίαση. Στιβαρός και ανθεκτικός, ο φακός της Nikon διαθέτει στρογγυλό διάφραγμα f/2,8 εννέα λεπίδων και ευρεία μοντούρα Ζ.

Tamron 24-70 mm f/2,8 Di Nikon

Βρες τον φακό, εστίασε στο θέμα σου-5

Ο Tamron 24-70 mm δίνει έμφαση στην ταχύτητα, επιτρέποντάς σου να αιχμαλωτίσεις το θέμα σου στη στιγμή. Με τέσσερα διαφορετικά εστιακά μήκη (24, 35, 50 και 70), διάφραγμα f/2,8 και κινητήρα αυτόματης εστίασης USD (Ultrasonic Silent Drive), θα σου προσφέρει αθόρυβη λειτουργία υψηλής απόδοσης. Είναι σχεδιασμένος για full-frame DSLR και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μοντέλα APS-C της Nikon. Το δε zoom του θα καλύψει κάθε σου επιθυμία αφού θα ανταποκριθεί σε ό,τι κι αν βάλεις κατά νου, ακόμα και υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Canon EF 100-400 mm f/4,5-5,6 IS II USM

Βρες τον φακό, εστίασε στο θέμα σου-6

O Canon EF 100-400 mm IS II USM είναι ένας υψηλής απόδοσης τηλεφακός, κατάλληλος για εκείνους που αναζητούν μία λειτουργική πρόταση που δε θα τους επιβαρύνει (ακόμα καλύτερα, για όσους προτιμούν να παίρνουν μαζί έναν και καλό φακό). Με μεγάλο εύρος zoom (πρακτικά μιλάμε για πέντε φακούς: 100, 135, 200, 300 και 400) και διάφραγμα f/4,5-5,6, προσφέρει FoV αντίστοιχο με εκείνο ενός φακού 160-640 mm σε μηχανή πλήρους καρέ. Χάρη στα ειδικά εξαρτήματα στεγανοποίησης που τον συνοδεύουν δε, προστατεύεται επαρκώς από νερό και σκόνη.

Sigma 24-70 mm f/2,8 DG OS HSM Canon

Εξαιρετική πρόταση μεγάλης διαμέτρου, ο Sigma 24-70 mm DG OS HSM θα σου επιτρέψει να εξωτερικεύσεις τη δημιουργικότητά σου. Γρήγορος και αθόρυβος, προσφέρει στιγμιαία αυτόματη εστίαση περιλαμβάνοντας περί τα 19 στοιχεία σε 14 γκρουπ. Το εστιακό του μήκος είναι στα 24-70 mm ενώ το διάφραγμα της τάξης του f/2,8. Διαθέτει ισχυρό οπτικό σταθεροποιητή και γυαλιά χαμηλής διασποράς του φωτός, χαρακτηριστικά που εγγυώνται πεντακάθαρες λήψεις ανεξαρτήτως συνθηκών φωτισμού. Η ειδική στεγανοποίηση τον προστατεύει τέλος από νερό και σκόνη, επιτρέποντάς σου να τον χρησιμοποιήσεις σε οποιεσδήποτε καταστάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή