H εταιρεία Π. ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. εξηγεί: Tι ακριβώς συμβαίνει με το Ελληνικό Μέλι ΘΕΑΡΕΣΤΟΝ;

H εταιρεία Π. ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. εξηγεί: Tι ακριβώς συμβαίνει με το Ελληνικό Μέλι ΘΕΑΡΕΣΤΟΝ;

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ελληνικό Μέλι ΘΕΑΡΕΣΤΟΝ είναι ένα από τα προϊόντα του «ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ Π. ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.», μιας κορυφαίας εταιρείας που δραστηριοποιείται επί 22 έτη στον χώρο της συσκευασίας και τυποποίησης μελιού και προϊόντων μέλισσας. Η εταιρεία λειτουργεί σύμφωνα με τα Ελληνικά και Διεθνή πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων (FSSC 22000), σεβόμενη τους θεσμούς και το καταναλωτικό κοινό.

Πρόσφατα ο ΕΦΕΤ έσπευσε και μετά από πρώτη μόνο εξέταση δείγματος, ανακοίνωσε την απόσυρση του προϊόντος «ΘΕΑΡΕΣΤΟΝ ΑΝΘΗ- ΚΩΝΟΦΟΡΑ-ΘΥΜΑΡΙ» 250γρ, με Lot παρτίδας 1131 και ημερομηνία λήξης 11/05/2023, καθώς (σύμφωνα με την ανακοίνωση) εντοπίστηκε οριακό υπόλειμμα αντιβιοτικής ουσίας (μετρονιδαζόλη).

Σύμφωνα με το αυστηρά τηρούμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητάς, η εταιρεία «Π. ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» ελέγχει διεξοδικά τις πρώτες ύλες, πριν τη χρήση τους. Στην προκειμένη περίπτωση, η εταιρεία, αμφισβητώντας άμεσα το αποτέλεσμα της εξέτασης του πρώτου δείγματος, άσκησε έφεση, το προϊόν επανεξετάστηκε από διαπιστευμένο εργαστήριο του εξωτερικού (Γερμανία) και κατά τον επανέλεγχο δεν ανιχνεύθηκε ίχνος της ουσίας μετρονιδαζόλης, το δε αρνητικό αυτό αποτέλεσμα γνωστοποιήθηκε στην εταιρεία μας με την υπ’ αρ. 6325/02.11.21 ανακοίνωση του ΕΦΕΤ.

Το αρνητικό, όμως, αποτέλεσμα της δεύτερης αυτής εξέτασης δεν έτυχε της αντίστοιχης, με το αποτέλεσμα της πρώτης εξέτασης, δημοσιεύσεως με επακόλουθο την ελλιπή ενημέρωση των καταναλωτών.

https://www.honey-center.gr/project/meli-theareston/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή