6ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας 2022

6ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας 2022

4' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι 6ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας (6th International Kalamata Music Days), το κορυφαίο φεστιβάλ κλασικής και τζαζ μουσικής, επιστρέφει φέτος για 6η συνεχόμενη χρονιά με ένα εντυπωσιακό συναυλιακό πρόγραμμα, γεμάτο φρεσκάδα και παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες. Από τις 25 Ιουλίου μέχρι και τις 2 Αυγούστου 2022, η πόλη της Καλαμάτας θα γεμίσει για άλλη μια φορά με μουσική, από την κλασσική έως την τζαζ και από μουσική δωματίου, μέχρι και τη μεγάλη συμφωνική μουσική.

Το φεστιβάλ ιδρύθηκε από τη βιολοντσελίστα Indira Rahmatulla, η οποία έχει αναλάβει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση, τον συνθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθη Γυφτάκη, και τον βιολοντσελίστα Δημήτρη Λάμπο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ 

Δευτέρα, 25.07.2022, 19:00, Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας (Αίθουσα Συναυλιών) 

Διάλεξη σύγχρονης μουσικής με τη συνθέτρια Φανή Κοσώνα & συναυλία

Η βιολονίστα Αργυρώ Σειρά  θα παρουσιάσει το έργο Narratives για σόλο βιολί της Φανής Κοσώνα. Το έργο γράφτηκε το 2020 και περιλαμβάνει 3 κομμάτια για σόλο βιολί, ενώ φέρει αφιέρωση στη μνήμη του διαπρεπούς συνθέτη, μαέστρου και δασκάλου Θόδωρου Αντωνίου. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μια διάλεξη σύγχρονης μουσικής στην οποία, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν σύγχρονες τεχνικές του βιολιού.

Δευτέρα, 25.07.2022, 21:00, Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρίας Γ. Καρέλια» (Κήπος Μουσείου) 

Τελική συναυλία του masterclass πιάνου 

Οι συμμετέχοντες στα μαθήματα πιάνου με την Αλεξία Μουζά θα παρουσιάσουν τα έργα που μελέτησαν, επί οκτώ ημέρες, κατά τη διάρκεια του masterclass.

Τρίτη, 26.07.2022, 20:30, Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης 

6ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας 2022-1

Τρίο Εγχόρδων Boccherini

Το διεθνώς καταξιωμένο Τρίο Εγχόρδων Boccherini θα ερμηνεύσει έργα Beethoven, Kodály και Cras στον μυσταγωγικό χώρο του Θεάτρου Αρχαίας Μεσσήνης. Η συναυλία αυτή είναι μια συμπαραγωγή με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Τετάρτη, 27.07.2022, 21:00, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Κεντρική Σκηνή)

6ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας 2022-2

Σύνολο Azahar

Το εξαιρετικό κουιντέτο ξύλινων πνευστών Azahar θα κάνει μια εμφάνιση με συνθέσεις των Reicha, Hindemith and Nielsen. Ένα σύνολο με «μεγάλη φαντασία και τεχνική ακρίβεια», σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung.

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας και του Instituto Cervantes στην Αθήνα.

Πέμπτη, 28.07.2022, 21:00, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Κεντρική Σκηνή)

Kalamata Festival Orchestra & Joshua Weilerstein Vol.2

Η ορχήστρα δωματίου του Φεστιβάλ, η Kalamata Festival Orchestra, που ιδρύθηκε πέρυσι και αποτελείται από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους μουσικούς, θα ερμηνεύσει υπό τη διεύθυνση του Joshua Weilerstein την 4η συμφωνία του Gustav Mahler σε μεταγραφή για ορχήστρα δωματίου. Σολίστ θα είναι η σοπράνο Elisabeth Freyhoff.

Παρασκευή, 29.07.2022, 18:30, Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας (Αίθουσα Συναυλιών)

6ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας 2022-3

Τελική συναυλία του masterclass διεύθυνσης 

Οι συμμετέχοντες στο masterclass διεύθυνσης με τον Joshua Weilerstein θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Παρασκευή, 29.07.2022, 21:00, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Κεντρική Σκηνή)

The Underground Youth Orchestra & Christoph Eschenbach

Η Underground Youth Orchestra θα ερμηνεύσει, υπό την μπαγκέτα του ζωντανού θρύλου Christoph Eschenbach, την 5η συμφωνία και το Τριπλό Κονσέρτο του Ludwig van Beethoven με σολίστ τους Κατερίνα Χατζηνικολάου (βιολί), Johannes Przygodda (βιολοντσέλο) και Τριαντάφυλλο Λιώτη (πιάνο). Η συναυλία της Ορχήστρας πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Σάββατο, 30.07.2022, 21:00, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Κεντρική Σκηνή)

Τελική συναυλία των masterclasses βιόλας και βιολοντσέλου

Οι συμμετέχοντες των masterclasses βιόλας με το Ηλία Σδούκο και βιολοντσέλου με την Indira Rahmatulla

Κυριακή, 31.07.2022, 21:00, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Κεντρική Σκηνή)

Ρεσιτάλ πιάνου – Βασίλης Βαρβαρέσος

Ο Βασίλης Βαρβαρέσος, αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους αυτή τη στιγμή Έλληνες πιανίστες, θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Χορού για ένα σόλο ρεσιτάλ με έργα Bach, Chopin and Rachmaninoff.

Δευτέρα, 01.08.2022, 18:30, Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας (Αίθουσα Συναυλιών)

Τελική συναυλία του masterclass βιολιού 

Οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν τη δουλειά τους.

Δευτέρα, 01.08.2022, 21:00, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Κεντρική Σκηνή)

6ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας 2022-4

Enrico Pieranunzi σόλο & ντούο 

Ένας γίγαντας της τζαζ για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο Enrico Pieranunzi· σολιστικά, αλλά και σε ντούο με τον καλαματιανό κοντραμπασίστα – φαινόμενο Αρίωνα Γυφτάκη.

Τρίτη, 02.08.2022, 21:00, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Κεντρική Σκηνή)

Η καθιερωμένη ετήσια συναυλία δωματίου των διδασκόντων στα masterclasses. Οι Αλεξία Μουζά, Pablo Hernán Benedí, Ηλίας Σδούκος και Indira Rahmatulla θα ερμηνεύσουν τα Κουαρτέτα Πιάνου σε Σολ ελάσσονα K. 478 του Wolfgang Amadeus Mozart και σε Μι ύφεση μείζονα Op. 47 του Robert Schumann.

Μasterclasses

Το 6ο φεστιβάλ αναβιώνει – ύστερα από δύο χρόνια παύσης λόγω πανδημίας –  τα masterclasses με διεθνές προφίλ. Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει με το Masterclass Πιάνου με την Αλεξία Μουζά (18 – 25 Ιουλίου 2022) και θα ακολουθήσουν τα Masterclass Βιόλας με τον Ηλία Σδούκο (21 – 30 Ιουλίου 2022) και το Masterclass Βιολοντσέλου με την Indira Rahmatulla (22 -30 Ιουλίου 2022).

Φετινή προσθήκη στο πρόγραμμα διδασκαλίας θα είναι ένα συναρπαστικό Masterclass Διεύθυνσης με τον μαέστρο Joshua Weilerstein (24 – 29 Ιουλίου 2022), ενώ το πρόγραμμα αυτό θα ολοκληρωθεί με το Masterclass Βιολιού με τον Pablo Hernán Benedí (25 Ιουλίου – 1 Αυγούστου 2022).

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Καλαμάτας, την Κοινωφελή Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τελεί υπό τη χορηγία και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μέγας Χορηγός του Φεστιβάλ είναι το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και χορηγοί είναι, επίσης, η Ισπανική Πρεσβεία και το Instituto Cervantes στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ υποστηρίζεται τέλος, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας «ΤΕΡΨΙΣ». Οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας είναι επιπλέον διακεκριμένες με την αναγνώριση ποιοτικών φεστιβάλ τέχνης EFFE LABEL 2022-2023. 

Το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή