Τα προϊόντα της ALMI Foods κατακτούν την Αμερική

Τα προϊόντα της ALMI Foods κατακτούν την Αμερική

Σημαντική διάκριση στα κορυφαία βραβεία του Specialty Food Association.

2' 3" χρόνος ανάγνωσης

Το προϊόν Snacking Veggies – Savory Cauliflower Florets, το οποίο δημιούργησε και παράγει η ALMI Foods για λογαριασμό αμερικάνικης εταιρείας τροφίμων, τιμήθηκε με το υψηλότερο βραβείο ‘νέου προϊόντος’ στην κατηγορία του στα Sofi Awards, τα οποία θεωρούνται ως τα ‘’Oσκαρ” για την παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και διοργανώνονται κάθε χρόνο από την Specialty Food Association, στις ΗΠΑ.

H ALMI Foods, μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες παραγωγής τροφίμων, με διευρυμένη εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 29 χώρες ανά τον κόσμο, ανέπτυξε μια πρωτότυπη συνταγή σε συνεργασία με την αμερικάνικη εταιρεία Rick’s Picks για μια κατηγορία τροφίμων, τα σνακς λαχανικών, που καταγράφουν τα τελευταία χρόνια μια ιδιαίτερα σημαντική δυναμική παγκοσμίως.

Τόσο η ανάπτυξη και η δημιουργία της συνταγής του νέου προϊόντος που έλαβε το βραβείο, το οποίο είναι ένα σνακ λαχανικών με κουνουπίδι, όσο και η παραγωγή πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ελληνικής εταιρείας στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη μεγάλη διάκριση στα κορυφαία βραβεία τροφίμων διεθνώς, για ένα προϊόν το οποίο δημιουργήθηκε εξ ’ολοκλήρου από το τμήμα R&D της εταιρείας μας. Ο συνδυασμός της καινοτομίας και των ελληνικών συνταγών αποτελεί πάντοτε τη βασική μας κατεύθυνση και θεωρώ ότι στις νέες κατηγορίες τροφίμων που αναπτύσσονται παγκοσμίως, όπως αυτή των υγιεινών σνακ λαχανικών, μπορούμε να συνεχίσουμε να έχουμε μια σημαντική παρουσία, αντίστοιχη με τη σημερινή μας δυναμική σε χώρες της Ευρώπης και της Ασίας. Για την Almi Foods, η επέκταση στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελεί μια κεντρική στόχευση για τους επόμενους μήνες και η βράβευση του προϊόντος μας, είναι το πιο ενθαρρυντικό σημάδι για την περαιτέρω ανάπτυξή μας στην απαιτητική αμερικάνικη αγορά’, σημείωσε ο Μηνάς Μερτζανίδης, CEO της ALMI Foods.    

Τα βραβεία Sofi Awards, της Specialty Food Association, διοργανώνονται τα τελευταία 50 χρόνια, τιμώντας τις κορυφαίες εταιρείες τροφίμων παγκοσμίως, στοχεύοντας στο να αναδείξουν την καινοτομία, την πρωτοτυπία, την υψηλή γεύση και την αριστεία της παραγωγής. Η Specialty Food Association (SFA), η οποία ιδρύθηκε το 1952 στη Νέα Υόρκη, είναι η κορυφαία εμπορική ένωση και πηγή πληροφοριών σχετικά με τη βιομηχανία, ενώ διοργανώνει κάθε χρόνο δύο από τις πλέον σημαντικές εμπορικές εκθέσεις τροφίμων διεθνώς.

Η ελληνική εταιρεία ALMI Foods ξεκίνησε το 1996 ως οικογενειακή επιχείρηση. Mε κύρια λειτουργία της την παραγωγή και διανομή τροφίμων και διατηρώντας το σύνολο της παραγωγής της στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, απασχολεί σήμερα 430 εργαζόμενους, ενώ έχει αποκλειστική συνεργασία με περισσότερους από 200 παραγωγούς ανά την Ελλάδα. Εξάγει προϊόντα σε 29 χώρες του εξωτερικού, διεισδύοντας πλέον και στην ελληνική αγορά, με προϊόντα της στα ράφια μεγάλων αλυσίδων τροφίμων.