Ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Κατάθεση Ψυχής» του Δημήτρη Λιντζέρη

Ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Κατάθεση Ψυχής» του Δημήτρη Λιντζέρη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, στις 7μμ εγκαινιάζεται στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος» του Δήμου Νικαίας (οδός Θηβών 245, Νίκαια, Τ. Κ. 18454) η ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Κατάθεση Ψυχής» του Δημήτρη Λιντζέρη.

Ο Δημήτρης Λιντζέρης είναι γιατρός, ειδικευμένος στην Μαιευτική Γυναικολογία, τομέα στον οποίο έλαβε το 1984 και το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα κι επί 12 έτη εξελέγη βουλευτής με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης, τις οποίες υπηρέτησε ακαταπόνητα, επειδή πιστεύει στο μεγαλείο της μητρότητας, στην κοινωνική δικαιοσύνη και στον πολιτισμό.

Ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Κατάθεση Ψυχής» του Δημήτρη Λιντζέρη-1

Παρά τον ιδιαίτερα περιορισμένο χρόνο που τα καθήκοντα του Δημ. Λιντζέρη του επέτρεπαν να έχει, εντούτοις στράφηκε από νωρίς και με αφοσίωση στην ζωγραφική. Όντας αυτοδίδακτος, αντιμετώπισε την ζωγραφική ως έναν τρόπο εσωτερικής άσκησης και μαθησιακού αυτοελέγχου, συνειδησιακής εγρήγορσης και φαντασιακής ανάπτυξης, δημιουργικής επιπλέον επεξεργασίας ορισμένων όψεων της συλλογικής μνήμης, αλλά και των προσωπικών βιωμάτων του, με στόχο την προσπάθεια εξεικονισμού προσώπων και πραγμάτων, που θα του επέτρεπαν να αναζητήσει, να ερευνήσει και να γνωρίσει βαθύτερα τις ουμανιστικές αξίες που διαμόρφωσαν την πολιτισμική ιστορία του ελληνισμού.

Ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Κατάθεση Ψυχής» του Δημήτρη Λιντζέρη-2

Μέσα από τα έργα που ο Δημ. Λιντζέρης δημιούργησε και συνεχίζει να φιλοτεχνεί, με την δική του «κατάθεση ψυχής», αποτίει ένα είδος εικαστικού φόρου τιμής σε όσους θεωρεί πως συνέβαλαν με την ουσιαστική συνεισφορά και την αυτοθυσία τους, με την σκέψη επίσης αλλά και τους αγώνες τους, στην διαχρονική πορεία της πνευματικής κυρίως ζωής αυτού του τόπου, τροφοδοτώντας συναισθηματικά και ως συνεκτικός κινητήριος μοχλός (σε σχέση με το παρελθόν) την καθημερινότητά μας.

Διάρκεια έκθεσης: 25 έως 30 Ιανουαρίου 2023

Ώρες λειτουργίας: 10πμ μέχρι 8μμ καθημερινά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή