«Κόντρα στις βεβαιότητες. Από το Αριστερά – Δεξιά στο ανοικτό – κλειστό» της Αθηνάς Δρέττα

«Κόντρα στις βεβαιότητες. Από το Αριστερά – Δεξιά στο ανοικτό – κλειστό» της Αθηνάς Δρέττα

Το δίπολο ανοικτό-κλειστό μαζί με το Αριστερά-Δεξιά απεικονίζουν μια νέα πολιτική γεωμετρία που μετατοπίζει τον πολιτικό ανταγωνισμό στον χώρο του κέντρου και προϋποθέτει συνολικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αθηνά Δρέττα παρουσιάζει το βιβλίο «Κόντρα στις βεβαιότητες. Από το Αριστερά – Δεξιά στο ανοικτό – κλειστό» (εκδόσεις Επίκεντρο), την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου από τις 5.30 έως τις 8 μ.μ. στο Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη (Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα). 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι :

Γιάννης Πρετεντέρης, δημοσιογράφος, συγγραφέας, εκδότης του Βήματος
Νίκη Λυμπεράκη, δημοσιογράφος
Πάνος Τσακλόγλου, Καθηγητής του ΟΠΑ, Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης  
Νίκος Ευσταθίου, δημοσιογράφος, συγγραφέας και η συγγραφέας του βιβλίου, Αθηνά Δρέττα.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλους, Δρ Βαλκανικών Σπουδών, εκδότης, συγγραφέας.

«Κόντρα στις βεβαιότητες. Από το Αριστερά – Δεξιά στο ανοικτό – κλειστό» της Αθηνάς Δρέττα-1

Το βιβλίο

Το δίπολο ανοικτό-κλειστό μαζί με το Αριστερά-Δεξιά απεικονίζουν μια νέα πολιτική γεωμετρία που μετατοπίζει τον πολιτικό ανταγωνισμό στον χώρο του κέντρου και προϋποθέτει συνολικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Οι ιδέες χρειάζονται επανεφεύρεση.

Αυτό το βιβλίο προσπαθεί να δώσει μερικά ψήγματα αυτών των νέων ιδεών που αναγκαστικά χρειάζονται συνεχή επαναπροσδιορισμό και αναθεώρηση με βάση τις συγκλονιστικές εξελίξεις της εποχής. Τίποτε δεν είναι σταθερό, όλα είναι πιθανά. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που δεν είναι πια η εποχή των δεδομένων, αλλά μια εποχή καθοδηγούμενη από τα δεδομένα.

Μάνος Ματσαγγάνης, καθηγητής δημόσιας οικονομικής στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου και επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ελληνικής & Ευρωπαϊκής Οικονομίας του ΕΛΙΑΜΕΠ.

«Το βιβλίο αυτό είναι ένα εντυπωσιακό tour d’horizon στα μεγάλα πολιτικά ζητήματα της χώρας μας και της εποχής μας, από μια δυναμική εκπρόσωπο του ολιγάριθμου αλλά δυσανάλογα επιδραστικού ρεύματος του κοινωνικού μεταρρυθμισμού. Απευθύνεται σε όλους».

Ρωμανός Γεροδήμος, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο του Bournemouth, Μεγ. Βρετανία 

«Με τρόπο μεθοδικό αλλά απολύτως προσιτό, με “ψυχρό αίμα”, καίρια ερωτήματα και σκληρές αλήθειες, η Αθηνά Δρέτταχαρτογραφεί την κίνηση των τεκτονικών πλακών που μεταβάλλουν το διεθνές και το εγχώριο τοπίο∙ εντοπίζει το νέο ρήγμα (‘ανοικτό-κλειστό’) που περιπλέκει τις παλιές διαιρετικές τομές αριστεράς-δεξιάς∙ και μας προσφέρει ένα μανιφέστο για την ανοικτή κοινωνία και το πολιτικό κέντρο, αποδεικνύοντας ότι από εκεί πηγάζουν πάντα οι πιο προοδευτικές, δίκαιες και εφαρμόσιμες δημόσιες πολιτικές. Σε μια εποχή έξαρσης της πόλωσης και του λαϊκισμού, με τις ταυτότητες, τις ιδεολογίες, τα συναισθήματα και την ίδια μας τη σκέψη σε σύγχυση λόγω παγκοσμιοποίησης, ψηφιοποίησης, και γεωπολιτικής, κλιματικής και οικονομικής κρίσης, η Αθηνά Δρέττα κάνει κάτι που δυστυχώς πλέον είναι πολύ σπάνιο: κοιτάει το μέλλον όχι με φόβο, αλλά με θάρρος και εξωστρέφεια, και μας προσφέρει ιδέες που μπορούν να μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε μπροστά».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ζωντανά μέσω του καναλιού epikentropublishers στο YouTube

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή