Έρευνα της Panadvert: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα Brand Names της Μυκόνου

Έρευνα της Panadvert: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα Brand Names της Μυκόνου

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έρευνα σχετικά με τα κορυφαία brand στον κλάδο του τουρισμού (ξενοδοχεία και club/εστιατόρια) στη Μύκονο διεξήγαγε πρόσφατα, η ομάδα Performance and Data Analysis της εταιρείας Panadvert.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, ανέλυσε δεδομένα για τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από περίπου 7 εκατομμύρια αναζητήσεις στη Google, καθώς και στη Bing, συμπεριλαμβανομένων αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, mentions, καθώς και δεδομένων Sentiment Analysis (συχνότητα των αναφορών του brand στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) προκειμένου να μετρήσει το μέγεθος της δημοτικότητας του brand της κάθε επιχείρησης. Με αυτά τα δεδομένα, δημιούργησε ένα λογαριθμικό δείχτη Σχετικής Δύναμης (PRSI), ο οποίος αντανακλά την δημοτικότητα και αναγνωρισιμότητα του κάθε brand.

Τα ισχυρότερα brands στη Μύκονο.

Σύμφωνα με τον προαναφερθέντα Δείκτη, είναι προφανές ότι ένα ισχυρό brand στη Μύκονο δεν περιορίζεται μόνο σε ξενοδοχεία, καθώς αρκετά εστιατόρια και club έχουν επίσης  δημοτικότητα με την πάροδο του χρόνου.

Τα κορυφαία ξενοδοχειακά brand στη Μύκονο

Δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πελατολογίου της Panadvert αποτελείται από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εμφανίζει στην έρευνα μια διαφορετική κατάταξη με τα καταλύματα μόνο:

Ξενοδοχείο

Βαθμολογία PRSI

Cavo Tagoo Mykonos

985

Mykonos Blu – Grecotel Boutique Resort

249

Mykonos Grand Hotel & Resort

167

Santa Marina – A Luxury Collection Resort – Mykonos

138

Bill & Coo Suites and Lounge -The Leading Hotels of the World

121

Branco Mykonos

121

 

Το Cavo Tagoo Mykonos βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με σχεδόν τριπλάσια δύναμη, σύμφωνα με τον PRSi, σε σύγκριση με το δεύτερο σε κατάταξη brand, το Mykonos Blu. Το Cavo Tagoo έχει αναπτύξει ισχυρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαθέτοντας λογαριασμό στο Instagram με 2 εκατομμύρια followers. Αυτό αποτελεί απόδειξη της δύναμης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως εργαλείο για την οικοδόμηση ενός brand. Παράλληλα και, το Bill & Coo Suites and Lounge ή το Branco Mykonos έχουν αξιοποιήσει τη δύναμη του ψηφιακού μάρκετινγκ για να ανέβουν στην ιεραρχία.

Έρευνα της Panadvert: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα Brand Names της Μυκόνου-1

Οι Movers

Εντυπωσιακό σε αυτή την μελέτη είναι ότι η δύναμη του brand awareness μπορεί να αυξομειώνεται με την πάροδο του χρόνου, με ορισμένα brands να κερδίζουν ή να χάνουν τη δημοτικότητά τους. Επίσης στην έρευνα καταδεικνύεται η σημαντικότητα της δαπάνης σε digital marketing, η παλαιότητα ενός ξενοδοχείου ή εστιατορίου, όπως επίσης και το αν ανήκει σε κάποια γνωστή αλυσίδα, προσδίδει σημαντικό πλεονέκτημα σε ένα brand. Αυτό όμως δεν  είναι πανάκεια, εφόσον παρουσιάζονται και παραδείγματα από ξενοδοχεία- μέλη διεθνών αλυσίδων, τα οποία χωρίς σοβαρές ενέργειες marketing, δεν καταφέρνουν να ανέβουν ψηλά στη λίστα.

Όπως μας τόνισε ο κ. Γιάννης Γιαννάτος, CEO της Panadvert, “Ο δείκτης που δημιουργήσαμε χρησιμεύει ως ένα πολύτιμο σημείο αναφοράς για τις τουριστικές επιχειρήσεις προκειμένου να προσδιορίσουν τη θέση τους στην αγορά σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές τους και να διερευνήσουν στρατηγικές για την ενίσχυση του brand τους. Οι ενέργειες και δαπάνες για ψηφιακό μάρκετινγκ έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη δύναμη του brand ενός ξενοδοχείου. Οι brand awareness καμπάνιες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των βίντεο στο YouTube, display advertising και άλλων μέσων, μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση της προβολής και της δημοτικότητας ενός ξενοδοχείου”.

Απαραίτητη πλέον η ισχυρή επωνυμία

H έρευνα υποδεικνύει ότι η επιτυχία σε μια ανταγωνιστική αγορά απαιτεί ένα συνδυασμό στρατηγικού σχεδιασμού και τεχνογνωσίας marketing για ισχυρό brand awareness. Με απαραίτητο στοιχείο στις επιχειρήσεις του τουρισμού, να παραμένουν ενήμερες σχετικά με τις μεταβαλλόμενες τάσεις και τις προτιμήσεις των καταναλωτών, ενώ παράλληλα να εστιάζουν στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και στη δημιουργία μιας φήμης που θα αντέξει στο χρόνο.

Αυτό θα τους δώσει αφενός πλεονέκτημα για καλύτερη τιμολογιακή πολιτική αλλά και ασφάλεια σε περιόδους που ο τουρισμός δεν θα πηγαίνει τόσο καλά.

Διαβάστε την πλήρη έρευνα στο blog της Panadvert στο παρακάτω link 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή