Το κέντρο «Europa Experience» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έρχεται στην αναγεννημένη Στοά Αρσακείου

Το κέντρο «Europa Experience» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έρχεται στην αναγεννημένη Στοά Αρσακείου

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμβαση για τη δημιουργία του κέντρου «Europa Experience»  εντός της αναγεννημένης Στοάς Αρσακείου, υπεγράφη μεταξύ της Leena Linnus, Γενικής Διευθύντριας Υποδομών και Logistics του Ευρωκοινοβουλίου και του Πάνου Τριανταφυλλόπουλου, Διευθύνοντος Συμβούλου της αναδόχου του έργου της ανάπλασης της Στοάς Αρσακείου.

Η Αθήνα γίνεται η 13η πόλη που θα φιλοξενεί το Europa Experience μαζί με το Βερολίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Βιέννη και άλλες οκτώ πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Europa Experience δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ανακαλύψουν με έναν διαδραστικό και καινοτόμο τρόπο την ιστορία και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να παρακολουθούν σε real time το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.  Με τη χρήση πρωτοποριακών εργαλείων & πολυμέσων μπορεί ο επισκέπτης να ενημερωθεί και να βιώσει το πώς συζητούνται και λαμβάνονται αποφάσεις σχετικά με τις προκλήσεις της εποχής μας. Η είσοδος του διαδραστικού αυτού μουσείου είναι δωρεάν, ενώ όλες οι επισκέψεις στα Europa Experience είναι διαθέσιμες στις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης, με θερμά λόγια εκφράστηκε ο Πάνος Τριανταφυλλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Legendary Food. “Είμαστε περήφανοι που θα φιλοξενήσουμε το Europa Experience στην αναγεννημένη Στοά Αρσακείου, ενισχύοντας περαιτέρω την επισκεψιμότητα της περιοχής, συμβάλλοντας στη γενικότερη αναγέννηση του κέντρου της Αθήνας.”

Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν επίσης o Lippert Bernd, Διευθυντής  Europa Experience και Έρευνας Αγοράς Ακινήτων, ο Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα, και ο Ντίνος Παπαδημητρίου, Γενικός Διευθυντής της αναδόχου του έργου της ανάπλασης της Στοάς Αρσακείου.

Παράλληλα με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ευρύτερη ανάπλαση του ιστορικού κτιρίου που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Κέντρο Γαστρονομίας και Πολιτισμού που θα αναπτυχθεί εντός της Στοάς Αρσακείου και σκοπεύει να λειτουργήσει ως κόμβος ανάδειξης της ελληνικής γαστρονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT