Οι Science Reactors στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Οι Science Reactors στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Θόλου 5 - Πλάκα. Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις 21.00, είσοδος ελεύθερη. 2014-2024: Δέκα χρόνια η Επιστήμη στη σκηνή από τους Science Reactors!

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Science Reactors επιλέγουν τον ιστορικό χώρο του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, γνωστό και ως Παλιό Πανεπιστήμιο για την επόμενη καλοκαιρινή τους παράσταση. Έναν αγαπημένο τους χώρο στον οποίο είχαν εμφανιστεί στο παρελθόν (2018) με ένα αξεπέραστο stand up…

Συμπληρώνοντας δέκα χρόνια δυναμικής αλλά και αντισυμβατικής παρουσίας  με στόχο  την εξωστρέφεια της επιστήμης, και στα χνάρια του stand up comedy, επιχειρούν να ανασκευάσουν τον μύθο ότι οι επιστήμονες δεν  διαθέτουν χιούμορ.

Με το κοινό στοιχείο που τους συνδέει, το ταλέντο και την αγάπη τους για την επικοινωνία της επιστήμης θα αναδείξουν και στην παράσταση αυτή με τον γνώριμο και αντισυμβατικό τους ύφος απρόσμενες ιστορίες καθημερινής επιστημονικής τρέλας, όπως…

Μυστικοί αλγόριθμοι χαράς που  χακάρουν το μυαλό μας, η ανομολόγητη σχέση των «αλλαντικών» με τις επιστημονικές δημοσιεύσεις, χημικές φόρμουλες στο εργαστήριο για ερωτοχτυπημένους, τι θα συμβεί αν μετακινήσουμε ένα κόμμα  σε γνωστή ευαγγελική εντολή, πως να φυλαχτούμε από ανεξέλεγκτους παπαγάλους της τεχνολογίας, “μαγικά” τεχνάσματα πράσινης ενέργειας, κ.ά. πολλά συνθέτουν το πρόγραμμα της Παρασκευής!”

Τι σχέση, λοιπόν,  μπορεί να έχει ένα  Stand up  και κυρίως ένα «Science Rap»μεταξύ μαθηματικών και φυσικής, με την Επιστήμη;

Ελάτε στην ξεχωριστή αυτή βραδιά, όπου οι Science Reactors υπόσχονται να σας μυήσουν στα «μυστικά» τους προβάλλοντας την Επιστήμη …αλλιώς!!.

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι:

Χαρά Αφαλωνιάτη ( κτηνίατρος), Σταύρος Δημηητρακούδης (αστροφυσικός),

Μάκης Ζωιδάκης  (βιολόγος), Αντωνία Καραμολέγκου (πληροφορική),

Αθανάσης Κουστένης (βιοχημικός) και Νικος Παπαδημιτρίου (χημικός-μηχανικός).

Παρουσίαση: Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος (φιλοσοφία – ρητορική)

Ιδέα/σχεδιασμός/συντονισμός: Ελένη Γραμματικοπούλου, Επικοινωνία της Επιστήμης

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT