Pfizer Hellas: Ανθρωποκεντρική παντού και πάντα!

Pfizer Hellas: Ανθρωποκεντρική παντού και πάντα!

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Pfizer Hellas δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 60 χρόνια. Σήμερα, διαθέτει στη χώρα μας ένα χαρτοφυλάκιο με πάνω από  80 διαφορετικά φαρμακευτικά προϊόντα και εμβόλια, που αφορούν ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών περιοχών, όπως η ογκολογία, οι λοιμώξεις, οι καρδιαγγειακές και μεταβολικές παθήσεις, τα σπάνια και τα αυτοάνοσα νοσήματα. Και βέβαια το εμβόλιο για τον Covid-19.

Pfizer Hellas: Ανθρωποκεντρική παντού και πάντα!-1Ενέργειες που ξεχωρίζουν

• Η Pfizer Hellas δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα των αξιών, στην υποστήριξη της διαφορετικότητας και στην  ενδυνάμωση των εργαζομένων της, θέτοντας στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τους ασθενείς.

• Το 2019, στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της κουλτούρας της εταιρείας, διοργανώθηκε από  τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού ένα διήμερο workshop στο Πόρτο Χέλι, που είχε στόχο, μέσα από μια ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία, να μετατρέψει όλους τους εργαζομένους από  απλούς συμμετέχοντες σε ενεργούς συμμετόχους στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος όπου οι νέες αξίες της εταιρείας θα αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα για όλους. 

• Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν μέσα από μια ομαδική δραστηριότητα να προτείνουν τρόπους ενσωμάτωσης των τεσσάρων νέων αξιών τόσο στη στρατηγική και στις πολιτικές της εταιρείας, όσο και στην καθημερινή εργασία. Στο τέλος της δράσης, όλοι οι συμμετέχοντες πήραν ως αναμνηστικό ένα ψάθινο καπέλο με την αναγραφή της αξίας που οι ίδιοι θεωρούσαν ως πιο σημαντική γι’ αυτούς. 

• Από τo 2017, η Pfizer Hellas έχει δημιουργήσει μια εθελοντική διατμηματική ομάδα εργαζομένων, με την ονομασία «Patient Centric Team», προσηλωμένη στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, με στόχο την ενίσχυση της ασθενοκεντρικής κουλτούρας εντός της εταιρείας και την ενδυνάμωση των σχέσεων με συλλόγους και φορείς ασθενών. 

• Τα τελευταία χρόνια, μία εβδομάδα κάθε χρόνο αφιερώνεται στους ασθενείς. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, πραγματοποιούνται μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις που δίνουν την ευκαιρία στους εργαζομένους να ακούσουν τη φωνή των ασθενών και να κατανοήσουν τις ανάγκες τους, ώστε να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

• Παράλληλα, έχει καθιερωθεί ο θεσμός «30 ημέρες Εθελοντισμού & Κοινωνικής Προσφοράς», που έχει στόχο την υλοποίηση πολλαπλών δράσεων με θετικό αντίκρισμα προς την κοινωνία, μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 30 ημερών, με τη συμβολή των εργαζομένων.   

Κάποιες από τις παροχές της

• Η εταιρεία προσφέρει ιδιωτικό πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους εργαζομένους και τα μέλη των οικογενειών τους, ενώ δίνεται η δυνατότητα συνέχισης της ασφάλειας στους εργαζομένους που αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης. Επιπλέον, η εταιρεία παρέχει ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα σε όλους, καθώς και επίδομα παιδικού σταθμού για τα παιδιά των εργαζομένων ηλικίας 2-4 ετών. Στους εργαζομένους παρέχεται καθημερινά γεύμα στο εστιατόριο της εταιρείας, το κόστος του οποίου καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την εταιρεία. Λόγω της πανδημίας, η παροχή αυτή αντικαταστάθηκε από ticket restaurant coupons που δίνονται για κάθε εργάσιμη ημέρα από τον Μάρτιο του 2020. 


Κάθε μέρα, υπερήφανοι!

Pfizer Hellas: Ανθρωποκεντρική παντού και πάντα!-2Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους που, για μία ακόμη φορά, ανέδειξαν την εταιρεία μας στην κορυφή των Best Workplaces! Στην Pfizer Hellas έχουμε λόγους να νιώθουμε υπερήφανοι, κάθε μέρα!  Υπερήφανοι για την αποστολή μας και για τον τρόπο που ο καθένας μας την υπηρετεί, για τα 60 χρόνια παρουσίας μας στην Ελλάδα, για τα επιτεύγματά μας, όπως η συμβολή μας στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, για τις διακρίσεις μας, για το εργασιακό μας περιβάλλον!

Ειδικά φέτος, είμαστε υπερήφανοι και γιατί ανταποκριθήκαμε με επιτυχία σε μια πρωτοφανή κρίση. Δημιουργήσαμε ένα αποτελεσματικό πρότυπο διαχείρισης, στηριγμένο στην υπευθυνότητα, στην ενσυναίσθηση, στην ειλικρινή επικοινωνία. Φροντίσαμε τους ανθρώπους μας ακόμα περισσότερο. Κι εκείνοι συνέχισαν να εργάζονται εντατικά, για τους Αασθενείς, την κοινωνία, την επιστήμη.

Αυτό που επιβεβαιώθηκε στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης ήταν η πίστη μας στην καινοτομία. Για εμάς στην Pfizer Hellas, η καινοτομία έχει πρόσωπο. Είναι οι εργαζόμενοί μας. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε να επενδύουμε στην προσέλκυση νέων ταλέντων, στην εκπαίδευση και στην παροχή ευκαιριών εξέλιξης, στην υιοθέτηση νέων ψηφιακών εργαλείων και πρακτικών. Καλλιεργούμε μια κουλτούρα που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, ενθαρρύνει τον εθελοντισμό και τη συνεισφορά στη βιώσιμη ανάπτυξη. 

Συνεχίζουμε με Θάρρος, Αριστεία, Ισότιμη Αντιμετώπιση, Χαρά. Αυτές είναι οι αξίες που μας έφεραν στην κορυφή. Και εξακολουθούν να μας εμπνέουν για να κάνουμε πράξη τον σκοπό μας: Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή