Siemens Healthineers: Επικοινωνία και συντροφικότητα!

Siemens Healthineers: Επικοινωνία και συντροφικότητα!

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Siemens Healthineers, με την εταιρική επωνυμία Siemens Healthcare, ιδρύθηκε το 1996 και έχει την έδρα της στο Χαλάνδρι Αττικής. 

Αποστολή της να υποστηρίζει τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να ενισχύσουν την αξία τους, στην πορεία τους προς τη διεύρυνση της εξατομικευμένης θεραπείας, την εξέλιξη της ιατρικής φροντίδας και τη βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών, μέσω της ψηφιοποίησης της Υγείας. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει καινοτόμες τεχνολογίες και υπηρεσίες στους τομείς της θεραπευτικής ιατρικής απεικόνισης, των διαγνωστικών εργαστηρίων, της μοριακής ιατρικής και της ψηφιοποίησης της Υγείας.

Siemens Healthineers: Επικοινωνία και συντροφικότητα!-1Ενέργειες που ξεχωρίζουν

• Η εταιρεία διαθέτει πλήθος πρακτικών που διευκολύνουν την επικοινωνία των ανθρώπων, ούτως ώστε η συνεργασία και το αίσθημα της συντροφικότητας να είναι παντού παρόντα. Ακολουθούν κάποια παραδείγματα: 

• Διαθέτει peer-to-peer Recognition & Reward system, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να δώσουν eCards ή/και πόντους σε συναδέλφους για να τους επιβραβεύσουν. Όλοι οι εργαζόμενοι εκπαιδεύτηκαν στη χρήση του και από τον Φεβρουάριο του 2020 που τέθηκε σε λειτουργία δόθηκαν πόντοι εξαργύρωσης που αναλογούσαν σε χρηματικά ποσά σε περισσότερους από 60 εργαζομένους στην Ελλάδα. Οι βραβευμένοι μπορούν να εξαργυρώσουν τους πόντους σε δώρα ή να τα δωρίσουν σε φιλανθρωπίες. 

• Κάθε τρίμηνο η διοίκηση της εταιρείας καλεί όλους τους εργαζομένους και μοιράζεται πληροφορίες αναφορικά με την πρόοδο των εργασιών, σημαντικά νέα από δραστηριότητες (έρευνες, συμμετοχή σε διαγωνισμούς, στοχοθέτηση, αξιολόγηση κ.λπ.) και θέματα επικαιρότητας (Τownhall Meeting).

• Thank you copy corners: υπάρχουν σημεία με εκτυπωτές για όλους τους εργαζομένους στα οποία αναρτώνται «προτάσεις επιβράβευσης» για να κόψουν και να μοιραστούν οι συνάδελφοι μεταξύ τους. 

Virtual Coffee Breaks – μικρά groups μέχρι 9 άτομα μπορούν να συναντηθούν διαδικτυακά με τον παγκόσμιο CEO για να σχολιάσουν σε informal διάθεση συγκεκριμένα θέματα.

• Τέλος υπάρχει η πολιτική Corporate Volunteering, όπου δίνεται έμφαση στην υποστήριξη των εργαζομένων/εθελοντών από τη Διοίκηση και υπάρχει σύσταση για άδεια μετ’ αποδοχών 2 ημερών το ελάχιστο ανά έτος για συμμετοχή σε σχετικές δράσεις.
Κάποιες από τις παροχές της

• Η εταιρεία προσφέρει ομαδικό πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους εργαζομένους και τα μέλη οικογένειάς τους, ετήσιο check-up με διαφοροποιημένες εξετάσεις που ανταποκρίνονται στις ηλικιακές ανάγκες και στο φύλο, και κάλυψη εμβολίου γρίπης. Παράλληλα παρέχει γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης 24/7, 3 ατομικές συνεδρίες με εξειδικευμένο σύμβουλο και ομιλίες σε συγκεκριμένες θεματικές που σχετίζονται με τη διαχείριση κρίσεων. Δίνει δώρο και επίδομα γέννησης τέκνου και κάλυψη μερικού κόστους βρεφονηπιακού (1.000 €/χρόνο για παιδιά 2 μηνών-6 ετών), επίδομα κατασκήνωσης, και συμβουλευτική προς τα παιδιά ηλικίας 15-17 ετών με στόχο να πετύχουν μια ολοκληρωμένη προσωπική απόδοση. 

• Διαθέτει τέλος συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, κάλυψη κόστους εξαγοράς ενσήμων και άτοκο δάνειο σε περίπτωση ανάγκης. 


Εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους μας, πιστεύουμε στις δυνατότητές τους!

Siemens Healthineers: Επικοινωνία και συντροφικότητα!-2Στη Siemens Healthineers, έχοντας δημιουργήσει μια κουλτούρα ενότητας, στοχεύουμε στην ενδυνάμωση των ανθρώπων μας, έχοντας πάντα ως γνώμονα τις εταιρικές μας αξίες.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αξίες μας στις συμπεριφορές και στις πράξεις μας, δημιουργούμε ευκαιρίες με τις οποίες ο καθένας μας μπορεί να αναδείξει τις δυνατότητές του.

Ο οργανισμός μας προσφέρει καινοτόμες λύσεις και εταιρικές πολιτικές που ευνοούν την ευελιξία και την ανάπτυξη των ανθρώπων μας, ενώ φροντίζουμε να τους δίνουμε φωνή μέσα από συχνές έρευνες ικανοποίησης, ώστε να είμαστε σε θέση να αφουγκραζόμαστε εγκαίρως τις ανησυχίες τους και να προσπαθούμε πάντα προς το καλύτερο δυνατό.

Ο κλάδος τον οποίο υπηρετούμε αποτελεί για εμάς προτεραιότητα και πιστεύουμε πως μπορούμε να τον διαμορφώνουμε και να τον εξελίσσουμε έχοντας μαζί μας ανθρώπους με υψηλή κατάρτιση, εμπειρία αλλά και πάθος για τη δουλειά τους. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως ακόμα και σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύουμε εν μέσω πανδημίας, μπορούμε και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πελατών μας και είμαστε δίπλα τους, δίνοντας στους εργαζομένους μας όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να μπορούν να αποδίδουν με ασφάλεια.

Στη Siemens Healthineers έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε προκλήσεις αλλά και να πετυχαίνουμε σημαντικές διακρίσεις ενωμένοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή