Novo Nordisk: Διάχυτη κοινωνική προσφορά!

Novo Nordisk: Διάχυτη κοινωνική προσφορά!

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εταιρεία Novo Nordisk A/S, με έδρα στη Δανία, είναι παγκόσμιος ηγέτης στην αντιμετώπιση του διαβήτη, ενώ παράγει και διαθέτει σχεδόν τη μισή ινσουλίνη που καταναλώνεται παγκοσμίως. Στην Ελλάδα η εταιρεία ιδρύθηκε το 1979. 

Σε όλες τις πράξεις της, την οδηγεί σταθερά το moto φιλοσοφίας ζωής και επιχειρηματικής πρακτικής να «αλλάξουμε την πορεία του διαβήτη» στις σύγχρονες κοινωνίες. Τα τελευταία χρόνια έχει εισέλθει ιδιαίτερα δυναμικά στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, έναν τομέα στον οποίο πλέον εστιάζει μεγάλο τμήμα των δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξής της. 

Novo Nordisk: Διάχυτη κοινωνική προσφορά!-1Ενέργειες που ξεχωρίζουν

• Η Novo Nordisk Hellas έχει έντονη κοινωνική προσφορά, η οποία είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την εταιρική της κουλτούρα και το πλαίσιο εταιρικών αξιών στο οποίο λειτουργεί. 

• Για τους εργαζομένους της Novo Nordisk η ικανοποίηση προέρχεται κατά μεγάλο μέρος από την αποστολή που υπηρετούν τα σκευάσματα της εταιρείας στην κοινωνία και ειδικότερα από τους ίδιους τους ασθενείς και τις χρόνιες ασθένειες τις οποίες αντιμετωπίζουν.  Σχετικές δράσεις και ενέργειες δίνουν μεγάλη έμφαση στην επικοινωνία των εργαζομένων με τους ασθενείς και περιλαμβάνουν εορτασμούς για την ημέρα Διαβήτη ή της Αιμοροφιλίας, στις οποίες προσκαλούνται εκπρόσωποι των συλλόγων ασθενών, καθώς και γνωστές/διάσημες προσωπικότητες που νοσούν και μιλούν στο προσωπικό για τη ζωή τους και τις εμπειρίες τους. 

• Στην εταιρική πλατφόρμα, στην οποία έχουν πρόσβαση όλοι οι εργαζόμενοι, παρουσιάζονται ιστορίες ασθενών διεθνώς καθώς και οι δράσεις στήριξης διαβητικών κέντρων σε υποβαθμισμένες χώρες. Στην Ελλάδα η εταιρεία υποστηρίζει  παιδικές κατασκηνώσεις για παιδιά με διαβήτη στη Χαλκιδική και στην Αττική.  

• Η διαχείριση της διαφορετικότητας είναι η επιτομή των εταιρικών πρακτικών της διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, με απόλυτη ισορροπία μεταξύ των λόγων και των σχετικών αριθμών που μετρούν εκφάνσεις της διαφορετικότητας.

• Άξια αναφοράς είναι και η εκπαίδευση της ηγεσίας της σε ζητήματα συμπερίληψης. 

Κάποιες από τις παροχές της

• Οι παροχές της περιλαμβάνουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας και για όλα τα προστατευόμενα μέλη, ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για όλους, διατακτικές σίτισης, ελαστικό ωράριο, πρόσθετες άδειες για έκτακτους λόγους, κάλυψη εξόδων βενζίνης ή διοδίων, εταιρικού κινητού και σπιτικού internet, πολυάριθμα βραβεία στα παιδιά των εργαζομένων (1.000 € για βαθμολογία 19, 2.000 € για εισαγωγή στο πανεπιστήμιο), κάλυψη κόστους προσωπικής άθλησης 120 €, δώρα γάμου και γέννησης, καθώς και έξοδα επίπλων γραφείου για την εργασία από το σπίτι λόγω Covid-19.      

• Η εταιρεία προσφέρει Πρόγραμμα EAP στους εργαζομένους και στην οικογένειά τους για αντιμετώπιση προσωπικών και επαγγελματικών θεμάτων και σε περίπτωση οικογενειακών προβλημάτων δίνεται άδεια μετά αποδοχών για ένα μήνα και ανευ αποδοχών για όσο χρόνο χρειαστεί.

• Σε περίπτωση μακροχρόνιας ασθένειας, ο εργαζόμενος πληρώνεται τον 1ο μήνα από την εταιρεία και για τους επόμενους 12 μήνες πληρώνεται το 50% του μισθού του από την ασφαλιστική εταιρεία.


2020 – Ένα έτος προκλήσεων…

Novo Nordisk: Διάχυτη κοινωνική προσφορά!-2Στη Novo Nordisk Hellas είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας οι εργαζόμενοί μας ένιωσαν ασφαλείς, προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες εργασίας και διατήρησαν ένα ξεχωριστό εργασιακό περιβάλλον.

Το 2020 δώσαμε προτεραιότητα στην ασφάλεια και στην υγιεινή των εργαζομένων μας, ενώ παράλληλα παραμείναμε κοντά στους ασθενείς και στους κοινωνικούς μας εταίρους.

Ουσιαστικές αλλαγές θα διαμορφώσουν τις σχέσεις και τις συνθήκες εργασίες τη δεκαετία που διανύουμε, και στόχος μας είναι οι εργαζόμενοί μας να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να ξεχωρίζουν.

Αξιοποιήσαμε την περίοδο του πρώτου lockdown για τη βελτίωση των δεξιοτήτων των εργαζομένων μας σε ψηφιακές τεχνολογίες και προσφέροντας τον απαραίτητο εξοπλισμό καταφέραμε να κάνουμε την εργασία από το σπίτι αποτελεσματική. 

Εκπαιδεύσαμε όλους τους Managers στο πώς να παρακινήσουν και να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους τους στις δύσκολες συνθήκες απομόνωσης και ανασφάλειας που βιώνουν.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας άνοιξαν περισσότερες virtual θέσεις εργασίας, προσφέροντας δυνατότητες σταδιοδρομίας σε συναδέλφους μας που  δεν μπορούσαν  να μετακινηθούν και να ζήσουν σε μια άλλη χώρα.

Επιβραβεύσαμε τις καλές επιδόσεις και ανταμείψαμε τους εργαζομένους για τα καλά αποτελέσματα που πετύχαμε, παρά τις αντιξοότητες.

Το μότο για το 2020, θα μπορούσε να είναι: «Kαι όμως μπορεί να γίνει»!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή