Bausch Health Hellas: Οι εργαζόμενοι αποφασίζουν!

Bausch Health Hellas: Οι εργαζόμενοι αποφασίζουν!

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η BAUSCH Health Ελλάδας ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2005 και δραστηριοποιείται στον χώρο του φαρμάκου. Αντιπροσωπεύει ποικίλες θεραπευτικές κατηγορίες, των προϊόντων OTC και φαρμακείου, των ιατρικών εργαλείων και εξαρτημάτων, της επεμβατικής και μη επεμβατικής δερματολογίας και κοσμετολογίας, ενώ κατέχει ηγετική θέση στον χώρο της Οφθαλμολογίας. 

Είναι θυγατρική της BAUSCH Health Companies Inc, από τις πλέον δυναμικές φαρμακευτικές διεθνούς κύρους, με έδρα το Quebec του Καναδά, που απασχολεί 22.000 ανθρώπους στο παγκόσμιο δίκτυό της (90 χώρες).

Προήλθε από διάφορες συγχωνεύσεις επιμέρους μικρότερων και μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών και αποτελεί ουσιαστικά μετεξέλιξη της παλαιότερης φαρμακευτικής εταιρείας (BAUSCH + LOMB, με ιστορία 167 και πλέον ετών).

Bausch Health Hellas: Οι εργαζόμενοι αποφασίζουν!-1Ενέργειες που ξεχωρίζουν

• Αυτό που κάνει την εταιρεία να ξεχωρίζει είναι η φροντίδα και το «νοιάξιμο» για τον κάθε εργαζόμενό της. Ακούει πραγματικά τους εργαζομένους της και προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες τους μέσα σε ένα ανεπίσημο και «χαλαρό» περιβάλλον, με επίκεντρο τον άνθρωπο. Κάποιες ενέργειες που προήλθαν από τους εργαζομένους το επιβεβαιώνουν:   

• Δημιουργία βιβλιοθήκης στον χώρο των γραφείων και Book Club (ανταλλαγή βιβλίων, μηνιαίες λογοτεχνικές συναντήσεις, εθελοντικές δράσεις συγκέντρωσης και διάθεσης βιβλίων σε οργανισμούς, κοινωφελή ιδρύματα κ.λπ.), συμβουλευτική διάλεξη από ειδικό σε θέματα εργασιακών σχέσεων σε ετήσια βάση, καθιέρωση ομαδικού πρωινού γεύματος στο γραφείο, όπου όλοι οι εργαζόμενοι συνεισφέρουν με τα δικά τους εδέσματα κάθε 4 μήνες, καθιέρωση της Πέμπτης ως ημέρας απαλλαγμένης από εταιρικές συναντήσεις κ.ά.

• Reverse Mentoring: Μια ομάδα 7 νεαρών εργαζομένων γίνονται μέντορες του Γενικού Διευθυντή σε θέματα τεχνολογίας και new Media. Η συγκεκριμένη ομάδα προτείνει και εφαρμόζει εταιρικές δράσεις στους τομείς των social media & digital marketing. Από τον Απρίλιο του 2020, η ομάδα Reverse Mentoring ανέβασε συνολικά 20 posts στο Linkedin με πληροφορίες για την προληπτική αντιμετώπιση της Covid-19 και της διαχείρισης του stress.

• Ξεχωρίζει επίσης το γεγονός πως η χριστουγεννιάτικη συνάντηση στα γραφεία της εταιρείας είναι ανοιχτή στους συγγενείς των εργαζομένων. 

 

Κάποιες από τις παροχές της

• Οι περισσότερες παροχές εφαρμόζονται μετά από πρόταση των εργαζομένων και είναι σύμφωνες με τις ανάγκες τους. Η εταιρεία διαθέτει πλήρες πρόγραμμα δωρεάν ιδιωτικής ασφάλισης των υπαλλήλων και των προστατευόμενων μελών τους, νοσοκομειακό ασφαλιστικό πρόγραμμα που αφορά όλο το προσωπικό και καλύπτει και τους ανιόντες συγγενείς, καθώς και πλήρη δωρεάν οπτομετρικό, οφθαλμολογικό έλεγχο από επιστημονικό συνεργάτη της εταιρείας. 

• Δίνεται επίσης επιδότηση 500 € για αγορά laptop – εκτυπωτή ή άλλου εξοπλισμού, για τα παιδιά των εργαζομένων που μπαίνουν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ,«Back to school gift bag» –δωροεπιταγή για τα παιδιά των εργαζομένων που πάνε σχολείο–, δώρο Χριστουγέννων για κάθε εργαζόμενο και άλλα πολλά.


Οι άνθρωποί μας, το κίνητρό μας!

Bausch Health Hellas: Οι εργαζόμενοι αποφασίζουν!-2Κανένα όνειρο δεν είναι ακατόρθωτο! Ξεκινώντας πριν από τέσσερα χρόνια, είχαμε συνδεσμευτεί ότι το ταξίδι έχει σημασία. Μετά την 11η θέση και μετά από δύο αλλεπάλληλες διακρίσεις στην 4η και τη 2η θέση αυτού του θεσμού, η φετινή κατάκτηση της 1η θέσης στην κατηγορία μας είναι ένα μοναδικό για εμάς γεγονός, που δικαιώνει τη μεταξύ μας αφοσίωση, τη δέσμευση και την πεποίθηση ότι η κατάκτηση της κορυφής κρίνεται στη Δύναμη της Ομάδας. Η 1η θέση είναι ένα ακόμα σημείο σε αυτό το ταξίδι! 

Αφιερώνουμε αυτή την ευτυχισμένη στιγμή αποκλειστικά στους εργαζομένους στην BAUSCH Health Ελλάδας. Ειδικά τώρα, μετά από έναν χρόνο ακόμα πιο δύσκολης πορείας μέσα στην πανδημία, όπου οι άνθρωποί μας κατάφεραν, με δύναμη ψυχής, να επιτύχουν σε πρωτόγνωρες συνθήκες και να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες που έφερε στη ζωή μας η Covid-19. 

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει στην BAUSCH Health Ελλάδας είναι ότι οι άνθρωποί μας αντιμετωπίζονται Διαφορετικά. Σεβασμός, δικαιοσύνη, ουσιαστικό ενδιαφέρον, ανοιχτή επικοινωνία, συμπερίληψη στις αποφάσεις και συναδελφικότητα είναι για εμάς αξίες υπαρκτές και όχι κοινότοπες ευχές. Διανύοντας το 2021, την 1η χρoνιά μιας νέας δεκαετίας, η δική μας παρουσία στην 1η θέση των Best workplaces® 2021 σηματοδοτεί ένα νέο σημείο ισορροπίας, εμπιστοσύνης και αμοιβαιότητας και ένα νέο υπερήφανο ξεκίνημα, στο οποίο οι άνθρωποί μας θα είναι πάντα στο κέντρο της προσοχής και της φροντίδας μας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή